11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, principala favorită la câştigarea Roland Garros-ului

Simona Halep, principala favorită la câştigarea Roland Garros-ului

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) se află din nou în postura de a fi principala favorită la Roland Garros, una prin care a mai trecut și în 2018, atunci când s-a impus.

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma, iar semnele din jocul româncei sunt mai mult decât încurajatoare. Fostul lider mondial și-a regăsit ritmul de competiție şi pare într-o formă de zile mari.

Însă, coordonatele acestei ediții ale Roland Garros-ului diferă de precedentele: se dispută toamna, multe jucătoare nu și-au regăsit forma, normele sanitare sunt stricte, se trece la mingi Wilson, iar fanii vor fi în număr mic.

Simona a dezvăluit că își va lua două zile de pauză după triumful din Italia și apoi va începe adaptarea la zgura de la Paris. De specificat că arena Philipphe Chatrier s-a schimbat complet după ce a primit acoperiş.

Sunt obișnuită cu presiunea”

Ideea că este principala favorită la Paris nu o sperie pe Simona.

„Nu știu cum e să joci un turneu de Mare Slam într-o bulă sanitară, presupun ca va fi asemănător cu ce s-a întâmplat la Praga și Roma. Sunt obișnuită cu presiunea. Am fost lider mondial și când am intrat în turneele de Grand Slam, cred că atunci era mai mare. Nu o să mă gândesc că sunt prima pe grilă și că mulți mă văd drept favorită principală. O să mă concentrez pe jocul meu și nu o să mă stresez în privința rezultatului”, a spus Simona, după ce a ajuns la Paris.

Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc joi seară.

Halep: „Mă simt în formă la fiecare meci

Campioana noastră nu a mai jucat două turnee consecutive într-un interval de timp atât de scurt, însă spune că în cele șase luni de pauză s-a antrenat foarte mult fizic, iar acest lucru nu este o problemă.

„Darren şi Arti m-au ajutat cu partea de pregătire fizică în aceste 6 luni, deci e bine. Am fost foarte strictă cu programul, am muncit din greu şi m-am dezvoltat foarte mult pe partea fizică acasă. De aceea pot alerga, mă simt în formă la fiecare meci, iar picioarele mele sunt din ce în ce mai puternice, ceea ce îmi dă încredere. Sunt într-un loc în care îmi doream de mult să ajung. Mi-am dat seama că vreau să fiu pe terenul de tenis, nimeni nu mă împinge să joc. Iubesc tenisul și toate stările pe care mi la aduce, unele care mi-au lipsit în perioada de pauză și pe care mi le-am dorit, de aceea acum știu să le înfrunt mai bine”, a mai povestit Simona Halep, citată de GsP.

Încredere maximă înainte de start

Ultimul turneu de Mare Slam la care a participat Simona a fost Australian Open 2020, unde a mers până în semifinale. Însă, Roland Garros e o competiţie specială pentru sportiva noastră, unde în ultimii patru ani a ajuns mereu în săptămâna a doua.

„Am jucat mult pe zgură și sunt încrezătoare și fericită că am șansa de a juca încă un turneu de Mare Slam în acest an. Nu o să mă las afectată de vreme, o să merg mulțumită, cu gânduri pozitive după acest turneu și zâmbind”, a încheiat campioana de la Wimbledon.

Citeşte şi: Tecău şi Rojer, în sferturi la Hamburg după abandonul lui Cabal şi Farah

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS