16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 / Lewis Hamilton, lider necontestat în propriul său „regat”

Formula 1 / Lewis Hamilton, lider necontestat în propriul său „regat”

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, va pleca din pole position duminică, în Marele Premiu al Marii Britanii de Formula 1, pe circuitul de la Silverstone (5,891 km). Este al 7-lea pole position la MP al Marii Britanii și al 91-lea al carierei pentru sextuplu campion mondial, care pare să fie în formă maximă înainte de cursa de duminică.

În calificări, Hamilton l-a devansat pe coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, chiar dacă acesta avusese cel mai rapid timp în cea de-a treia sesiune a antrenamentelor libere, cu 1:25.873 (19 tururi).

La ultima sesiune a antrenamentelor, britanicul se clasase pe poziţia a doua cu 1:26.011 (22 tururi), în timp ce pe locul trei s-a situat olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda), cu 1:26.173 (15 tururi).

Canadianul Lance Stroll (Racin Point-Mercedes), cel care avusese cel mai bun timp la a doua sesiune de antrenamente libere, a obţinut al patrulea timp la a treia probă a încercărilor, cu 1:26.576 (14 tururi).

Clasamentul la startul cursei de duminică:

Bottas va pleca tot din linia întâi, dar de pe poziţia a doua. Din linia a doua vor lua startul olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda), respectiv monegascul Charles Leclerc (Ferrari), iar din linia a treia vor porni britanicul Lando Norris (McLaren-Renault) şi canadianul Lance Stroll (Racing Point-Mercedes). Spaniolul Carlos Sainz Jr. (McLaren-Renault) şi australianul Daniel Ricciardo (Renault) se vor alinia de la linia a patra.

Linia a cincea este formată din francezul Esteban Ocon (Renault) şi germanul Sebastian Vettel (Ferrari), a şasea din francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri-Honda) şi thailandezul Alexander Albon (Red Bull-Honda), în timp ce linia a şaptea îi va avea la start pe germanul Nico Hulkenberg (Racing Point-Mercedes) şi pe britanicul George Russell (Williams-Mercedes). Din linia a opta vor porni danezul Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) şi italianul Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing-Ferrari), iar la ultimele două linii se vor afla finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing-Ferrari), alături de francezul Romain Grosjean (Haas-Ferrari), respectiv rusul Daniil Kviat (Alpha Tauri-Honda) şi canadianul Nicholas Latifi (Williams-Mercedes).

Marele Premiu al Marii Britanii este a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Citește și: F1 / Lance Stroll, locul 1 în a doua sesiune de antrenamente de la Silverstone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS