10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisLuna iunie, decisivă pentru US Open-ul din acest an

Luna iunie, decisivă pentru US Open-ul din acest an

Federaţia americană de tenis (USTA), organizatoarea turneului US Open, ar urma să ia o decizie în iunie în legătură cu ediţia din acest an a competiţiei de la New York.

Forul american are de gând să furnizeze ajutoare de 15 milioane de dolari asociaţiilor care se confruntă cu probleme din cauza pandemiei. Sezonul în tenis a fost suspendat la începutul lunii martie, din cauza pandemiei.

Federaţia americană de tenis a precizat că turneul de la Flushing Meadows continuă să fie planificat pentru perioada 31 august-14 septembrie.

„Nu avem fixată încă o dată (pentru a lua decizia), deoarece lucrurile se schimbă foarte repede. După cum vă imaginaţi, timpul pentru organizarea US Open nu este unul scurt, aşa că în a doua parte a lunii iunie vom decide”, a afirmat directorul executiv al USTA, Michael Dowse.

USTA a anunţat că va reduce salariile conducătorilor săi de top cu 20 la sută pentru restul anului pentru a strânge fondurile necesare susţinerii instalaţiilor de tenis, antrenorilor şi organizaţiilor de bază.

Peste 636.000 de persoane au fost testate pozitiv în Statele Unite, iar aproape 31.000 au murit din cauza virusului în Statele Unite.

Wimbledon, singurul turneu de Grand Slam pe iarbă, a fost anulat pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial, iar Grand Slam-ul pe zgură de la Roland Garros a fost amânat din mai pentru septembrie.

Citește și / Bianca Andreescu: Mi s-a rupt sufletul când am aflat de amânarea Olimpiadei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS