-5.6 C
Craiova
luni, 18 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Sport Box / Lotul Național s-a întors de la Londra și va intra direct în autoizolare

Box / Lotul Național s-a întors de la Londra și va intra direct în autoizolare

Sportivii din lotul naţional de box care au participat la turneul preolimpic de la Londra, întrerupt la 16 martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au întors vineri seara în ţară. Ei vor urma să intre în autoizolare la domiciliu.

Cîtea: Toţi sportivii se simt bine

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRBox), Vasile Cîtea, a declarat, vineri seară, că toţi pugiliştii sunt bine şi că niciunul nu prezintă simptome asociate virusului COVID-19.

„Toţi sportivii sunt bine, am vorbit cu ei acum. Nu cred că au făcut teste la Londra, dar nu prezintă niciun simptom. Aşa că vor fi duşi la casele lor. Au trimis deja fiecare situaţia la COSR şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, adică unde pot fi găsiţi, iar acum completează formularele de la aeroport. Pentru că din această seară intră în izolare pentru 14 zile”, a spus Cîtea.

„Toată delegaţia a venit în seara asta. Mai puţin Cristian Filip (cat. 91 kg), care venise deja acasă, el îşi luase bilet individual şi e la Baia Mare de ieri. Iar Eric Tudor (cat. 69 kg), care era cu tatăl său la Londra, a plecat direct în Statele Unite, pentru că acolo locuieşte”, a adăugat preşedintele FRB.

Lotul naţional de box al României, format din 9 sportivi, a participat la turneul de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 programat să se desfăşoare la Londra între 14 şi 24 martie. În 16 martie, grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis să întrerupă turneul preolimpic din cauza pandemiei de coronavirus.

Până la întreruperea turneului, România reuşise calificarea unui sportiv, Cosmin Gîrleanu, care l-a învins la puncte, luni seară, pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală. Atingerea sferturilor de finală a fost suficientă pentru a-i asigura prezenţa la JO 2020.

România a participat la turneul de la Londra cu 7 sportivi şi 2 sportive: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg), Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg), Paul-Andrei Arădoaie (cat. 81 kg), Daniel Burciu (cat. +91 kg), Cristian-Răzvan Filip (cat. 91 kg), Maria Claudia Nechita (cat. 57 kg) şi Cristina Cosma (cat. 60 kg).

Turneul preolimpic, care a fost găzduit de Copper Box Arena, reunea circa 350 de pugilişti şi pugiliste din peste 40 de ţări.

Citește și: Scrimă / Sportivii prezenți la Cupa Mondială de la Budapesta, trimiși de urgență în autoizolare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cosmin Vasile: Aeroportul Craiova rămâne printre obiectivele investiționale importante...

Cosmin Vasile: Aeroportul Internațional Craiova rămâne printre obiectivele investiționale importante ale Consiliului Județean Dolj.

ȘTIRI GdS

Liga 1 | Academica Clinceni și Hermannstadt s-au anihilat...

Formațiile Academica Clinceni și AFC Hermannstadt au încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută duminică seară, la Călărași, din cadrul etapei a 17-a. Clinceni: Vâlceanu...

Liga 1 | CFR și-a atins scopul la Sf....

CFR Cluj și-a adjudecat toate cele trei puncte puse în meciul de la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, din etapa a 17-a a Ligii 1....

Liga 1 / FC Argeș și Gaz Metan și-au...

FC Argeș și Gaz Metan au încheiat la egalitate, scor 1-1, partida susținută duminică după masă, la Pitești. Jocul a fost unul echilibrat în...

Astra – „U“ Craiova | CCA trimite o brigadă...

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat brigada care va oficia partida Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, programată mâine, de la ora 20.00, din cadrul...

PSG, lider provizoriu în Ligue 1 după victoria „scurtă“...

PSG a urcat pe prima poziție în clasamentul din Ligue 1, după ce a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa...

Bundesliga | Dortmund și Leipzig au greșit. Profită Bayern?

Borussia Dortmund a fost ţinută în şah pe teren propriu, scor 1-1, de formaţia FSV Mainz, ocupanta penultimului loc. Meciul s-a disputat sâmbătă, în...