15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVIDEO / Vezi măsurile anunţate de Răzvan Burleanu după deciziile UEFA

VIDEO / Vezi măsurile anunţate de Răzvan Burleanu după deciziile UEFA

-

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut o intervenţie video astăzi în care a vorbit despre deciziile luate de UEFA. Acestea au fost amânarea Campionatului European şi rămânerea în stare de suspendare a competiţiilor Ligii Campionilor, respectiv Ligii Europa.

Conducătorul forului din România a anunţat totodată şi urmările în plan intern.
În privinţa Campionatului European, Răzvan Burleanu a precizat că, prin amânarea turneului final pentru vara anului 2021, se va elibera calendarul, iar competiţiile naţionale, suspendate în prezent din cauza coronavirusului, vor putea fi finalizate.

„Prin suspendarea Euro vom avea suficient spaţiu în calendar ca să terminăm competiţiile la nivel naţional“, a precizat Răzvan Burleanu.

„Nu vom pune în pericol jucătorii şi staff-urile“

În privinţa campionatelor interne, Răzvan Burleanu a menţionat care sunt priorităţile:

„Obiectivul numărul 1 este siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive. Obiectivul numărul 2 este sustenabilitatea financiară a cluburilor. Asta se traduce prin lichiditatea cluburilor, care se răsfrânge apoi asupra întregii economii a fotbalului: suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deţinători de drepturi tv şi sponsori. Obiectivul numărul 3 este ca orice decizie pe care vom fi forţaţi de împrejurări să o luăm, vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru cluburile participante. Ca urmare a acestor obiective, la nivel de echipe naţionale, toate cele 17 loturi naţionale îşi vor suspenda activitatea cel puţin până la 1 mai. Nu vom pune în pericol jucătorii şi staff-ul. am luat decizia suspendării convocărilor până la această perioadă“.

La nivel de licenţiere, pentru cluburile de Liga 1, Liga 2 şi Liga 3, precum şi pentru cluburile care intră în procesul de clasificare al academiilor, Burleanu a spus că FRF „va da dovadă de flexibilitate, de la caz la caz, consultându-ne cu UEFA pentru cluburile care aplică pentru licenţa UEFA“.

Se caută „scenarii“ pentru reluarea competiţiilor

Burleanu a vorbit şi despre problemele care ţin strict de competiţii.

„La nivel de competiţii, această criză conduce la mari probleme din punct de vedere sportiv, dar şi financiar pentru toate părţile implicate. Pentru a putea reduce impactul negativ asupra întregului ecosistem fotbalistic trebuie să găsim o soluţie să finalizăm competiţiile naţionale. Asta respectând şansele tuturor echipelor, ocupând toate datele disponibile şi luând în calcul calendarul competiţiilor intercluburi la nivel european: Liga Campionilor şi Liga Europa. Trebuie ţinut cont de încheierea contractelor jucătorilor cel mai târziu la 30 iunie. Dar şi începerea noului sezon la mijlocul lunii iulie. Astfel, toate cele 53 de competiţii de la nivel naţional, care aveau termen de suspendare până la 31 martie, se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă, decretată ieri (luni – n.r.) de către preşedintele României“, a spus preşedintele FRF.

Siguranţa şi sănătatea înainte de toate

„Astăzi (marţi – n.r.) am iniţiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competiţiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţii LPF şi ai sindicatului jucătorilor. Mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) va avea loc prima întâlnire prin videoconferinţă. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiţiilor. Fotbalul se va relua cu porţile închise. Şi doar în momentul în care vom fi siguri că siguranţa şi sănătatea jucătorilor şi a staffului nu sunt puse în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc. Siguranţa şi sănătatea înainte de toate. Vreau să-i invit pe această cale, pe toţi membrii fotbalului românesc, la solidaritate, unitate, toleranţă şi responsabilitate în zilele următoare“, a încheiat Răzvan Burleanu.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS