10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCoronavirusul stopează și Campionatele Europene de gimnastică

Coronavirusul stopează și Campionatele Europene de gimnastică

Campionatele Europene de gimnastică artistică, de gimnastică ritmică şi de trampolină din acest an au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut marți de Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), pe site-ul oficial.

Europenele feminine de gimnastică artistică erau programate la Paris, între 30 aprilie şi 3 mai, iar cele masculine erau prevăzute la Baku, în perioada 27-31 mai. De asemenea, Europenele de trampolină urmau să aibă loc la Goeteborg (Suedia), în intervalul 7-10 mai, în timp ce Europenele de gimnastică ritmică trebuiau să aibă loc la Kiev, între 21 şi 24 mai.

UEG asigură că va lucra cu determinare pentru a găsi soluţii viabile pentru toate aceste evenimente, pe care intenţionează să le mute în a doua parte a anului.

„Principala noastră preocupare este siguranţa şi bunăstarea gimnaştilor, a anturajului lor, a fanilor şi a partenerilor noştri. Având în vedere situaţia de azi, considerăm că amânarea acestor evenimente importante este cea mai bună soluţie”, a declarat preşedintele UEG, Farid Gaibov.

Citește și: Liga Campionilor şi Liga Europa rămân suspendate temporar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS