10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalChina, out de la turneul preolimpic. Hong Kong, posibila aversară a României

China, out de la turneul preolimpic. Hong Kong, posibila aversară a României

În urma epidemiei de coronavirus din China, oficialii reprezentativei asiatice au fost nevoiți să retragă naționala de la turneul preoplimpic din Muntenegru. Astfel, locul Chinei va fi luat de Kazahstan, următoarea clasată la Campionatul Asiei, care inițial fusese repartizată în grupa României.

„Federaţia Internaţională de Handbal s-a văzut nevoită să reatribuie locurile din turneele de calificare pentru Tokyo 2020 după ce naţionala Chinei, iniţial repartizată în turneul din Ungaria (20-22 martie), alături de Ungaria, Serbia şi Rusia, s-a retras din competiţie, din cauza epidemiei de coronavirus”, citează Federația Internațională de Handbal.

În urma acestei decizii, selecţionata Hong Kong-ului ar putea fi adversara naţionalei feminine de handbal a României la turneul preolimpic din Muntenegru (20-22 martie). Decizia IHF este de a invita următoarea clasată la Campionatul Asiei, Hong Kong, să se alăture turneului preolimpic din Muntenegru. Confirmarea va fi anunțată în perioada următoare.

Iniţial la turneul din Muntenegru trebuia să participe selecţionata Coreei de Nord, dar aceasta s-a retras şi a fost înlocuită cu Kazahstanul.

Primele două clasate la acest turneu îşi asigură participarea la Tokyo 2020.

Citește și: Bernadette Szocs și Elizabeta Samara vor participa la ITTF-Europe Top16 Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS