5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetKobe Bryant, o legendă printre îngeri

Kobe Bryant, o legendă printre îngeri

Vestea sfârșitului de săptămână a venit din Statele Unite ale Americii, acolo unde una dintre cele mai mari legende ale baschetului american şi mondial, Kobe Bryant, a încetat din viaţă. Acesta a decedat duminică, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în oraşul Calabasas din California. Vestea decesului său a venit ca un şoc atât pentru sportivii naţionali şi internaţionali, cât şi pentru toţi cei care l-au apreciat. Iniţial s-a vehiculat că acesta ar fi călătorit cu încă trei persoane, dar, în urma verificărilor, la bordul elicopterului s-au aflat nouă persoane.

Gianna, fata de 13 ani a lui Kobe Bryant, se afla în elicopter

Kobe era căsătorit cu Vanessa, alături de care avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, cea mai mică dintre ele, născută în iunie 2019. Una dintre fetele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită şi GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbuşirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte persoane din aeronavă. Aceştia se îndreptau spre Academia Mamba, acolo unde voiau să joace baschet. Academia se află în apropierea oraşului Thousand Oaks, Los Angeles.

John Altobelli, un cunoscut antrenor de baseball, se află printre cei decedaţi în accidentul aviatic. Fratele acestuia, Tony Altobelli, a confirmat că John se afla în elicopter, alături de soția sa, Keri, și de fiica lor, Alyssa, care era colegă cu Gianna, fiica lui Kobe. De asemenea, în acest impact fatal şi-a pierdut viaţa şi Christina Mauser, antrenoare la o echipă de baschet feminin a unei școli din California.

„Ai fost unul dintre cei mai buni baschetbalişti din lume“

Căpitanul echipei de baschet a Craiovei, Porter Troupe, s-a arătat vizibil afectat de moartea lui Kobe Bryant. Acesta a transmis şi un mesaj la scurt timp după anunţul dispariţiei marii legende a baschetului american, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

„Dragă Kobe, pot spune un singur lucru: simt o tristeţe şi o durere profundă. Cei care mă cunosc ştiu cât de important erai pentru mine şi ce simt eu în aceste momente. Toată lumea vorbeşte despre abilităţile tale, despre stilul de joc, dar eu pot spune că ai fost unul dintre cei mai buni baschetbalişti din lume. Dar ce m-a atras pe mine mai mult la tine a fost mentalitatea. Mentalitatea unui lider, a unui adevărat sportiv… acesta este un lucru care a fost şi va rămâne întotdeauna întipărit în mintea mea. Citatul său este doza mea de motivaţie: „Orice lucru negativ – presiune, provocare – este pentru mine o oportunitate de a avansa“. Mulţumesc pentru tot!“, a spus Porter Troupe.

De asemenea, Durrell Pratt a declarat că Bryant era sursa sa de motivaţie înainte de fiecare joc.

„Vestea morţii lui Kobe a fost devastatoare. Ca jucător de baschet, am crescut uitându-mă la el şi idolatrizându-l. Am vrut să fie exact ca el. Port adidaşi ca ai lui, îl privesc înainte de fiecare meci şi îi studiez stilul de joc pentru a mă motiva şi mai mult. Este de necrezut ce s-a întâmplat cu idolul meu. Odihneşte-te în pace, Kobe!“, a punctat Durrell Pratt.

Dragoş Diculescu: Trebuie să ducem învăţăturile lui mai departe

Indiferent de această tragedie nu a rămas nici Dragoş Diculescu, jucător la SCM „U“ Craiova şi internaţional român. Acesta a vorbit cu GdS despre cât de mult a însemnat Kobe Bryant pentru el şi pentru dezvoltarea sa pe plan baschetbalistic. De asemenea, acesta consideră că un jucător precum Kobe nu va mai apărea în baschetul mondial.

„Kobe a fost idolul meu de când am început să iubesc baschetul. Am postere şi un tablou cu el în cameră, am şi citit o carte a lui, intitulată „The Mamba Mentality”. A fost un om care m-a inspirat nu doar pe partea de baschet. Este impresionant că a reuşit să spargă barierele sportivului care poate să exceleze doar într-un singur domeniu. A reuşit să câştige un premiu Oscar imediat după retragereNu ştiu câţi oameni se potlăuda cu lucrul acesta”, a spus Dragoş Diculescu.

„A fost o personalitate care m-a inspiratTot ce putem noi să facem, sportivii, este să ducem învăţăturile lui mai departe. Este practic omagiul pe care trebuie să i-l aducem. Jucători care să poată fi comparaţi cu el vor mai apărea, încă jucători cu aceeaşi mentalitate şi gândire precum a lui nu ştiu sigur dacă vor mai exista. Lumea a avut ocazia să-l întâlnească şi să-l vadă, iar eu sper ca toţi cei care s-au bucurat de reuşitele lui să îşi dorească să ajungă ca el. Pot spune cu siguranţă că unul precum Kobe Bryant nu se va mai naşte”, a adăugat internaţionalul român.

Kobe Bryant a jucat doar pentru LA Lakers

Kobe Bryant a jucat între 1996 și 2016, anul în care s-a retras, pentru Los Angeles Lakers. Acesta este considerat unul dintre cei mai mari jucători NBA din toate timpurile. Are 18 All-Star game-uri în cei 20 de ani de carieră alături de Lakers şi a fost ales de patru ori ales MVP-ul competiţiei. Bryant are cinci titluri NBA, două NBA Finals MVP şi a fost MBP-ul ligii în 2008. De asemenea, Kobe a fost selecţionat de 11 ori în echipa ideală a NBA.

De remarcat faptul că de două ori a fost desemnat cel mai bun marcator din NBA (2006, 2007). De-a lungul carierei sale, acesta a marcat 33.643 de puncte (medie de 25 pe meci) şi a bifat 7.047 de recuperări (medie de 5.2 pe partidă). Și-a trecut în CV şi 6.306 pase decisive (4.7 pe meci).

Lakers a retras ambele numere purtate de Bryant la Los Angeles, 8 şi 24, după ce acesta a renunţat la carieră. E singurul jucător din istoria echipei care are parte de această onoare.
În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.
„Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat“, a spus Kobe Bryant.

Citeşte şi: Dragoş Diculescu: Jucător precum Kobe Bryant nu se va mai naşte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS