11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetÎnceput bun, final dezastruos. Oltenii au de recuperat 11 puncte în retur

Început bun, final dezastruos. Oltenii au de recuperat 11 puncte în retur

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a pierdut prima manșă din sferturile Cupei României, cu CSM Oradea. Oltenii au cedat în Crișana la 11 puncte diferență, scor 83-72, după un joc foarte bun până pe final, când s-au bâlbâit la aproape fiecare minge și le-au permis adversarilor să treacă în avantaj.

Meciul de la Oradea a fost unul extrem de spectaculos. Ambele echipe au propus un baschet de calitate, cu multe aruncări precise și faze defensive de excepție. Primul sfert i-a aparținut în totalitate Craiovei, care a marcat din aproape orice poziție din afara semicercului. Omari Gudul, pivotul oltenilor, a fost într-o zi de șut fantastică. Congolezul a marcat de trei ori consecutiv de la trei puncte și i-a adus echipei sale un avantaj important după primul sfert, scor 20-11.

De menționat că în primele 10 minute, Oradea nu a reușit nicio „triță”. Acest lucru i-a iritat destul de mult atât pe jucători, cât și pe suporterii prezenți în sala „Antonio Alexe”.

Sfertul al doilea a adus revenirea echipei gazdă, dar nu înainte ca trupa lui Todorov să se distanțeze la nu mai puțin de 19 puncte. Acela a fost momentul în care gruparea Bihoreană a început să recupereze puncte și să se apropie pe tabelă. Cu o apărare avansată, dar și agresivă, Oradea a reușit să vină la doar două puncte în spatele Craiovei la finalul primei reprize, scor 42-44.

Dacă până în precedentele partide eram obișnuiți ca în sfertul al treilea craiovenii să cedeze inițiativa, de această dată lucrurile au stat altfel. Cele două echipe au mers cap la cap, fără să se distanțeze notabil una de cealaltă. Troupe și Diculescu și-au făcut simțită prezența din tabăra oaspeților, în timp ce la Oradea s-au remarcat Markovic și Richard.

Dezastrul s-a mutat în sfertul patru

Actul al patrulea a debutat tot cu Craiova în inițiativă. Oltenii au marcat cinci puncte consecutive în primele trei minute, iar din acel moment nu au mai schimbat tabela în dreptul lor până la final. Au apărut erorile ofensive, iar entuziasmul trupei lui Todorov a scăzut de la minut la minut. În tot acest timp, Oradea a marcat coș după coș și s-a distanțat la unsprezece puncte, scor 83-72, care a fost și scorul final.

Un lucru de remarcat la Craiova după acest eșec este atitudinea echipei schimbată în bine după ultimele partide din campionat.

SCM „U” Craiova: Pratt (10), Diculescu (13), Bagairea, Byrd (11), Laser (6), Troupe (12), Gudul (20), Țibârnă, Berceanu, Năsturescu, Stoyanov.

Pentru gruparea craioveană va urma partida din campionat, cu Dinamo București. Meciul este programat sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă.

Citește și: Devis Mangia încheie şomajul! Este noul selecţioner al Maltei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS