14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDevis Mangia încheie şomajul! Este noul selecţioner al Maltei

Devis Mangia încheie şomajul! Este noul selecţioner al Maltei

Devis Mangia, fostul antrenor al Universităţii Craiova, este noul selecţioner al echipei naţionale a Maltei. Anunţul a fost făcut astăzi pe site-ul Federaţiei Malteze de Fotbal. Tehnicianul italian de 45 de ani a semnat un contract valabil până pe 31 decembrie 2023.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la un acord cu Federaţia Malteză de Fotbal. Proiectul care mi s-a prezentat este unul foarte ambiţios. Am încredere că, împreună, prin multă muncă şi dăruire, vom reuşi să ridicăm nivelul fotbalului maltez“, a declarat Devis Mangia.

„Sunt foarte fericit că Devis Mangia a acceptat propunerea noastră de a deveni selecţionerul echipei naţionale. Devis este un antrenor tânăr şi energic, care are deja multă experienţă, atât la nivel de club, cât şi la nivel internaţional. Discuţiile noastre cu Devis ne-au convins că este omul potrivit pentru echipa naţională. Viziunea şi filozofia sa fotbalistică se potrivesc planurilor noastre de a îmbunătăţi performanţele şi rezultatele echipei naţionale“, a declarat preşedintele Federaţiei Maltele de Fotbal, Bjorn Vassallo.

Devis Mangia este pentru a doua oară selecţioner

Devis Mangia va bifa a doua experienţă ca selecţioner. Prima a fost între 2012 şi 2013, când s-a aflat pe banca echipei naţionale de tineret a Italiei, pe care a dus-o până în finala Europeanului din 2013.

Ajuns la 45 de ani, Devis Mangia nu a mai antrenat din primăvara acestui an, atunci când s-a despărţit de Universitatea Craiova. Cu el pe bancă, Ştiinţa s-a clasat pe podium după 23 de ani de aşteptare şi a obţinut Cupa României după 25 de ani.

Mangia a mai antrenat, de-a lungul carierei sale, echipele Varese, Tritium, Ivrea, Valenzana, Palermo, Italia U21, Spezia, Bari şi Ascoli.

Citeşte şi: „U“ Craiova / Golurile alb-albaştrilor din prima parte a sezonului 2019-2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS