20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Cristina Simion, despre titlul mondial și obiectivele din 2020

Atletism / Cristina Simion, despre titlul mondial și obiectivele din 2020

La jumătatea lunii noiembrie, România se mândrea cu o nouă medalie de aur obținută în competițiile sportive. Cristina Simion devenise campioană mondială la alergare montană de distanţă lungă, din Argentina.

Sportiva și-a lăsat puternic amprenta pe anul 2019 prin rezultatele obținute și a demonstrat că atletismul românesc produce în continuare campioni. De asemenea, prin tot ceea ce a făcut până acum, ne îndreptățește să privim cu mare încredere spre 2020!

Acum, la final de an, Federația Română de Atletism a realizat un interviu cu deținătoarea titlului mondial la alergare montană, pe care vi-l prezentăm mai jos.

FRA: Ce înseamnă pentru tine România?
Cristina Simion: Oamenii dragi de lângă mine – familia, colegii, antrenorii, managerii, fanii. Toți aceștia reprezintă, în primul rând, pentru mine România.

FRA: Care este motivația pentru face faci sport de performanță?
Cristina Simion: Poate ca aș fi putut să reușesc în multe alte domenii, însă sportul – atletismul – m-a ales la momentul potrivit! Nu am știut de la început ce înseamnă viața de sportive, dar m-am adaptat. Dacă faci un lucru, atunci trebuie să-l faci cu temeinicie și ambiție, dincolo de eforturi și sacrificii. Satisfacția rezultatelor obținute în competiții este motivația care îmi dă puterea de a „lupta” cu pista, cu șoseaua sau cu traseele munților! Și, nu în ultimul rând, bucuria și satisfactia pe care o aduc prin rezultatele mele tuturor celor ce îmi sunt alături!

FRA: Cea mai mare satisfacție a ta ca și sportiv a fost…
Cristina Simion: Desigur, cea mai mare realizare a mea de până acum a fost titlul de campioană mondială obținut în Argentina.

FRA: Ce reprezintă pentru tine faptul că în 2019 ai reușit să urci pe podium la competiții internaționale de prim rang?
Cristina Simion: În primul rând, mulțumirea personală că am confirmat prin performanță la cel mai înalt nivel anii de muncă asiduă. De asemenea, sunt fericită ca am adus înca o medalie pentru România!

Definirea unui sportiv

FRA: Care sunt principalele trei calitați ale tale, ca și sportiv?
Cristina Simion: Nu ar trebui să se afle aceste lucruri…tenacitatea, ambiția, răutatea, în sensul pozitiv.

FRA: Dar, ca și om?
Cristina Simion: Cred că dorința de a fi normală într-o lume normală, respectul și recunoașterea valorilor, oricare ar fi ele, si din oricare domeniu ar fi acestea.

FRA: Care a fost cel mai bun moment al tău din 2019?
Cristina Simion: Momentul în care la Angostura, la Campionatul Mondial, le-am ajuns și depășit pe sportivele din fața mea!

FRA: Dar cel mai dificil?
Cristina Simion: Momentul în care la Angostura, la Campionatul Mondial, am preluat pe ultimii kilometri conducerea cursei!

FRA: Ce crezi că ar trebui să îmbunătățești la tine, ca și sportiv?
Cristina Simion: Relația cu mine însumi. Trebuie să lucrez ceva mai mult la pregătire psihologică.

FRA: Care este marele tău țel pentru 2020?
Cristina Simion: Îmi doresc să iau parte la competiții de anvergură și să demonstrez că titlul de campioană mondială nu este o întâmplare, ci rezultatul unei pregatiri sportive de top. Sper să fiu sănătoasă și să-mi realizez programul de antrenament.

Poate te interesează și: Rugby / Mihai Macovei și Ionel Melinte, cei mai buni români ai anului 2019

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS