10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDansatorii de la Universitatea Craiova, argint la Campionatul Naţional

Dansatorii de la Universitatea Craiova, argint la Campionatul Naţional

Universitatea Craiova şi-a extins numărul de secţii. Mai nou, clubul coordonat de Pavel Badea a înfiinţat secţia de dans sportiv şi şi-a găsit un partener de nădejde în Katamis Craiova.

La primul Campionat Naţional de Dans Sportiv pe Clase Valorice, desfăşurat pe 5-6 octombrie în Bucureşti, Universitatea Craiova a obţinut şi primele rezultate notabile. În discuţie intră două titluri de vicecampioană naţională, asta graţie perechilor de sportivi David Moraru – Miruna Gheorghe şi Robert Vitan – Ştefănescu Alexandra Ilinca. Primul cuplu a obţinut argintul la clasa C 14-15 ani, în timp ce colegii lor mai mari au terminat pe doi la clasa C 16-18 ani, secţiunea dansurilor standard.

„S-a simţit o creştere calitativă, dar şi numerică


Aceste rezultate l-au mulţumit pe antrenorul Cătălin Safta.

„Anul acesta s-a simţit o creştere calitativă, dar şi numerică semnificativă a sportivilor participanţi la campionat. Din acest motiv, satisfacţia rezultatelor obţinute de sportivii Universităţii Craiova este cu atât mai mare. Mai mult, ne bucurăm că putem confirma calitatea sportivilor noştri, tinând cont de faptul că secţia de dans sportiv a CS Universitatea are numai nouă luni de la afilierea la Federaţia Română de Dans Sportiv. De asemenea, în urma unei statistici elaborate post-competiţie, am costatat că ne aflăm în top 10 cluburi din România, dintr-un total de 213 afiliate, ca număr de titluri obţinute la această competiţie”, a declarat antrenorul Cătălin Safta, pentru GdS.

Viitoarea provocare a dansatorilor de la Universitatea Craiova are loc în acest weekend, când vor concura la Cupa Romaniei de Dans Sportiv. Gruparea alb-albastră se va prezenta la Braşov cu perechea de sportivi Raul Poenaru – Ramona Simniceanu.

Citeşte şi: Monyea Pratt, Marius Toma şi Porter Troupe au prefaţat meciul cu CSU Sibiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS