22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Craiovenii au dat bine cu pumnul la Cupa României

Box / Craiovenii au dat bine cu pumnul la Cupa României

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a găzduit, weekendul trecut, Cupa României la box, dedicată cadeţilor (14-15 ani), competiţia reprezentând totodată şi un criteriu pentru CE din Georgia. Aşa cum era de aşteptat, cele două clubului cu secţii de box din Bănie au reuşit să obţină medalii frumoase, dar nu suficient de multe sau de strălucitoare, astfel încât să-i mulţumească pe deplin.

CSM a luat un aur şi patru medalii de argint

CSM Craiova a aliniat două echipe şi a câştigat cinci medalii.

Antrenorul Constantin Cucu a obţinut o medalie de aur, prin Doroftei Barbu, la categoria 65 kg, acesta obligându-şi adversarul din Târgovişte să abandoneze în prima repriză, şi una de argint prin Dragoş Stan, la categoria 76 kg, care a pierdut în finală în faţa unui ploieştean antrenat de Titi Tudor.

„Speram să obţin două medalii cu cei doi, dar nu credeam să prindem finala. Sunt foarte mulţumit de realizările de la Cupa României şi aştept cu încredere şi competiţiile viitoare“, a declarat antrenorul Constantin Cucu, pentru GdS.

La rândul său, maestrul Marcel Sârba a aliniat trei pugilişti şi a luat trei medalii de argint, dar asta nu l-a mulţumit. Cei trei medaliaţi sunt Iohannis Băscrăcea (36 kg), Ricardo Ilie (44, 5 kg) şi şi Ionuţ Stroe (68 kg).

„Am făcut treabă bună, dar nu a ieşit chiar cum am vrut eu. Am obţinut trei medalii de argint, dar unul dintre băieţi, Băscrăcea, s-a îmbolnăvit, a avut temperatură mare, cu stare de vărsături, şi nu a putut susţine finala, că altfel lua aurul, sunt convins. L-am mai avut pe Ilie, care în opinia mea a fost câştigător în finală. A boxat cu un sportiv din Oradea şi s-a dat o decizie eronată. Unul dintre arbitri era un poliţist din Oradea, iar ceilalţi, şi ei tot poliţişti, au fost din Alba şi doi de la Bucureşti. La Stroe nu am ce obiecta, a pierdut la puncte, dar strâns, în faţa unui boxer mai experimentat din Buzău, şi a luat locul doi. Am înţeles că învingătorul era campion anul trecut şi anul ăsta nu a boxat la Campionatele Naţionale. În schimb, băiatul meu, Stroe, a ieşit campion anul acesta, în urmă cu o lună şi jumătate, dar nu a avut experienţa necesară să câştige şi Cupa“, a spus Sârba, pentru GdS.

SCM a obţinut patru medalii de broz

Cealaltă grupare din Bănie, SCM Craiova, a înregistrat patru medalii de bronz.

Antrenorii Dora Mustăţea şi Ion Dragomir s-au prezentat cu cinci sportivi la Târgu Jiu şi au obţinut două locuri trei. Unul a venit prin Tiberiu Stanciu, la 48 kg, care a pierdut în faţa lui Albert Irimescu (Galaţi), sportiv care în fazele preliminare îl eliminase pe Robert Găgeatu. Gălăţeanul a fost şi câştigătorul Cupei României. Cel de-al doilea loc trei a fost obţinut de Veniamin Alexandru Răducanu, la 59 kg. În fazele inferioare au mai participat Regaster Ciuciu (50 Kg), care a câştigat primul meci în faţa unui sportiv din Medgidia, revanşându-se în faţa acestuia după înfrângerea de la Campionatul Naţional, şi a pierdut în faţa câştigătorului Cupei, campion naţional şi component al lotului pentru Europene, Ionuţ Marin, de la Steaua. Lista celor doi antrenori se închide cu Cristian Alin Serdaru (56 kg), care a pierdut în faţa unui sportiv de la Brăila cu 3-2, acesta obţinând medalia de argint.

„Dacă nu mă făceau cu arbitrii la Serdaru cred că luam aurul. Decizia nu a fost cea corectă. Copilul a suferit, a plâns…. Mi-a dat dreptate inclusiv delegatul general, care l-a dat învingător pe Serdaru, dar se pare că arbitrii au văzut alt meci. Când am auzit decizia, mi-a crescut tensiunea brusc, am albit. Nu sunt mulţumit, mă aşteptam la mai multe medalii, dar am avut şi ghinion la tragerea la sorţi. Am ajuns la opt medalii naţionale în acest an, trei de argint şi cinci de bronz, şi urmează Campionatele Naţionale de tineret masculin, feminin şi juniori, în august, septembrie şi octombrie şi preconizez să iau șapte-opt medalii. Trebuie să fie şi de aur printre ele, nu concep altceva“, a comentat Ion Dragomir, pentru GdS.

Celălalt antrenor al SCM Craiova, Ion Joiţa, a mers cu doi pugilişti şi a înregistrat două medalii de bronz. Denis Văduva a terminat pe trei la 46 kg, după ce a pierdut în semifinale în faţa campionului naţional Alex Gândac (Rapid), în timp ce Toşa Toboşaru a luptat la categoria 56 kg şi a cedat în semifinale în faţa lui Muşat Eduard (Brăila).

„Se putea mai mult, pentru că Văduva mi-a ieşit pe locul doi după ce l-a învins pe acest adversar, şi acum nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, dar nu mi-a plăcut. Următoarea competiţie este Campionatul Naţional de tineret, o să particip cu Cosmin Toboşaru, care este în Centrul Olimpic, la Bacău şi Cosmin Stuparu“, a explicat maestrul Ion Joiţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS