10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România întâlneşte Anglia la CE Under 21

Fotbal / România întâlneşte Anglia la CE Under 21

După succesul indubitabil şi entuziasmant de la Campionatul European Under 21, găzduit de Italia şi San Marino (16-30 iunie), 4-1 cu Croaţia, naţionala de tineret a României este pusă la grea încercare de reprezentativa Angliei. Meciul din etapa a 2-a a grupei C este programat vineri, de la ora 19.30 (TVR), pe stadionul „Dino Manuzzi“ din Cesena.

Formaţia britanică este rănită în orgoliu după ce a pierdut primul meci, cu Franţa, în finalul disputei, scor 1-2, şi un nou eşec ar însemna ratarea semifinalelor, un dezastru pentru trupa lui Aidy Boothroyd. Din tabăra adversarilor va absenta Hamza Choudhury, jucătorul lui Leicester City primind cartonaşul roşu în meciul cu Franţa pentru un fault foarte dur.

În ceea ce priveşte echipa noastră, un succes în faţa Angliei ar echivala cu un pas mare către semifinale, un moral excelent al băieţilor lui Mirel Rădoi şi o certitudine că avem o generaţie de tineri fotbalişti de mare valoare.
„Va fi mult mai dificil cu Anglia, cu tot respectul pentru Croaţia. Anglia are un ritm mult mai bun de joc“, a punctat selecţionerul Mirel Rădoi.

România nu are niciun jucător indisponibil şi va beneficia şi de un aport considerabil din partea suporterilor. Dacă în San Marino cu Croaţia au fost 4.500 de fani, la Cesena capacitatea stadionului este de 20.194 de locuri şi acolo locuieşte o importantă comunitate de români, plus că şi-au anunţat prezenţa foarte mulţi suporteri din Florenţa şi Bologna.

Partida România – Anglia va fi arbitrată de o brigadă din Suedia, compusă din centralul Andreas Ekberg şi asistenţii Mehmet Culum şi Stefan Hallberg. Rezervă va fi israelianul Orel Grinfeld. Asistenţi video vor fi João Pinheiro şi Luis Godinho, ambii din Portugalia.

Celălalt meci al grupei C, Franţa – Croaţia, se joacă pe „San Marino Stadium“ din Serravalle, de la ora 22.00.

Clasament grupa C: 1. România 3 puncte (golaveraj 4:1), 2. Franţa 3 (2:1), 3. Anglia 0 (1:2), 4. Croaţia 0 (1:4).

Iată care sunt partidele programate la sfârşit de săptămână:

  • sâmbătă, 22 iunie – Grupa A: Belgia – Italia („Stadio Citta del Tricolore“ – Reggio Emilia, ora 22.00); Spania – Polonia („Renato Dall’Ara“ – Bologna, ora 22.00);
  • duminică, 23 iunie – Grupa B: Austria – Germania („Stadio Friuli“ – Udine, ora 22.00), Danemarca – Serbia („Nereo Rocco“ – Trieste, ora 22.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS