6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Jiul Podari şi CS Cârcea luptă pentru trofeul Cupei României - faza judeţeană

Fotbal / Jiul Podari şi CS Cârcea luptă pentru trofeul Cupei României – faza judeţeană

Se anunţă meci mare astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul „Extensiv“. Formaţiile de Liga a IV-a Jiul Podari şi CS Cârcea se întâlnesc în finala Cupei României – faza judeţeană. 

În drumul spre ultimul act, Jiul Podari a eliminat pe rând pe Viitorul Ţuglui (3-6), Ştiinţa Malu Mare (5-3), Dunărea Calafat (2-1), semifinale: Tractorul Cetate (3-1 în tur, 0-1 în retur).

De partea cealaltă, CS Cârcea a scos din cursa pentru trofeu pe Sporting Leu (5-2), Voinţa Rasnic (0-6), UT Dăbuleni (4-7), semifinale: Danubius Bechet (1-1 în tur, 3-1 în retur).

În campionatul Ligii a IV-a Dolj, CS Cârcea a încheiat play-off-ul pe locul 4, în timp ce Jiul Podari a evoluat în play-out sau Cupa Ligii, cum a fost redenumită competiţia.

În campionatul regular, Jiul Podari a obţinut 4 puncte din 6 posibile în dubla cu CS Cârcea, înregistrând o remiză, 2-2, în deplasare, şi o victorie pe teren propriu, cu 2-1.

Finala de pe „Extensiv“ va fi arbitrată de Omar Dumitrică, ajutat la cele două linii de Pompiliu Barbu şi Răzvan Tudor şi de la margine de rezerva Costinel Iacob.

Observatori au fost desemnaţi Nicolae Ionescu şi Adrian Mirea.

Olivian Surugiu: Şansele sunt egale

Tehnicianul formaţiei Jiul Podari, Olivian Surugiu, îşi doreşte foarte mult ca începutul său în antrenorat să fie consemnat cu un trofeu important. Oli crede că echipa sa porneşte cu şanse egale la câştigarea Cupei României şi consideră că totul depinde de inspiraţia jucătorilor.

„Uşor-uşor o să rămân doar antrenor, acum mai intru în teren din când în când. Mă ajută mult la echipă Dorin Preda, care e din Podari şi e un bun prieten şi un fotbalist de valoare. E cam grea acomodarea cu antrenoratul, încă nu realizez că m-am lăsat, dar fac eforturi. Am aproape 29 de ani şi mulţi îmi spun că mai puteam evolua câţiva ani, dar mi-a fost greu să mai plec de acasă, având acum şi familie. Am luat această decizie şi sper să am rezultate bune. Mâine (astăzi – n.r.), ca în orice finală, o să fie foarte greu. Ambele echipe vor fi foarte concentrate şi cine o să fie mai în formă şi mai inspirată în faţa porţii aceea o să şi câştige. Nu am probleme de lot şi suntem optimişti. În campionatul regular am stat mai bine, dar cu siguranţă acum dorinţele şi orgoliile vor fi mult mai mari. Eu sper să motivez foarte bine băieţii şi să ieşim câştigători la final. Şansele sunt egale“, a declarat Olivian Surugiu, pentru GdS.

Chirea: Nu cred că se poate pune problema câştigătoarei

De partea cealaltă a baricadei, directorul sportiv al formaţiei CS Cârcea, Ionel Chirea, nu concepe ratarea Cupei României – faza judeţeană.

„Pentru noi este un meci ce poate salva tot sezonul. După cum ştiţi, am plecat de pe primul loc în play-off-ul Ligii a IV-a şi şi ne-am dorit să câştigăm campionatul, să mergem la barajul de promovare în Liga a III-a, şi am încheiat pe locul 4. Am ajuns aici printr-o conjunctură, pe care niciunul dintre noi nu am reuşit să o înţelegem. Ne-a dat peste cap meciul de acasă, cu UT Dăbuleni, în care am remizat, 2-2, şi de acolo am avut patru sau cinci etape nefaste până ne-am revenit. Acum, în Cupă, nu cred că se poate pune problema câştigătoarei. Asta este părerea mea şi a echipei, pentru că suntem în formă, suntem în formulă completă şi suntem echipa mai valoroasă“, a spus Ionel Chirea, pentru GdS.

Optimist s-a arătat şi antrenorul Alexandru Dicu.

„Este în joc un trofeu pe care ni-l dorim foarte mult şi pentru care am muncit destul ca să ajungem în finală. Până la urmă este meciul care contează cel mai mult în acest sezon, pentru noi. Locul 4 ocupat la finalul play-off-ul este o dezamăgire ţinând cont de faptul că eram favoriţi la titlu, dar dacă ţinem cont că anul trecut am terminat pe locul 5, putem spune că am făcut un pas înainte. La fel, acum jucăm finala Cupei, iar anul trecut am ajuns în semifinale, unde am jucat tot cu cei de la Podari. Atunci am pierdut cu 4-2 la Podari şi am făcut 2-1 la noi acasă, ne mai trebuia un gol ca să ne calificăm. Nu avem probleme de lot şi sper să ne bucurăm la sfârşit. Pentru mine nu ar fi primul trofeu, pentru că am mai câştigat anul trecut Cupa Ligii Dolj şi unul la juniori, cu Malu Mare, acum vreo cinci ani. Ar fi, în schimb, cea mai mare performanţă pentru mine, ca antrenor“, a afirmat Alex Dicu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS