11.2 C
Craiova
miercuri, 22 septembrie, 2021
Știri de ultima orăSportBaschet / Sute de mii de persoane pe străzile din Toronto la parada campioanei NBA

Baschet / Sute de mii de persoane pe străzile din Toronto la parada campioanei NBA

Sute de mii de persoane s-au adunat, luni, pe străzile din Toronto pentru a-i aclama pe jucătorii echipei de baschet Toronto Raptors, reveniţi acasă după ce au câştigat trofeul NBA săptămâna trecută, informează AFP şi Agerpres. Sute de mii de suporteri îmbrăcaţi în roşu şi negru, culorile echipei, au împânzit „Nathan Square“, piaţa emblematică din faţa primăriei centrului economic al Canadei, unde parada s-a încheiat în cursul după-amiezii.

În cursul dimineţii, jucătorii au pornit din sud-vestul oraşului Toronto şi au început lentul parcurs către centrul oraşului, trecând pe bulevardul care întinde de-a lungul lacului Ontario. La trecerea jucătorilor, fanii strigau şi agitau pancarte şi drapele, în timp ce idolii lor i-au salutat cu sticle de şampanie în mână dintr-un autocar descoperit vopsit în culorile francizei canadiene.

Ultima mare paradă triumfală a unei echipe din Toronto datează din 1993, când Blue Jays a câştigat campionatul nord-american de baseball.

Toronto Raptors a câştigat primul său titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), punând astfel capăt hegemoniei echipei Golden State Warriors, pe care a învins-o cu scorul general de 4-2 în finală, după 114-110 în ultimul meci, disputat joia trecută la Oakland.

Este pentru prima oară când o echipă non-americană a cucerit titlul în NBA. Astfel, trofeul „Larry O’Brien“, decernat campioanei, a mers în Canada, ţara în care s-a născut inventatorul baschetului, James Naismith.

Titlul obţinut de Toronto, la 24 de ani de la apariţia clubului, i se datorează în mare măsură lui Kawhi Leonard, desemnat cel mai bun jucător (MVP) al finalei 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

22 septembrie, momentul echinocţiului de toamnă în emisfera nordică

Astăzi este momentul echinocţiului de toamnă în emisfera nordică,...

ȘTIRI GdS