10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ne-am temut degeaba de Malta

Fotbal / Ne-am temut degeaba de Malta

Naţionala României a învins lejer echipa Maltei, cu scorul de 4-0 (3-0), luni seară, pe Stadionul „Naţional“ din Ta’Qali, în etapa a 4-a din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Tricolorii Tricolorii au câştigat primul lor meci cu Malta din palmaresul naţionalei, golurile fiind marcate de George Puşcaş (’7, ’29), Alexandru Chipciu (’34) şi Dennis Man (’90+1).

România l-a pierdut în prima repriză pe fundaşul Nedelcearu, lovit de Corbolan cu genunchiul în faţă din cădere. Componentul naţionalei Under 21 a fost transportat la spital cu fractură de piramidă nazală și nu s-a întors alături de tricolori în țară.

Tricolorii au jucat ultima parte a meciului în zece, după ce Chipciu a primit al doilea cartonaş galben (’80).

Malta: Henry Bonello – Zach Muscat, Andrei Agius, Steve Borg, Joseph Zerafa – Rowen Muscat, Paul Fenech (’59, Jake Grech), Joseph Mbong, Juan Corbolan (’84, Luke Montebello) – Alfred Effiong, Luke Gambin (’67, Michael Mifsud). Selecţioner: Raymond Farrugia.

România: Ciprian Tătăruşanu – Alexandru Chipciu (’34, Cristian Săpunaru), Iulian Cristea, Ionuţ Nedelcearu, Nicuşor Bancu – Ianis Hagi, Răzvan Marin, Tudor Băluţă, Alexandru Maxim (’75, Dorin Rotariu) – George Puşcaş, Claudiu Keşeru (’65, Dennis Man). Selecţioner: Cosmin Contra.

În celelalte două meciuri din grupă s-au înregistrat următoarele rezultate: Insulele Feroe – Norvegia 0-2, Spania – Suedia 3-0.

Clasament Grupa F: 1. Spania 12 puncte (golaveraj 11-2), 2. Suedia 7 (8-7), 3. România 7 (11-5), 4. Norvegia 5 (8-7), 5. Malta 3 (2-10), 6. Insulele Feroe 0 (3-12).
*La Euro 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Au rămas de disputat în Grupa F:
5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45);
8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45);
12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45);
15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45);
15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45);
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).

Contra, bucuros de „zetre“

Selecţionerul României, Cosmin Contra, s-a declarat mulţumit de prestaţia echipei din Malta, nu și de cartonașul roșu primit de Chipciu.

„Mă simt bine, pentru că am contat pe cel puţin patru puncte din această dublă. Chiar dacă egalul din Norvegia a venit în ultimele 15 minute, acest succes ne dă şansa să depindem de noi. O să jucăm acasă şi cu Suedia şi cu Norvegia. Sunt supărat un pic pe această eliminare a lui Chipciu, mai ales că Alex a jucat tot anul fundaş dreapta la Sparta Praga şi am vrut să-l încerc şi eu aici. Am fost inspirat cu el acolo, e un fundaş care face bine ambele faze. Avem cu cine să-l înlocuim. N-am fost mulţumit de ultimele zece minute din prima repriză, pentru că ne-am mulţumit cu acel 3-0. Ianis Hagi s-a descurcat și el bine, s-a zbătut, s-a mişcat foarte bine între linii. Din punctul meu de vedere a făcut un meci bun, ca întreaga echipă“, a spus Contra, la Pro TV.

Pușcaș: Acum mă pot gândi la Euro

Atacantul George Puşcaş (23 de ani) a marcat de două ori în meciul cu Malta, motiv pentru care s-a declarat fericit. Acesta a mai spus că acum îşi canalizează concentrarea și forțele pentru CE de tineret.

„Mă simt foarte fericit, orice gol la naţională… E o mândrie să joc aici, să reprezint ţara. Acum mă pot gândi la Euro. Am făcut patru puncte, eu zic că sunt importante, trebuie să continuăm aşa. Eu cred că nu ar trebui să ne facem calcule, ar trebui să ne gândim la meciurile care urmează, suntem la mâna noastră. Dacă batem în meciurile importante, pe care le avem pe acasă, cred că ne putem califica“, a spus atacantul lui Palermo.

George Puşcaş a marcat de trei ori în patru meciuri jucate la naţionala mare a României. Atacantul mai înscris în aceste preliminarii cu Insulele Feroe, la Cluj-Napoca (4-1).


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS