15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Gata vacanţa pentru jucătorii Universităţii Craiova

Fotbal / Gata vacanţa pentru jucătorii Universităţii Craiova

Scurtă le-a fost vacanţa şi anul acesta! Calificaţi în preliminariile Ligii Europa, jucătorii Universităţii Craiova îşi vor relua de astăzi pregătirile. Alb-albaştrii se vor reuni la ora 17.00 la stadionul „Ion Oblemenco“ şi se vor deplasa apoi în cantonamentul din Lunca Jiului, urmând să susţină acolo primul antrenament al verii.

De la reunire vor lipsi căpitanul Nicuşor Bancu, aflat cu naţionala mare în Malta, Alex Cicâldău, aflat cu tricolorii mici în cantonament în Italia, dar şi o serie de jucători care nu au convins conducerea că merită să rămână. Aici intră în discuţie Eduard Stăncioiu, Andrei Burlacu, Florin Gardoș, Răzvan Popa, Isaac Donkor, Radoslav Dimitrov, Ovidiu Bic, Nuno Rocha, Alin Țegle, Meza Colli, Andrei Cristea.

La prima strigare a catalogului va lua în schimb parte mijlocaşul albanez Kamer Qaka, singurul transfer realizat de conducere până acum. Se mai poartă discuţii cu un atacant brazilian aflat în curtea lui FC Porto, Gleison Wilson da Silva Moreira (24 de ani), însă un verdict al negocierilor se poate da în cursul acestei săptămâni.

Sunt mici completări şi la nivelul staff-ului tehnic al echipei. Corneliu Papură îi va avea alături de el în acest început de sezon pe Constantin Schumacher, Florinel Luţă – ambii antrenori secunzi şi pe Robert Tufişi – antrenor cu portarii. Ultimii doi provin de la Centrul de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova. Preparator fizic a rămas Cornel Blejan, iar medic Claudiu Stamatescu.

În Austria îşi va impune Papură tactica

Universitatea Craiova va efectua mâine dimineaţă vizita medicală şi vor urma câteva şedinţe de pregătire pe plan local. Alb-albaştrii vor pleca luni, 17 iunie, într-un cantonament de 17 zile în Austria, cartierul general fiind la Neustift im Stubaital.

În cadrul acestui stagiu, jucătorii grupării oltene vor susţine cinci partide de verificare. Se cunosc patru dintre adversare, în speţă FC Orenburg (locul 7 în prima ligă din Rusia, pe 22 iunie), Qarabağ FK (campioana Azerbaidjanului, pe 25 iunie), Ferencvárosi TC (campioana Ungariei, pe 1 iulie) şi Legia Varşovia (locul 2 în prima ligă din Polonia, pe 2 iulie). Se caută partener de antrenament pentru ziua de 28 iunie. Revenirea din Austria este programată pe 3 iulie.
Liga I se va relua la mijlocul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS