11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Tricolorii țintesc victoria la Oslo

Fotbal / Tricolorii țintesc victoria la Oslo

Naționala de fotbal a României întâlnește vineri, de la ora 21.45 (Pro TV), la Oslo, reprezentativa similară a Norvegiei, în etapa a treia a grupei F din preliminariile Campionatului European din 2020. Aflată pe locul trei, cu 3 puncte, formația noastră țintește un rezultat pozitiv cu vikingii, dar și luni, contra Maltei, ceea ce i-ar putea aduce un loc mai bun în ierarhie. Implicit s-ar mări și șansele de participare la turneul final, știut fiind faptul că se califică direct doar primele două clasate.

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru următoarele două partide cuprinde 25 de fotbaliști: Ciprian Tătărușanu (Nantes), Silviu Lung (Kayserispor), Ionuț Radu (Genoa) – Romario Benzar (FCSB), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Dragoș Grigore (Ludogorets), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Iulian Cristea (FCSB), Alin Toșca (PAOK), Nicușor Bancu („U“ Craiova) – Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Dorin Rotariu (Astana), Ciprian Deac (CFR Cluj), Dennis Man (FCSB), Tudor Băluță (FC Viitorul), Răzvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krylia Sovetov), Dan Nistor (Dinamo), Alexandru Maxim (Mainz), Gheorghe Grozav (Kisvárda), Nicolae Stanciu (Al-Ahli), Ianis Hagi (FC Viitorul) – Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Țucudean (CFR Cluj), George Pușcaș (Palermo).

Stanciu crede în tactica lui „Guriță“

Mijlocașul Nicolae Stanciu a afirmat că își dorește enorm victorii în Norvegia și Malta, fiind conștient că misiunea de la Oslo nu va fi deloc ușoară.

Mi s-a părut în multe momente că jucăm mult mai bine în deplasare. Nu ştiu de ce, poate nu simţim aşa mare presiunea publicului. Când jucăm acasă, pe Arena Naţională sau pe alt stadion, ne simţim puţin obligaţi, crispaţi, pentru că nu vrem să îi dezamăgim pe suporteri şi probabil din cauza asta jocul nostru suferă puţin. Dar nu cred că ar trebui să mai fie asta o problemă de acum înainte. Cert este că avem două meciuri în deplasare şi ca să păstrăm şanse reale de calificare avem nevoie de şase puncte. Vom pregăti aceste două meciuri, aşteptăm să vină toată lumea la lot, să începem să vorbim despre Norvegia. Probabil selecţionerul are totul pregătit, el ştie de ce avem nevoie, el ştie ce tactica va folosi. Noi vom munci mult, vom încerca să asimilăm repede ceea ce ne cere dânsul şi sper eu ca tactica pe care o va alege pentru meciul cu Norvegia şi jocul nostru să fie unul bun şi să venim acasă cu cele trei puncte“, a spus Nicolae Stanciu, pentru FRF TV.

„Ar fi obligatoriu să luăm șase puncte“

Stanciu a insistat asupra rezultatelor, punctând că doar șase puncte l-ar mulțumi.

Din punctul meu de vedere ar trebui sau ar fi obligatoriu să luăm şase puncte. Ne aşteaptă un meci greu în Norvegia! Nu am apucat încă să vorbim despre ei, dar am văzut meciul lor contra Spaniei. Au jucat de la egal la egal, au o echipă puternică, au făcut un meci foarte bun şi contra Suediei acasă, deci cu siguranţă nu va fi uşor. Nu o să subestimăm Norvegia, dar nici nu ne considerăm slabi. Nu suntem ca Generaţia de Aur sau cea de dinainte, să ne comparăm, nu am avut rezultate mari, dar cred că suntem o generaţie foarte bună. De fiecare dată de când a venit Mister (Contra – n.r.) am pregătit meciurile foarte, foarte bine, am avut o tactică foarte bine pusă la punct. S-a văzut o schimbare în bine de când a venit, avem o atitudine corectă“, a subliniat Nicolae Stanciu.

Grupa F
Programul etapei a 3-a: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45).
Clasament: 1. Spania (6 puncte), 2. Suedia (4), 3. România (3), 4. Malta (3), 5. Norvegia (1), 6. Insulele Feroe (0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS