27.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Sport Craiovenii s-au „orientat“ la medalii la Comarnic

Craiovenii s-au „orientat“ la medalii la Comarnic

Echipele de Orientare ale Clubului Sportiv Universitatea Craiova au înregitrat rezultate remarcabile la Campionatele Naţionale 2019. Ultimele cuceriri ale alb-albaştrilor au avut loc în prejma localităţii Comarnic, mai exact la poalele Vârfului Gurguiata (1.339 metri), în zone de orientare foarte solicitante din punct de vedere fizic şi tehnic. Întrecerile au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi s-au identificat cu Campionatele Naţionale de Orientare pe Echipe, cu probele de medie şi lungă distanţă. Cele două etape au fost cuprinse de altfel în competiţiile de World Ranking.

Vineri, înaintea acestor etape, s-a desfăşurat la Cornu etapa a 4-a a Campionatului Naţional de Sprint Urban. În această etapă, sportivii de la CS Universitatea Craiova au obţinut locul I şi II la senioare, prin Veronica Minoiu şi Andra Anghel – locul I, şi la seniori prin Roman Ciobanu şi locul III la juniori prin Mihai Mirea.

„Clasamentul în Campionatul Naţional pe Echipe la Orientare este alcătuit prin însumarea timpilor din cele două etape obtinuţi de cei mai buni doi/două sportivi/sportive ai unui club. Pădurea mixtă şi terenul de concurs foarte frământat le-au oferit sportivilor posibilităţi multiple de alegere a variantelor cu porţiuni în care au alternat alergabilitatea bună în zonele deschise şi îngreunată în zonele cu vegetaţie foarte densă şi zonele cu multe crengi la sol, stânci şi bolovani“, a explicat antrenorul Emilian Minoiu, pentru GdS.

La senioare, atât Andra Anghel, cât şi Veronica Minoiu au avut evoluţii bune şi au obţinut medaliile de aur, iar la seniori sportivii CS Universitatea Craiova au obţinut medaliile de aur şi argint prin echipele formate de Alexandru Blejdea – Roman Ciobanu şi Daniel Barkasz – Ovidiu Muţiu.

„Rezultatele sunt excelente“

Antrenorul secţiei de Orientare a CS Universitatea Craiova, Emilian Minoiu, s-a declarat foarte mulţumit de rezultatele înregistrate şi speră ca în perioada următoare să poată anunţa alte victorii ale grupării din Bănie.

„Rezultatele sunt excelente, asta în ciuda dificultăţilor avute. Mă aşteptam oarecum la ele, pentru că ne-am pregătit foarte bine şi aşa o vom face la fel şi pentru următoarele provocări. În intervalul 6-12 iulie, în Letonia, vor avea loc Campionatele Mondiale Masters pentru Veronica Minoiu – dublă campionoană Masters la sprint – şi Ovidiu Muţiu, dublu medaliat cu argint la Campionatele Mondiale Masters. La sfârşitul lunii iulie, între 25-29, vom participa, probabil, şi la Campionatele Europene între Universităţi, care vor avea loc în Cehia. Dacă vom participa o vom face cu Anda Anghel, Bianca Stamate, George Minoiu, Alex Blejdea şi Mihai Ţânţar, toţi fiind studenţi ai FEFS Craiova. Sperăm să avem rezultate la fel de bune în continuare“, a spus Emilian Minoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie...

ȘTIRI GdS

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie seria amicalelor din cantonamentul din Austria. După eșecul de ieri, cu Plzen, alb-albaștrii au intrat...

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de la Praga, de anul acesta. Campioana de la Wimbledon a câștigat duelul 100% românesc din...

Turneul de la Roma a fost devansat cu o...

Turneul de tenis de la Roma (ATP-WTA) va avea loc cu o săptămână mai devreme decât fusese anunţat, între 14 şi 21...

Praga, tărâm românesc. Simona Halep și Irina Begu se...

Turneul de la Praga pare să fie pe placul jucătoarelor românce. După ce Simona Halep a trecut ieri în doi timpi și...

Alexander Zverev și-a anunțat prezența la Cincinatti și US...

Tenismanul german Alexander Zverev, numărul 7 mondial, a anunţat vineri că va juca la turneul de la Cincinnati şi la US Open....

Turneul de la Hamburg va avea loc cu 7...

Turneul de tenis de la Hamburg (Germania) a fost inclus în calendarul ATP în perioada 21-27 septembrie, cu o săptămână înainte de...