13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiuruiţi-le poarta!

Ciuruiţi-le poarta!

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 20.00, în judeţul Harghita, pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale Cupei României. Gruparea din Bănie, deţinătoarea trofeului, porneşte favorită în acest duel, care cel puţin pe hârtie este inegal. „Ciucanii“ evoluează în Liga a III-a, seria 5, ocupă locul trei, cu 31 de puncte obţinute în 15 meciuri, şi unde primele două poziţii sunt ocupate de Comuna Recea (37), respectiv Minaur Baia Mare (32). Cu toate astea, parcursul formaţiei AFK Csikszereda, al cărei site cuprinde texte numai în limba maghiară, deci nu poate oferi prea multe informaţii fanilor olteni, este unul de invidiat chiar şi de o formaţie din primul eşalon al ţării. „Ciucanii“ au eliminat în drumul lor din Cupă pe AFC Hărman, câştigând cu 2-0 în deplasare, în faza a treia, apoi pe Aerostar Bacău, meci din faza a patra în care s-a impus cu 3-2 pe teren propriu, ACS Energeticianul, înregistrând 2-1 acasă în 16-imi, şi Dinamo, în faţa căreia s-a impus la penaltiuri, 9-8.
La rândul său, Universitatea Craiova a eliminat în 16-imi pe Sportul Snagov, după un sec 2-0 pe „Ion Oblemenco“, şi pe AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, în faţa căreia s-a impus cu 4-1. Delegaţia olteană nu a mai părăsit Capitala după meciul cu FCSB, a rămas şi s-a antrenat la un complex sportiv şi a plecat spre Harghita aseară, asta ca să evite oboseala.

„Nu am avea nicio scuză dacă am rata calificarea“

Antrenorul formaţiei oltene, Devis Mangia, a subliniat ideea că victoria este obligatorie, că nu ar avea nici o scuză dacă s-ar rata calificarea în semifinale, şi marea sa temere pentru acest meci este legată de starea suprafeţei de joc şi de temperatura de la ora disputei, pentru că nu-şi doreşte apariţia problemelor medicale.

„Jucăm cu o echipă de Liga a III-a, e normal să fim favoriţi. Este un meci din sferturile de finală şi este important, pentru că vrem să continuăm parcursul în Cupă. Sper să nu fie un meci periculos pentru jucători şi când spun asta mă refer la vreme şi la condiţiile terenului de joc. Ştiu că Miercurea Ciuc este zona cu cea mai scăzută temperatură din ţară, deci trebuie să fim pregătiţi şi din acest punct de vedere. Sper că organizatorii consideră că fotbaliştii sunt protagoniştii şi trebuie să fie protejaţi. Cupa este un obiectiv important pentru noi. Am mai jucat înainte cu temperaturi foarte scăzute, dar problema principală este terenul de joc. Nici deplasarea nu va fi foarte simplu de efectuat. Nu am avea nicio scuză dacă am rata calificarea. Nu există scuze pentru asta, dar singurul lucru pe care mi-l doresc este, repet, să găsim acolo un teren bun, pentru că este importantă integritatea jucătorilor“, a declarat Devis Mangia, care nu va conta în acest meci pe Kelic, Briceag (ambii suspendaţi după meciul cu FCSB), Andrei Cristea (eliminat în Cupă în partida Poli Iași – Viitorul) şi Meza Colli (accidentat).

Şi jucătorii Craiovei ştiu că doar calificarea contează.

„Va fi un meci greu, pentru că întâlnim o echipă care a eliminat-o pe Dinamo. Nu ştim care sunt condiţiile de joc, dar trebuie să fim serioşi şi să câştigăm meciul de acolo“, a spus Tiago Ferreira.

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Iulian Dima (Bucureşti) să arbitreze meciul de la Miercurea Ciuc. Acesta va fi ajutat de asistenţii Bogdan Gheorghe (Bucureşti) şi Gabriel Bârjac (Zalău), iar rezervă va fi Ionuţ Coza (Cernica). Observatori au fost desemnaţi Dan Jiga (Bistriţa) şi Ciprian Paraschiv (Iaşi – Iaşi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS