14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / România a învins Cehia cu 3-2 în Fed Cup

Tenis / România a învins Cehia cu 3-2 în Fed Cup

România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria dramatică a perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4. România s-a calificat în semifinalele competiţiei, un succes fantastic, şi va juca în penultimul act contra Franţei, informează Agerpres.
Begu şi Niculescu, recent campioane la Hua Hin în proba de dublu, au reuşit o victorie splendidă, după două ore şi 53 de minute, în faţa celei mai bune perechi din lume.
Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Simona Halep, care a dispus sâmbătă cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, iar duminică a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-4, 5-7, 6-4. Mihaela Buzărnescu a fost învinsă sâmbătă de Pliskova cu 6-1, 6-4, iar duminică de Siniakova cu 6-4, 6-2.
Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la Ostrava a fost format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).
Din echipa Cehiei au făcut jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).
Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.
România va juca în semifinale pe 20-21 aprilie, cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia cu 3-1.

Niculescu: A fost senzaţional

Monica Niculescu a declarat că a fost senzaţional să joace alături de Irina Begu şi să învingă perechea numărul 1 în lume, Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, în meciul de dublu care a decis întâlnirea cu Cehia.

„Ne-am dorit atât de mult să câştigăm şi am reuşit. Am jucat împotriva perechii numărul 1 în lume şi am câştigat. A fost senzaţional. M-am simţit foarte bine săptămâna asta. Sunt fericită că pot reprezenta România. Cred că a contat foarte mult şi turneul câştigat alături de Irina în Thailanda. Azi m-am simţit foarte bine în faţă, la fileu. M-am antrenat foarte bine zilele astea. Simţeam că joc bine, dar era primul meci pe centralul ăsta şi nu ştiam cum va ieşi. Mă bucur că am avut energie până la ultimul punct. A fost senzaţional… să baţi perechea numărul 1 la ea acasă“, a adăugat Niculescu.

La rândul său, Irina Begu a declarat: „A fost foarte greu pentru că am avut emoţii. Şi cred că asta s-a văzut în teren. Ne doream enorm să câştigăm acest meci. Am luptat pentru fiecare punct, iar alături i-am avut pe cei din echipă şi galeria pe care nu am cuvinte să o descriu. Sunt impresionată de ce au putut să facă în aceste două zile. Dorinţa şi faptul că oarecum nu aveam nimic de pierdut în faţa lor a contat şi am câştigat azi. Emoţiile pe care le ai la un asemenea meci nu se compară cu nimic“.

Halep, încântată de succesul cu Pliskova

Simona Halep (3 WTA) a declarat că succesul obținut în fața Karolinei Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4, reprezintă cea mai importantă victorie a sa în Fed Cup.

„A fost o zi mare pentru mine şi sunt fericită. Cred că e cea mai importantă victorie a mea în Fed Cup. Iar să câştig ambele partide jucate în întâlnirea cu Cehia înseamnă mult pentru mine pentru că această echipă are o mare tradiţie în Fed Cup. Cred că suporterii români sunt obişnuiţi pentru că mereu am câte un meci tare. A fost greu în teren, a fost o presiune foarte mare. Îmi doream tare mult să câştig meciul pentru ţara noastră şi sunt bucuroasă că am reuşit. De asemenea sunt bucuroasă că am dat de o jucătoare într-o formă extraordinară şi totuşi am câştigat. Chiar dacă a fost o victorie în decisiv, consider că a fost un meci foarte, foarte bun“, a spus Halep, care a mărturisit că a avut probleme medicale: „Am avut ceva la umăr pentru că mingile sunt foarte grele. Şi se fac şi mai grele pe parcursul meciului. Dar sunt bine, nu sunt accidentată“.
„Ar însemna enorm o calificare (n.r.- în semifinale), o mare bucurie. Eu dau tot ce am mai bun de fiecare dată când vin să joc la Fed Cup. Câştigând aceste două meciuri am o încredere şi mai mare pentru următoarele din Fed Cup. Jocul meu e bun, alerg bine, mă simt bine, iar mental sunt foarte bine“, a mai afirmat Halep.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS