20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Sârbu, la ora promisiunilor

Alex Sârbu, la ora promisiunilor

Alexandru Sârbu (foto, la minge), unul dintre juniorii care au făcut deplasarea cu Universitatea Craiova în Antalya şi a lăsat o impresie bună, se află de ieri la Mogoşoaia, la lotul naţional al României Under 18, fiind convocat pentru o dublă partidă amicală contra Ciprului, ce se va desfăşura pe stadionul municipal din Paralimni în datele de 5 şi 7 februarie, ora 15.00. Contactat telefonic de GdS, fotbalistul originar din Târgu Jiu, crescut de Pandurii şi şlefuit un an la Centrul de Excelenţă Deva, a afirmat că nu intră în discuţie oboseala, chiar dacă nu a avut timp de respiro între cele două acţiuni, şi speră să facă o figură frumoasă în Insula Afroditei.

„Acum am ajuns la Mogoşoaia, la lot, şi mă simt bine, aştept să intru în pâine. Este adevărat că abia am venit din Antalya, unde m-am pregătit cu echipa mare a Universităţii Craiova, dar uiţi de oboseală când eşti convocat la lotul naţional. E o atmosferă foarte bună aici, sunt câţiva jucători noi şi sper să câştigăm ambele meciuri cu Cipru. Vorbim şi de o perioadă de pregătire foarte utilă, pentru că în luna octombrie încep calificările. Mă bucur foarte mult că sunt convocat atât de des. Am făcut două meciuri foarte bune înainte, cu Muntenegru, la fel şi în Albania, şi acum m-au chemat şi cu Cipru. Mă gândesc să o ţin tot aşa şi să urc apoi la Under 19 şi, de ce nu, să prind şi europenele din Rusia“, a spus Sârbu.

Aşteaptă un semn de la Mangia

Fotbalistul Craiovei, care va împlini 18 ani pe 20 martie, a vorbit apoi despre pregătirea făcută sub comanda lui Devis Mangia, fiind foarte fascinat de modul de lucru de la prima echipă a Universităţii, unde speră să revină după acţiunea de la lotul naţional.

„Să fiu sincer, nu mă aşteptam să fiu luat în Antalya, dar m-a motivat foarte mult acest lucru. A fost un cantonament lung şi greu, cu jocuri amicale foarte bune, deci a fost foarte reuşit. Mă bucur că am debutat şi eu la prima echipă, chiar dacă e vorba despre un meci amical. După acel joc cu Ferencvaros, când am avut incursiunea aceea, m-a felicitat domnul Mangia şi mi-a spus să continuu tot aşa, că mă va urmări atent. Sper să fac parte din lotul echipei mari şi în campionat, să fiu pe foaia de joc măcar, pentru că ştiu că este o concurenţă mare şi foarte puternică. Eu pot să joc mijlocaş de bandă, dar şi fundaş. Cu Ferencvaros am jucat extremă. Cel mai bine mă simt apărător dreapta, pentru asta am fost chemat şi la lotul naţional“, a explicat Alex Sârbu, menţionând că în vestiarul Ştiinţei se vorbeşte de event: „Avem şanse foarte mari să câştigăm titlul. Avem toate condiţiile, avem suporterii cu noi… Toată lumea e optimistă, cu toţii vrem eventul, ăsta este obiectivul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS