20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii sunt cu gândul la Cupă, dar şi la campionat

Alb-albaştrii sunt cu gândul la Cupă, dar şi la campionat

Universitatea Craiova se află în cantonament de la începutul săptămânii trecute, iar staff-ul tehnic şi-a putut pune în practică programul de pregătire cu toate că vremea a fost nefavorabilă în majoritatea zilelor. Antrenorul Devis Mangia a punctat că „leii“ sunt în grafic cu totul şi că există posibilitatea ca stagiul din Turcia să se prelungească cu o săptămână dacă temperaturile din România vor fi prea scăzute înainte de startul meciurilor oficiale, aşa cum susţin meteorologii.
„E clar că pentru noi era mai bine fără ploaie, dar
ne-am făcut toate antrenamentele de până acum, iar condiţiile sunt foarte bune. Este o variantă ca să prelungim cantonamentul din Antalya şi să mergem direct la Constanţa pentru meciul cu Viitorul, dar să vedem cum va fi vremea săptămâna viitoare. Aici avem toate condiţiile, iar dacă mergem la Craiova şi nu putem lucra, atunci pierdem tot de am făcut acum. Clubul a zis că nu sunt probleme dacă e să continuăm aici“, a spus Devis Mangia, completat de căpitanul Alex Mitriţă: „A fost frig aici, dar a fost mult mai bine faţă de ce se întâmplă în ţară. Trebuie să ne acomodăm la orice condiţie de joc sau de antrenament şi să ne facem treaba. Dacă va fi să rămânem încă o săptămână aici, e foarte bine. Ce să facem în ţară, să ne antrenăm pe sintetic sau la -10 grade? Mai tragem aici o săptămână şi asta este! Mă simt puţin obosit după antrenamentele astea fizice, dar avem nevoie de ele, trebuie să tragem tare şi dacă ducem acest cantonament până la capăt, sperăm că vom avea multă forţă în campionat“.

Cristea, pe placul tuturor

Antrenorul Devis Mangia a vorbit în cadrul interviului acordat ieri şi despre campania de transferări, considerând că venirea lui Andrei Cristea este un câştig pentru echipa sa. „Pentru mine nu este nicio bătălie de dus în privinţa transferurilor. Am decis că pentru noi este bine să aducem un jucător precum Andrei Cristea şi l-am luat. Este un băiat foarte inteligent, ştie fotbal, iar asta e cel mai important. Acum, dacă ni se iveşte ocazia să îmbunătăţim lotul, o vom face, dacă nu – nu e nicio problemă. Cred că Andrei este soluţia potrivită pentru echipa noastră“, a explicat Mangia.
Cuvinte frumoase la adresa fostului căpitan al Iaşiului au avut şi Alex Mitriţă şi Alex Mateiu.
„Cristea este un jucător cu experienţă, se pliază stilului nostru de joc. Mi-e foarte bine cu el în teren, ştie să-mi dea mingea la combinaţii, ştie când să intre în joc, să ţină de minge, deci este un fotbalist cu calitate, care ne va ajuta foarte mult“, a spus Mitriţă.
„S-a adaptat foarte bine Cristea, a şi marcat, am câştigat acel amical cu Adana şi ne bucurăm că a venit. E un fotbalist cu experienţă şi sper să fie sănătos, să o ţină tot aşa, pentru că e om de gol. Ne înţelegem bine. Noi am mai fost colegi şi la Braşov, mă bucur că a venit alături de noi şi sunt sigur că ne va ajuta foarte mult“, a comentat Mateiu.

Mitriţă nu pleacă!

Devis Mangia a vorbit şi pe tema ofertei de cinci milioane primită de Universitatea de la Torino pentru căpitan şi a menţionat că Alex Mitriţă merită mai mult.
„Clubul nostru nu caută să-l vândă pe Mitriţă, iar el nu vrea să plece. Este aici şi este pregătit să stea aici până în preliminariile din Liga Europa din sezonul viitor, iar după vom vedea. După mine valorează mai mult de cinci milioane. Avem şi alţi jucători care au crescut foarte mult în acest an şi jumătate! Sunt multe cluburi interesate de jucătorii noştri şi trebuie să fim mândri din acest punct de vedere, pentru că înseamnă că am lucrat bine“, a mai spus tehnicianul Ştiinţei, menţionând că şi-ar dori ca şi Mateiu să fie convocat la naţionala mare, pentru că „este un jucător în formă, a crescut din toate punctele de vedere, face şi faza de construcţie, nu doar de apărare“.
La rândul său, căpitanul Alex Mitriţă a punctat că nu va pleca în această iarnă.
„Dacă era de la Juventus oferta, cred că plecam de acum. Gândul meu este să rămân la Craiova, nu la plecare. O voi face doar dacă va fi o ofertă foarte bună pentru club şi pentru mine. Voi pleca după preliminarii. Dacă era o sumă bună pentru mine, eram plecat până acum. Nu pot să spun eu cât valorez, dacă merit mai mult de cinci milioane, dar sunt un jucător cu calitate. Am marcat 18 goluri în 2018, iar dacă vorbim de cifre, am fost cel mai bun jucător din campionat, am prins echipa etapei de foarte multe ori şi acest lucru mă bucură foarte mult. Nu pot să spun dacă sunt mai bun decât Ţucudean, care mi-e prieten. Eu sunt mijlocaş, el e atacant, are calităţile lui… Nu mă gândesc la recorduri, vreau să marchez cât mai multe goluri, să-mi ajut echipa să ne batem pentru primele locuri. Îmi doresc să câştigăm trofee, de asta am venit la Craiova, echipa mea de suflet. Cupa este unul dintre obiectivele noastre. Şi campionatul la fel, chiar dacă o să fie foarte greu noi o să ne batem la fiecare meci“, a explicat Mitriţă.

Nu au preferinţe pentru adversar

Casa Fotbalului găzdu-iește astăzi, de la ora 11.30, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României. Întrebaţi de preferinţe, oltenii au afirmat că nu contează cine le va ieşi în faţă şi au punctat că îşi doresc să ridice din nou trofeul, dar au asigurat fanii că luptă şi pentru campionat.
„Cupa este unul dintre obiectivele noastre, ca şi anul trecut. Vom vedea ce va fi mâine la tragerea la sorţi. În privinţa campionatului regular, mai sunt cinci meciuri dificile atât pentru noi, cât şi pentru adversarii noştri. În tur am făcut foarte bine în aceste dispute, iar acum vom vedea, dar normal că vrem să obţinem cât mai multe puncte. Pentru mine acum este important primul meci, cel cu Viitorul, după vom vedea“, a comentat Devis Mangia.
„Nu am preferinţă la tragerea la sorţi şi vreau să ridic din nou Cupa României anul acesta. Ştiu că vin cinci meciuri foarte grele, cu cele mai bune echipe, dar o luăm pas cu pas şi trebuie să câştigăm. Cu Viitorul cred că am vreo trei-patru goluri, dar nu e important să dau eu gol, ci să câştigăm neapărat. Nu este important să vorbim de titlu. Trebuie să arătăm pe teren că suntem o echipă bună şi sunt sigur că vom avea şi rezultate bune“, a declarat Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS