11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEugenia Anghel, campioana României la senioare

Eugenia Anghel, campioana României la senioare

Eugenia Anghel (a treia din stânga) a adus primul său titlu de campioană pentru SCM Craiova, în timp ce Sebastiana Stănciucă (a doua din stânga) a luat medalie de bronz. Fetele sunt antrenate de Ion Dragomir (deapta) și Dora Mustățea (stânga).

Școala de box craioveană își confirmă valoarea în toate competițiile la care participă, atât la băieți, cât și la fete. În stațiunea Eforie Nord s-a desfășurat recent o nouă ediție a Campionatului Național de box feminin, iar reprezentantele Băniei au cucerit şase medalii.
Cea mai importantă distincție, titlul de campioană națională la senioare, a fost obținută de Eugenia Anghel, de la SCM Craiova, care a concurat la categoria 51 de kilograme. Pentru sportiva antrenată de Ion Dragomir și Dora Mustățea, aceasta este a doua medalie de aur cucerită în 2018, după ce în primăvară își adjudeca Cupa României. Atât atunci, cât și acum, cea alintată de toți Jenica, a avut în finală aceeași adversară, pe Cristina Aciobăniței, din Botoșani.

Căldură mare

Nu adversarele i-au pus sportivei craiovene de 32 de ani probleme, ci căldura, deoarece ringul a fost în aer liber, amenajat în cadrul Complexului „Marea Neagră“. „A fost o competiție mai grea pentru că a fost la mare și ringul fiind în aer liber a fost mai mult soare. Am avut două meciuri. Primul a fost la 19.00, în semifinale, unde m-am impus prin abandon în repriza întâi, iar în finală a fost mai greu, deoarece trebuia să începem la 11.00 și nu a ajuns Salvarea și s-a amânat până la 13.30, timp în care nu
ne-am mai dus să stăm la umbră. Am câștigat la puncte finala, dar a fost mai greu meciul“, ne-a povestit pugilista.

I-a supărat arbitrajul

Altă problemă cu care s-a confruntat Jenica a fost maniera de arbitraj, care l-a nemulțumit pe antrenorul Ion Dragomir, mai ales că și cealaltă elevă a sa prezentă în competiție, Sebastiana Stănciucă, medaliată cu bronz la tineret (categoria 64 kilograme), avusese probleme cu arbitrii.
„Nivelul competiției a fost mai slab ca la Cupă. Pe de-o parte, pentru că unele dintre fete au renunțat la box, apoi, pentru că a fost o echipă de arbitri slabi. Ion Pătrunjel, din Tulcea, a arbitrat meciul Sebastianei Stănciucă. Credeam că o va da învingătoare, dar s-a dezechilibrat, deoarece suprafața era alunecoasă de la transpirație și arbitrul a numărat-o. O numărătoare care nu a existat, dar această decizie a contat. La final, am încurajat-o pe Seba, spunându-i că acest lucru trebuie să o ambiționeze și că și mie mi s-a întâmplat asta în cariera sportivă. Apoi, văzând ce i s-a întâmplat Sebastianei, le-am cerut ca la Jenica să pună un arbitru mai competent, dar a venit un om mai în vârstă, care participă rar la competiții. Nu mai este la zi cu fenomenul și este depășit de ce se întâmplă. Sărise peste regulament, iar eu am avut o reacție mai vulcanică. M-am adresat delegatului general pentru că primise eleva mea avertisment degeaba. Și publicul mi-a dat dreptate. În pauză, i-am zis elevei mele să aibă grijă, pentru că meciul putea lua o altă întorsătură, deoarece arbitrul îi făcea ei observații pentru ţineri și împingeri, nu adversarei. Până la urmă, s-a terminat meciul cu victoria Jenicăi, pentru că era o diferență clară de valoare. Mă confrunt mereu cu situații din astea, cu probleme de arbitraj, și am răbufnit pentru că sunt un antrenor muncitor, cinstit și vreau să fie respectată munca mea și a sportivilor“, a spus Ion Dragomir.

Sebastiana Stănciucă, de la judo la box

Antrenorul plecase spre Eforie Nord cu gândul la două titluri naționale, dar Sebastiana Stănciucă a trebuit să se mulțumească și cu medalie de bronz.
„Îmi propusesem să boxez în finală și să o câștig, după ce la Cupă luasem argint. Adversara din Botoșani m-a învins la puncte, după ce arbitrul m-a furat în prima repriză“, a spus tânăra de 17 ani, care înainte de box a făcut judo.

Eugenia Anghel a fost la aceeași categorie cu Steluța Duță

Ani de zile, Eugenia Anghel a fost pe aceeași categorie de greutate, 48 de kilograme, cu Steluța Duță, campioană europeană poreclită „Roboțelul de aur“. Cele două sunt prietene și la festivitatea de premiere sportiva de la SCM Craiova a fost felicitată de Steluța Duță.

Vrea să ajungă la Mondiale

La 32 de ani, Jenica muncește mult la antrenamente și visează că va ajunge și ea la Campionatul Mondial. „Ea și Stela sunt ca două surori. Ani de zile a fost sparring partener pentru Steluța, iar toți antrenorii au recunoscut că acest lucru a ajutat-o mult pe Stela. Jenica vrea să boxeze la competiții importante, dar i-am zis să aibă răbdare, că va veni și vremea ei să meargă la Mondiale“, a explicat antrenorul.
„Sunt fericită că am câștigat al treilea meu titlu de campioană. Categoria mea de bază este 48 de kilograme, acolo unde este Steluța Duță, acum am fost la 51 de kilograme. Maestrul Ion Dragomir m-a format ca sportivă, de prin 2002, și acum mă ajută mult în pregătire, dar și Dora Mustățea. Muncesc cât se poate de mult. Două ore de antrenament dimineața, două după masă, 11 antrenamente pe săptămână“, a completat campioana de la SCM Craiova, care beneficiază din partea clubului de masă, cazare și salariu minim pe economie.

Patru medalii pentru CSM Craiova

Pugilistele de la CSM Craiova s-au prezentat într-o formă bună și au cucerit patru medalii. Cele trei sportive ale lui Constantin Cucu, Gabriela Ștefan (48 kg – tineret), Georgiana Avram (64 kg – senioare) și Georgiana Picoiu (69 kg – senioare), au obținut câte o distincție de bronz. Pugilista Andreea Smarandache (59 kg), pregătită de antrenorul Marcel Sârba, a devenit vicecampioană națională la cadete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS