20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii, rătăciți la Sf. Gheorghe

Fotbal / Alb-albaștrii, rătăciți la Sf. Gheorghe

Vă vine să credeți cât de mult contau Alex Băluță și Gustavo? De la plecarea lor, Universitatea Craiova abia găsește drumul spre poarta adversă, de gol nici nu mai vorbim! Cei doi au marcat jumătate din „averea“ de anul trecut, iar înlocuitorii lor sunt inexistenți pe teren, având o singură scuză: acomodarea. Știința a arătat rău cu CFR Cluj, în Supercupă, cu Poli Iași au fost puține momentele bune, iar ieri seară, la Sfântul Gheorghe, cu Sepsi, gruparea din Bănie a părut din nou una de pluton, care joacă fără „partitură“. Alb-albaștrii au pierdut cu 1-0, golul gazdelor fiind marcat de Tandia (’61), dar după cursul jocului putem spune că au scăpat ieftin. Ce nu a mers? Nimic! Apărarea a fost visătoare, mijlocașii – neinspirați, iar atacul – inexistent. Devis Mangia a vrut să-și surprindă adversarii printr-o formulă inedită, dar a făcut-o într-un mod nedorit. Transferurile-bombă promise întârzie, iar efectul nu este deloc pe placul fanilor, mai ales că se apropie dubla din Liga Europa.

Sepsi: R. Niczuly – Gabriel Moura, Jovanovic, O. Viera, D. Sato – S. Velev, G. Vașvari – S. Drăghici (’48, Hamed), I. Fulop, D. Prosser (’57, Simonovski) – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Kelic (’54, Zlatinski), Gardoş, Ferreira – Bancu, Mateiu (’77, Bărbuţ), Cicâldău, Briceag – Mihăilă (’55, Glavina), Burlacu, Mitriță. Cartonașe galbene: O. Viera ‘9, Drăghici ’34, Vaşvari ’45+1, Moura ’84, Hamed ’90+3 / Mitriţă ’68.

Au arbitrat: Iulian Călin – Ovidiu Artene, Gabriel Sabin Stroe; Andrei Antonie.

Observatori: Aron Huzu, Paul Cazan.

Statistica meciului: posesie 48%-52%, ocazii de gol: 11-4, șuturi pe poartă: 6-1, șuturi pe lângă poartă: 5-3, lovituri libere: 13-20, cornere: 4-4, ofsideuri: 2-0, aruncări de la margine: 31-20, intervenții portar: 1-5.

 

Eugen Neagoe: Sunt trei puncte mari

La finalul întâlnirii, antrenorul lui Sepsi, craioveanul Eugen Neagoe, a fost foarte bucuros pentru victorie și pentru modul cum a fost obținută.

„A fost o euforie, sunt trei puncte mari, o victorie importantă. Cred că a fost un spectacol, dar nu am făcut cel mai bun joc. Dacă reușeam asta, trebuia să învingem cu o diferență de trei goluri. Am avut multe ocazii, dar nu am reușit să marcăm decât un gol. Am jucat împotriva echipei mele de suflet, respect foarte mult Craiova, dar am câștigat pe merit. Nu ne-am pus în dificultate în niciun moment. Știam miscările lui Mitriță și l-am anihilat foarte bine. Știam că adversarul era foarte periculos pe contre, am urmărit multe meciuri din sezonul trecut. Este foarte greu să joci împotriva unei astfel de echipe. Dacă îi dai spații îți poate pune mari probleme, dar nu a fost cazul în această seară. I-am felicitat pe băieți și le-am spus că așa arată o echipă adevărată, solidă, foarte puternică. Cu toate astea, Craiova va fi una dintre echipele care se vor bate la campionat. Suporterii nostri au fost la înălțime și mă bucur că am reușit să le oferim aceasta victorie“, a spus Eugen Neagoe, la Digi Sport.

Mangia a explicat greu eșecul

Din tabăra olteană, tehnicianul Devis Mangia a admis cu jumătate de gură că Universitatea are probleme.

„Când o echipă face un joc mai bun, de regulă pierzi meciul. Probabil că avem unele probleme, pentru că nu am marcat nici astăzi. Sunt ceva probleme, dar trebuie să muncim şi să oprim această serie. Nu este o problemă de tactică. Am încercat să găsim soluţii, dar nu am fost în stare să le găsim“, a declarat Devis Mangia, la Telekom Sport.

La rândul său, fundaşul Florin Gardoş a tras un semnal de alarmă: „Ne-am prezentat lamentabil! Toţi, fără nicio excepţie. N-am avut prospeţime, n-am avut agresivitate, n-am avut nimic. Chiar n-a mers nimic. Nu ştiu ce se întâmplă. Sper să ne revenim. Trebuie să ne revenim, pentru că în ritmul ăsta nu prindem nici play-off-ul“.

Universitatea rămâne cu un singur punct în clasament, iar în runda viitoare va primi vizita grupării FC Botoşani, confruntarea fiind programată vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS