21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNaționala României de fotbal pe plajă, în focuri

Naționala României de fotbal pe plajă, în focuri

Reprezentativa de fotbal pe plajă a României a ajuns ieri-dimineață în Portugalia, la Nazaré, unde urmează să întâlnească Serbia (7 iulie) și Estonia (9 iulie), în cadrul Diviziei B a Ligii Europene de Fotbal pe Plajă. Înainte de deplasarea pe pământ lusitan, tricolorii au susținut un stagiu de pregătire la Eforie Nord, la finele căruia selecționerul-jucător Marian Măciucă s-a arătat mulțumit.
„În prima parte am pus accentul pe pregătirea fizică, iar ultima am dedicat-o antrenamentelor bazate pe așezarea în teren, pe lucrul pe compartimente. Perioada de pregătire nu s-a terminat în acest cantonament, mai avem trei zile de pregătire și la Nazare, unde se va disputa etapa de Euroligă. Serbia este o echipă relativ nouă în fenomen. Cred că este de doi-trei ani în beach soccer. De cealaltă parte, Estonia este unul dintre cei mai puternici adversari din Divizia B. Acum doi ani am promovat chiar la ei acasă în prima ligă, eliminându-i în finală. Cred că echipa Estoniei va fi una dintre echipele contracandidate la promovare. Atâta timp cât vom respecta ceea ce trebuie să jucăm, sunt sigur că vom ieși cu capul sus de pe teren. Trebuie să dăm totul pentru a ne atinge obiectivele propuse“, a declarat selecționerul Marian Măciucă.
Lotul convocat: Andrei Neag (UE Gandia), Valentin Dumitrică (CSM Medgidia) – portari; Iulian Răvoiu (Axiopolis Cernavodă), Daniel Zaharia (Axiopolis Cernavodă), Adrian Tănase (Farul Tuzla), Liviu Ruxandari (CSM Politehnica Iași), Emil Vîrtan (West Deva), Alin Bugala (West Deva), Cosmin Dincă (FC Fântânele), Marian Măciucă (West Deva), Ionuț Florea (Farul Constanța) și Bogdan Ciocănel (West Deva).
În Divizia B sunt 15 reprezentative, împărțite în trei grupe de câte patru și una de trei (în care se află România). Primele clasate împreună cu cele mai bune trei ocupante ale locurilor secunde și cea mai slabă echipă din Divizia A vor juca pentru promovarea/menținerea în primul eșalon.
Grupele Diviziei B sunt următoarele: A: Bulgaria, Norvegia, Cehia, Andorra; B: Estonia, România, Serbia; C: Kazahstan, Lituania, Grecia, Moldova; D: Ungaria, Anglia, Danemarca, Georgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS