20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPregătiţi vitrina, vine Cupa!

Pregătiţi vitrina, vine Cupa!

Alb-albaștrii sunt obligați să o învingă pe Hermannstadt în finala Cupei și apoi să sărbătorească seara magică împreună cu fanii (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Au trecut 25 de ani de la ultimul trofeu câștigat de Universitatea Craiova și 18 de la susținerea ultimei finale, cam mult pentru o regiune care respiră dintotdeauna fotbal și un club de talia Științei. S-a așezat mult praf în vitrina grupării alb-albastre, care speria coloșii din Europa prin anii 1980. Actualii finanțatori și conducători ai celei mai iubite formații de fotbal din provincie au făcut eforturi și au creat o nouă echipă competitivă, capabilă să așeze noi trofee la loc de cinste. Prima oportunitate are loc duminică, de la ora 21.00, pe Arena Națională, când trupa lui Devis Mangia susține finala Cupei României în compania modestei formații AFC Hermannstadt.

„Avem așteptări foarte mari“

Emil Săndoi, personaj care a participat ca jucător la câștigarea ultimei Cupe cucerite (în 1993, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila) și ca antrenor la ultima finală susținută și pierdută în fața rivalei Dinamo (sezonul 1999-2000), are multă încredere în actualul lot și speră că alb-albaștrii vor confirma calculele hârtiei și o vor învinge pe nou-promovata în Liga I, AFC Hermannstadt.
„Ultima Cupă câștigată de Craiova a fost aia pe care am primit-o eu pe patul suferinței. Acea accidentare a coincis cu ratarea unui transfer în străinătate, la Olympique Lyon, plus pierderea echipei naționale, pentru că de atunci nu am mai jucat. Dar mă bucur că mi-am făcut datoria alături de ceilalți colegi ai mei și am câștigat acel trofeu. Ca antrenor am mai jucat o finală de Cupă, în 2000, cu Dinamo, pe care am pierdut-o cu 2-0. Și atunci am avut un parcurs foarte bun, chiar dacă a fost un campionat zbuciumat. Am reușit să eliminăm pe Steaua, Petrolul, pe Rapid în semifinale – cu Mircea Lucescu antrenor, la vremea respectivă. După a fost cam mult pentru noi să o eliminăm și pe Dinamo, cu Dinu antrenor, în finală. Patron era George Ilinca, apoi imediat a venit Nețoiu și m-a dat afară. Asta a fost istoria ultimei finale jucate“, a rememorat Săndoi, pentru GdS.
„Avem așteptări foarte mari de la actuala echipă. Băieții trebuie să fie conștienți că avem un lot valoros, nu întâmplător au terminat pe podium, au avut un parcurs bun, iar dacă te întâlnești cu o astfel de șansă, să joci o finală de Cupă cu o echipă de Liga a II-a, nu ai voie să dai greș. Trebuie să speculeze această șansă și să ridice Cupa României la finalul partidei. Nu trebuie să uităm însă că aceasta este competiția surprizelor. Se joacă într-o singură manșă, iar adversarul pe care îl întâlnesc este unul respectabil, pentru că nu a ajuns întâmplător în această fază a competiției. Hermannstadt nu a eliminat întâmplător echipe bune, au învins-o pe FCSB de o manieră categorică, apoi au promovat în prima ligă. Sunt o echipă disciplinată, dar, totuși, din punct de vedere al valorii individuale și colective, toată lumea așteaptă un succes al Craiovei“, a completat Emil Săndoi.

28.000 de olteni pe Arena Națională

Foamea de trofee este evidențiată și de numărul biletelor vândute într-un ritm alert, oficialii clubului Universitatea Craiova estimând că pe Arena Națională vor fi aproximativ 28.000 de suporteri ai Științei, având solicitări de bilete atât din țară, cât și de peste hotare, în timp ce numărul de susținători ai formației Hermannstad nu depășea joi cu mult 4.000 de tichete. Ar fi a treia deplasare de răsunet a galeriei craiovene, după „Olteniadele“ din 1998 și 2000.
Deplasarea fanilor olteni se va face cu două garnituri de tren. Doritorii își pot asigura prezența în vagoane până duminică, iar pentru asta trebuie să achite 35 de lei (dus-întors) pentru un bilet, la Sala Polivalentă din Craiova (program zilnic în intervalul 12.00-20.00). Plecarea din gara Craiova va avea loc duminică, la ora 14.25, urmând ca în drumul spre Capitală să existe două opriri: la Caracal – 15.09 și la Roșiorii de Vede – 15.58. Sosirea în Gara Obor din București este estimată pentru ora 18.20. Plecarea din Gara Obor spre Craiova este programată luni, la ora 00.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS