10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Real a făcut spectacol la Torino, Bayern s-a impus norocos la Sevilla

Fotbal / Real a făcut spectacol la Torino, Bayern s-a impus norocos la Sevilla

Real Madrid, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Ligii Campionilor, a făcut un pas mare spre semifinalele competiţiei, după ce a învins-o marți seară pe Juventus Torino cu scorul de 3-0 (1-0), chiar pe terenul acesteia, în prima manşă a sferturilor de finală. „Galacticii” s-au impus prin „dubla” lui Cristiano Ronaldo (’3,’64) şi prin reuşita lui Marcelo (’73).

„Lusitanul” a deschis scorul cu o reluare din careu, la centrarea lui Isco și a tranşat soarta partidei în minutul 64, când a înscris spectaculos din foarfecă, după o centrare a lui Dani Carvajal. Ronaldo este primul jucător care a marcat în zece meciuri consecutive în UCL. Portughezul a ajuns la 22 de goluri marcate în sferturile de finală ale competiţiei şi are nu mai puţin de nouă goluri marcate în poarta lui Juventus în şase meciuri.
Golul care a „închis” tabela, semnat de Marcelo, a fost ca unul de la antrenament, după o combinaţie cu Ronaldo.

„A fost un gol frumos, fantastic. Nu mă aşteptăm să marchez aşa, dar am făcut o partida fantastică şi am marcat trei goluri în poartă unei echipe mari. Am jucat bine şi sunt mulţumit. Momentul în care am fost aplaudat a fost incredibil. Vreau să le mulţumesc fanilor lui Juventus, ceea ce au făcut a fost ceva fantastic, ce nu am mai trăit în toată carieră!”, a spus Ronaldo, citat de Marca.

Real Madrid a avut şi două bare, prin Toni Kroos (’36) şi Mateo Kovacic (’87).

De menționat că Juve a încheiat partida în zece oameni, argentinianul Paulo Dybala primind al doilea cartonaş galben în minutul 66, după ce i-a aplicat o talpă în plex lui Carvajal.

Echipa antrenată de Zinedine Zidane a reuşit o reeditare a finalei de anul trecut, de la Cardiff, când Real a învins-o pe Juve cu 4-1.

Juventus nu mai pierduse acasă în cupele europene de cinci ani.

Juventus: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, K. Asamoah (’69, Mandzukic) – S. Khedira (’75, Cuadrado), Bentancur – Douglas Costa (’69, Matuidi), Dybala, Alex Sandro – Higuain. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Real Madrid: K. Navas – Dani Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric (’82, Kovacic), Kroos, Casemiro – Isco (’75, Asensio), Benzema (’59, Lucas Vazquez), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Zinédine Zidane.

A arbitrat: Cuneyt Cakir (Turcia).

Manşa secundă va avea loc pe 11 aprilie, la Madrid.

 

Nemții n-au convins, dar au învins

 

În celălalt meci al serii de marți din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Bayern München a învins-o, în Spania, pe FC Sevilla cu scorul de 2-1 (1-1). Andaluzii au deschis scorul pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan” prin Pablo Sarabia (’32), însă Bayern a egalat în urma unui autogol al lui Jesus Navas (’37), după o centrare a lui Ribery, apoi a dat lovitura grație unui alt spaniol, Thiago Alcantara (’68).

Sevilla: Soria – Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – Pizarros, N’Zonzi – Sarabia, Vazquez, J. Correas (’78, S. Ramirez) – Ben Yedder (’80, Muriel).

Bayern: Ulreich – Kimmich, Hummels, Boateng, Bernats (’46, Rafinha) – Thiago, Martinez, Vidal (’37, J. Rodriguez) – Riberys (’79, Robben), Lewandowski, Mullers.

Partida revanşă va avea loc la München, pe 11 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS