10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Jocul a „scârțâit“ din nou. Ce se întâmplă Mangia? (galerie foto)

Fotbal / Jocul a „scârțâit“ din nou. Ce se întâmplă Mangia? (galerie foto)

Universitatea Craiova a punctat în ultimul timp la capitolul dorință și a făcut mare risipă de energie la fiecare joc din play-off, însă evoluțiile și rezultatele din 2018 sunt mult sub nivelul celor care încheiau anul 2017 asta în ciuda transferurilor făcute în iarnă. Alb-albaștrii găsesc tot mai greu golul și uneori joacă previzibil și sunt ușor de contracarat. Trupa lui Mangia și-a „ales“ prost momentul să fie ineficientă, pentru că are o șansă uriașă și atuuri destule ca să scrie o pagină importantă în istoria clubului.

Știința a dezamăgit sâmbătă seară, când a reușit doar un 0-0 cu CFR Cluj pe stadionul „Ion Oblemenco“, ratând astfel șansa să se apropie de lider și să le bage frica-n oase contracandidatelor la titlu. Supărător a fost că în cele 90 de minute de joc, alb-albaștrii au reușit să fie o singură dată periculoși cu adevărat, la un șut bun al lui Mitriță, respins de Vîtcă în urma unui plonjon (’74). De remarcat în acest meci din Bănie au mai fost prestația slabă a arbirului Marius Avram, starea proastă a gazonului, debutul jucătorilor Gardoș și Glavina și atmosfera senzațională creată de cei aproximativ 25.000 de spectatori.

 

„U“ Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic (’79, Gardoș), Ferreira – Martic, Santos (’76, Mateiu), Zlatinski, Bancu – Gustavo (’72, Glavina), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

CFR Cluj: Vîtcă – Cr. Manea, Nascimento, Boli, Paulino – Hoban, Dokovic (’70, Al. Ioniță) – Deac, Culio, Păun (’58, Costache) – Omrani (’87, Țucudean). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonașe galbene: Kelic ’7, Santos ’25, Martic ’83, Mateiu ’86 / Culio ’82.

Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Vladimir Urzică; Iulian Dima.

Observatori: Mircea Călin, Ionică Onicaș.

Statistica meciului: posesie: 49% – 51%, ocazii de gol: 5-8, șuturi pe poartă: 3-3, șuturi pe lângă poartă: 2-5, lovituri libere: 22-14, cornere: 6-3, ofsideuri: 1-2, aruncări de la margine: 21-35, intervenții portar: 3-3.

După trei etape din play-off, Universitatea Craiova se regăsește pe locul trei, cu 31 de puncte, iar în etapa viitoare va evolua în deplasare împotriva echipei FCSB, meciul fiind programat luni, de la ora 20.45.

 

Clujenii, mulțumiți cu remiza

 

Fotbaliștii lui CFR Cluj au afirmat după joc, la Digi Sport, că acest 0-0 din Bănie este echitabil și este exact ce și-au propus.

 

„Am venit cu gândul să adunăm punct sau puncte. Ne bucurăm că nu am pierdut. Trebuie să ne păstrăm primul loc prin muncă. Toți colegii au făcut o treabă bună și ne mulțumește acest punct. Se va juca până în ultima etapă acest titlu“, a spus mijlocașul Alexandru Ioniță.

Poate noi am fost puțin mai mult în jumătatea lor, am făcut presing sus, nu le-am dat spații, nu cred că au avut ocazii de gol, dar una peste alta este un rezultat echitabil. Știam că dacă le oferim spații vom avea un meci foarte greu. Au jucători de viteză și am încercat să stăm în jumătatea lor. Cred că una peste alta ne-a ieșit. Sunt două echipe care se vor bate până în ultimele etape la campionat“, a declarat decarul Ciprian Deac.

 

Gardoș, bucuros de debut

 

După câteva săptămâni de așteptare, Florin Gardoș a bifat primele minute în tricoul alb-albastru și, lucru nemaiîntâlnit până acum pe „Ion Oblemenco“, a primit aplauze la fiecare atingere de balon. Întrebat despre intrarea în circuit, Gardoș a explicat:

„A fost bine, se putea și mai bine, dacă e să mă refer la rezultat. Nu am fost surpins, îmi doream să fiu pe foaie încă de la început. Nu s-a întâmplat nimic, a trebuit o perioadă de acomodare, normal. A fost poate și faptul că echipa nu a luat gol, apărarea a jucat foarte bine. Am încercat să fiu înțelegător și să am răbdare. Nu e ușor să fii nici în situația mea, nu e ușor nici în situația antrenorului, care are de ales din 25 de jucători. Încerc să înțeleg pe toată lumea și să îmi fac treaba“, a spus Gardoș.

Întrebat despre cum i se pare antrenorul Devis Mangia, fundașul central a răspuns:

„Este un antrenor care lucrează foarte bine tactic. Cred că și din această cauză echipa a mers foarte bine anul acesta. În rest… este coleric, se exprimă foarte mult și ca orice antrenor își dorește să câștige echipa. Suntem singura echipă din play-off care are șanse să câștige două trofee și trebuie să fim încrezători“.

 

Mangia, supărat pe Avram

 

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a recunoscut că echipa sa a avut o prestație slabă și consideră că și starea gazonului a contribuit la aspectul mai puțin estetic al partidei.

„Nu am jucat prea bine, nu a fost un spectacol tocmai reușit. Poate fi și vina gazonului, care nu permite o exprimare prea bună a echipelor. Am știut că CFR va juca așa, problema e că nu am găsit o soluție. Am muncit, dar nu am găsit soluția. CFR nu ne-a surprins. În unele momente a controlat mai bine jocul, dar nu a fost un joc prea bun. Multe mingi lungi și greșeli tehnice din partea ambelor echipe, nu mi-a plăcut jocul. Așa e fotbalul, sunt momente diferite ale sezonului. În prima parte a sezonului am lucrat mai bine în atac, acum am lucrat mai bine în apărare. Trebuie să găsim un echilibru și încercăm să găsim soluții pentru a ne crea mai multe ocazii“, a spus Devis Mangia, explicând de ce i-a cerut socoteală lui Avram la finalul jocului:

Nu i-am reproșat nimic, doar m-am dus să îl întreb, să știu dacă pierd informații sau o regulă nouă. Știam că dacă se fac toate schimbările, se dau cel puțin 3 minute de prelungiri, iar el a dat numai două. L-am întrebat pe arbitru dacă e o regulă nouă. Dacă este, atunci data viitoare să mă aștept la același lucru“.

Pentru galerie foto, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS