20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDupă victoria cu Dinamo, Toma promite schimbări la echipă

După victoria cu Dinamo, Toma promite schimbări la echipă

Ivan Siriscevic și colegii săi au obținut o victorie scontată cu Dinamo (FOTO: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a învins sâmbătă, pe teren propriu, ultima clasată în Liga Națională, Dinamo București, cu scorul 110-84, într-un joc din etapa a șaptea.
În ciuda victoriei la 26 de puncte diferență și a celor peste 100 de puncte marcate în confruntarea cu o nou-promovată care nu are nici o victorie, managerul echipei craiovene, Marius Toma, a fost extrem de supărat la finalul jocului.

Toma: Jucătorii au salariile la zi, nu acceptăm asemenea atitudine

Toma a evidențiat problemele din apărare ale formației craiovene, dar și lipsa de atitudine în teren a unor jucători. Oficialul de la SCM-U a punctat că în scurt timp vor avea loc schimbări în lot.
„A fost un meci total neconcludent din punct de vedere al exprimării din teren. Am folosit un sistem de joc, o formulă inedită. Martinic nu a evoluat. Defensiva ne creează probleme în continuare. 84 de puncte primite de la Dinamo pentru mine este inadmisibil. Nu subestimez adversarul, dar au marcat azi recordul lor din această stagiune. Nu sunt bucuros din cauza acestor lucruri. O să am o discuție cu băieții, iar în viitorul apropiat vă promit schimbări la echipă. Suntem cea mai productivă echipă în atac, dar în același timp cea mai penetrabilă în apărare. Nu putem ajunge la un nivel înalt în acest sezon dacă nu începem să ne apărăm. Trebuie schimbat sistemul, un jucător-doi, altfel nu merge. La Craiova, în acest moment este stabilitate financiară, conducerea clubului a plătit drepturile salariale la zi, nu avem nici o problemă cu înregistrarea fiscală a jucătorilor. Nu acceptăm să aibă o asemenea atitudine. Ar trebui să se arunce pe jos după fiecare minge, să înțeleagă ce le cere antrenorul. Antrenorul le cere să facă apărare agresivă, ei fac faulturi. Trebuia câștigat acest joc, felicit copiii de la Dinamo, au reușit un egal în sfertul trei cu noi. Avem nevoie de o echipă solidă în acest sezon, trebuie să fim la un anumit standard. Să fim realiști și modești, să vedem lucrurile negative pe care ar trebui să le remediem pentru că încep meciurile extrem de grele“, a spus Marius Toma la finalul jocului.

Hadar: Da, avem probleme în apărare

Și tehnicianul echipei, israelianul Rami Hadar, și-a arătat nemulțumirea vivazi de jocul echipei în defensivă. „Mi-a permis să utilizez jucători care nu evoluează de obicei, sau foarte puțin. Sunt bucuros pentru victorie. Nu mi-a plăcut cum am jucat în defensivă și nu este primul meci în care s-a întâmplat asta. Azi a fost diferit, în sensul că intensitatea a fost diferită față de alte meciuri, dar, da, avem probleme în apărare. Perioada următoare poate va aduce și schimbări de jucători. Nu pot da un termen, ca timp, dar sunt sigur că, o dată cu trecerea timpului, vom juca mai bine“, crede tehnicianul sosit în vară la Craiova.

Performanțe individuale pentru Novak și Aleksandrov

În partida cu Dinamo, americanul Nick Novak a reușit 13 pase decisive, ceea ce reprezintă noul record stagional în Liga Națională. Colegul său Nemanja Aleksandrov a fost cel mai bun jucător al partidei. A evoluat 33 de minute, a realizat un double-double (30 puncte, 11 recuperări), având 41 la eficiență. Și el a devenit cea mai bună prestație individuală în această stagiune la acest capitol. Al doilea marcator pentru SCM-U Craiova în partida de sâmbătă a fost Ivan Siriscevic, cu 29 de puncte. Au mai evoluat pentru Craiova: Paasoja 14 puncte, Samuels 10, Kikos 9, Novak 6, Berceanu 5, Vîrnă 4, Corneanu 3. Martinic a fost menajat. Craiova are acum patru victorii și trei înfrângeri. Vineri, SCM-U va juca în deplasare, cu CSU Sibiu (ora 18.30, DigiSport).

Galerie realizată de Claudiu Tudor:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS