19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătoarea Ana Maria Cristescu, campioană balcanică din nou

Luptătoarea Ana Maria Cristescu, campioană balcanică din nou

Luptătoarele din Bănie s-au întors cu cinci medalii de la Campionatul Balcanic
Luptătoarele din Bănie s-au întors cu cinci medalii de la Campionatul Balcanic

Campionatul Balcanic de lupte (cadeți și juniori 3), desfășurat recent în Slovenia, a fost unul fructuos pentru craiovence, care au urcat de cinci ori pe podium.
Ana Maria Cristescu, sportivă legitimată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, în dublă cu CSM Craiova, a repetat isprava de acum un an, trecându-și în palmares titlul de campioană balcanică la juniori 3, categoria 44 kilograme. Eleva lui Valentin Boboșca a urcat pe podium și la o categorie mai mare de vârstă, cadete, unde a obținut bronzul la 46 kilograme. „La categoria ei de vârstă mă așteptam să iasă campioană, pentru că anul trecut luase tot locul întâi, dar la cadeți era la primul an și a fost învinsă de o sportivă din Turcia, campioană europeană. La junioare 3 a avut două meciuri. În primul a învins o bulgăroaică la puncte, iar în finală a trecut de o româncă, care o învinsese la Campionatul Național“, a explicat pentru GdS antrenorul Boboșca.
Tot aur a cucerit și Roxana Capezan, care are dublă legitimare, CSM Craiova – CSM Severin. Aceasta a fost cea mai bună la categoria 65 kilograme, la cadeți. Tot de la CSM Craiova, Adina Irimia (70 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului la cadete. La aceeaşi categorie de vârstă, Simona Zidaru (60 kg), sportivă de la LPS „Petrache Trișcu“, a obținut medalie de argint, iar colega sa de club, Adriana Iovan (52 kg), s-a clasat pe locul cinci la junioare 3. Cele două sunt antrenate de frații Aurel și Marius Cimpoeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS