17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii s-au jucat cu nervii suporterilor, dar i-au mulțumit

Fotbal / Alb-albaștrii s-au jucat cu nervii suporterilor, dar i-au mulțumit

CS Universitatea Craiova și-a făcut fanii fericiți ieri seară. Alb-albaștrii au obținut o victorie frumoasă la Brașov în fața formației Sepsi Sfântu Gheorghe, cu 3-2, rezultat în urma căruia a urcat pe locul secund în Liga I. Antrenorul Devis Mangia a operat câteva modificări în primul unsprezece, fiind forțat și de absențele lui Băluță, Zlatinski și Rossi. O mutare firească s-a consemnat între buturi, Mitrovic i-a luat locul lui Calancea, care a tot gafat în meciurile trecute, însă, din nefericire, și el a primit două goluri destul de ușor.

Burlacu a marcat din nou

Oltenii au dominat prima repriză și au marcat la prima ocazie bună de poartă. Mitriță i-a pasat excelent, pe culoar, printre picioarele unui adversar, lui Andrei Burlacu, iar noua vedetă a CS Universitatea a reușit la rândul său să-i strecoare mingea printre picioare portarului Fener, ieșit în întâmpinare (’19, 0-1). Gazdele au încercat din răsputeri să pună stăpânire pe joc, dar în zadar, pentru că echipa Craiovei a stat bine în teren și a fost foarte periculoasă pe contraatac. Alb-albaștrii și-au creat alte trei bune ocazii până la pauză, o lovitură de cap a lui Spahija (’35) și două semnate de Gustavo, dintre care una singur cu poarta goală (’36 și ’45).

Defensiva a „scârțâit“ după pauză

La reluare, oaspeții au operat modificări în atac și au ieșit mai mult la joc, iar asta a dat roade. Au reușit să restabilească egalitatea prin Atilla Hadnagy, care a reluat cu capul o centrare de pe stânga, dintre fundașii Craiovei, direct pe direcția lui Mitrovic, a cărui reacție a venit destul de târziu (’60, 1-1). Pe reluări s-a putut observa că jucătorul gazdelor a fost în poziție de ofside.
Replica grupării din Bănie a venit imediat. Gustavo a primit o nouă pasă foarte utilă din partea lui Mitriță, dar, rămas singur cu portarul, nu a reușit să trimită pe lângă acesta, șutul său telefonat fiind reținut de Fejer (’65). Imediat după, Bancu a obținut o lovitură de pedeasă, iar Gustavo nu a mai greșit ținta, transformând fără emoții lovitura de la 11 metri (’68, 1-2).
Bucuria craiovenilor nu a durat însă prea mult și asta pentru că defensiva a fost surprinsă de o pasă a lui Patrick Petre pentru Astafei, care a șutat imparabil, în diagonală (’70, 2-2). Discutabilă poziția lui Astafei din momentul primirii balonului.
CS Universitatea a reluat atacurile și a reușit să intre din nou în avantaj, de data aceasta Bancu fiind cel care a marcat cu un șut printre picioarele lui Fejer, după un assist al lui Mateiu (2-3, 80).
Sepsi: Fejer – Burlacu, Ursu, Oros, Dumbravă – Petrovikj, Ghinga – Huiban (’57, Astafei), P. Petre, Papsys (’71, Nikolic) – Hadnagy (’81, Damian). Antrenor: Valentin Suciu.
CS Universitatea: Mitrovic – Spahija (’72, Roman), Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu (’73, Briceag), Bancu – Gustavo, An. Burlacu (’87, Buzan), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Mitriță ’7, Screciu ’56, Bancu ’57.
Au abitrat: Marius Avram – Ovidiu Artene, Marius Nicoară; George Rădulescu.
Observatori: Aron Huzu, Paul Mincu.

Mangia, îngrijorat de ușurința cu care se primesc golurile

Tehnicianul CS Universitatea Craiova, Devis Mangia, a fost mulțumit de punctele contabilizate cu Sepsi, dar s-a arătat îngrijorat de faptul că defensiva nu s-a sincronizat prea bine și a primit ușor cele două goluri.
„Îmi doream să am mai puține emoții în această seară (marți – n.r.). Am avut ocazia să facem 2-0, dar nu am reușit, apoi au punctat ei, după care am revenit în joc. A fost un meci dificil, pe un teren dificil. Echipa noastră poate să înscrie și nu am dubii asupra acestui lucru. Ceea ce mă dezamăgește este că am primit două goluri. Dacă vrem să facem campionatul pe care ni-l dorim nu trebuie să primim cu atâta ușurință golurile. Facem schimbări des în apărare, într-adevăr, dar eu pun în teren jucătorii pe care îi consider pregătiți să joace. Am făcut câteva erori și în meciul anterior, dar nu cred că este o problemă cu defensiva. Trebuie să rulăm mulți jucători, pentru că programul este foarte încărcat și meciurile sunt foarte apropiate“, a explicat Devis Mangia.

Bancu: Am avut și puțin noroc

Căpitan grație absențelor lui Alex Băluță și Hristo Zlatinski, ultimul primind ieri o suspendare de două etape după cartonașul roșu din meciul cu Dinamo, Nicușor Bancu a fost fericit că și-a făcut cadou un gol de ziua sa, el împlinind luni 25 de ani.
„Mă simt bine că am câștigat, suntem bucuroși cu toții. Din păcate nu am făcut un joc foarte bun, pot să spun că am avut și puțin noroc. Trebuie să învățăm ceva din acest meci și data viitoare să fim mai motivați și mult mai atenți în apărare. Pobabil că am crezut că am închis meciul când am condus cu 1-0 și 2-1, dar ați văzut că am comis o greșeală și am primit gol. Am avut noroc pe final și am dat gol din nou. Dacă nu reușeam, probabil că era o atmosferă foarte proastă. La fiecare meci îmi doresc să intru și să joc cât mai bine în primul rând și după aceea dacă se poate să și marchez e foarte bine, dar vreau ca echipa să câștige la final. Mă bucur că am reușit să înscriu, mai ales că ieri (luni – n.r.) a fost și ziua mea de naștere. Mi-am făcut un cadou și sper să o țin tot așa“, a declarat Nicușor Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS