14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, fără medalie la Mondialele de scrimă

România, fără medalie la Mondialele de scrimă

România a încheiat Campionatul Mondial de scrimă de seniori de la Leipzig (Germania) fără nici o medalie, cel mai bun rezultat fiind locul 6 ocupat de echipa masculină de sabie. CS Universitatea Craiova a avut trei reprezentanţi la spadă. Este vorba de fraţii Alin şi Raluca Sbîrcia şi de Adela Danciu. Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu bronz la Europenele de anul acesta, s-a clasat marţi doar pe locul 15. Raluca Sbîrcia, Adela Danciu, Amalia Tătăran (Dinamo) şi Greta Vereș (Steaua) au fost învinse în optimi de Germania cu scorul de 45-37. În primul meci din turneul pentru pozițiile 9-16, tricolorele, antrenate de George Epurescu, au fost întrecute de Hong Kong cu 45-41, pentru ca în partida pentru locurile 13-16 să piardă în fața Ungariei cu 29-45. Singura victorie a venit în duelul pentru locurile 15-16, 45-36 cu Argentina.
La individual, Raluca Sbîrcia a încheiat proba pe locul 69, Adela Danciu s-a clasat pe locul 77. Cea mai bună clasare a avut-o Amalia Tătăran – locul 50, iar Greta Vereş a încheiat concursul pe locul 58.
Echipa masculină de spadă a României, alcătuită din Alin Sbîrcia, Adrian Dabija, Adrian Szilagyi şi Andrei Timoce, a ocupat la final poziția a 29-a. După ce a trecut în 64 de echipa Ghanei – care nu s-a prezentat la start, România a cedat în 32 în fața celor din Coreea de Sud, scor 27-45. La individual, Adrian Dabija a avut cea mai bună clasare, locul 58, iar ceilalţi au încheiat concursul pe următoarele poziţii: Alin Sbîrcia – locul 107, Andrei Timoce – locul 135 și Adrian Szilagyi – locul 142.
„Copiii sunt tineri și au toate șansele ca pe viitor să câștige medalii la următoarele Campionate Europe, Mondiale și chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo“, a concluzionat la finalul Campionatului Mondial, Laura Cârlescu Badea, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS