7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleții craioveni, pe podium la mai multe competiții

Atleții craioveni, pe podium la mai multe competiții

 

Atleții de la cluburile craiovene au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o serie de competiții și s-au întors cu medalii. La Pitești s-a desfășurat Campionatul Național rezervat juniorilor 2, dar și Campionatul Național de marș (șosea), pentru seniori, tineret și juniori, iar o parte dintre sportivii care reprezintă cluburi din Bănie au participat la Campionatele Europene de atletism pe echipe din Finlanda.
La Pitești, recolta de medalii a fost una bogată. Mărșăluitoarele de la CSM Craiova, pregătite de antrenoarea emerită Gabriela Ustabacieff, au urcat pe podium de patru ori. Ionela Olteanu a devenit campioană națională la 20 de kilometri marș, junioare 1, și a mai cucerit alte două medalii, argint la tineret și bronz la senioare, cu echipa CSM din care au mai făcut parte sportivele Liliana Manolache, Alina Bățilă și Laura Brotac.

Componentele echipei de marș de la CSM Craiova, alături de antrenoarea Gabriela Ustabacieff
Componentele echipei de marș de la CSM Craiova, alături de antrenoarea Gabriela Ustabacieff

Aceste medalii au fost cucerite în cadrul Campionatului Național de marș, desfășurat pe șosea. A patra medalie pentru CSM, una de bronz, a fost adjudecată de Speranța Costea, în cadrul Campionatului Național rezervat juniorilor 2. Proba de 5 kilometri marș s-a desfășurat pe pista de atletism a Stadionului „Nicolae Dobrin“. În întrecerea masculină, Cătălin Odină, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova, a obținut medalie de bronz la 10 kilometri marș. Sportivul este pregătit de Luminița Oprea.

Două titluri naționale pentru Vanessa Balaci

Cele mai importante rezultate la Campionatul Național rezervat juniorilor 2 au fost obținute de Vanessa Balaci, sportivă care are dublă legitimare LPS „Petrache Trișcu“ și CS Universitatea Craiova. Eleva lui Nicușor Bugiulescu a devenit dublă campioană națională, impunându-se în probele de 100 și 200 de metri. „În proba de 100 de metri, Vanessa a alergat 12.21 secunde și a făcut record personal. La 200 de metri a fost puțin cam obosită, a alergat 25.00 de secunde. A fost căldură infernală. Cred că au fost 40 de grade la sol. Mi-a zis că o ardeau tălpile, simțea că parcă avea picioarele pe o plită. A avut și vânt din față, ca la Balcaniadă“, a explicat ieri antrenorul Nicușor Bugiulescu.
Vanessa Balaci se pregătește acum de Mondiale și FOTE, competiții importante, programate luna viitoare. „Știu sigur că Vanessa va merge la Mondialele din Kenya, care încep pe 13 iulie. Acum, să vedem dacă și eu voi merge. Zilele acestea se va stabili în Consiliul Federal componența lotului. Vanessa și-a făcut barem pentru proba de 200 metri. Apoi, la FOTE va alerga și 200 m, și cu ștafeta. Este un program încărcat și mă gândesc să nu se acumuleze oboseala. Poate ne cheamă și într-un cantonament la lot înainte de Mondiale“, a adăugat Bugiulescu.
Aproape de medalie a fost și ștafeta masculină de la LPS „Petrache Trișcu“, mai exact, la o secundă distanță de locul trei. Din ștafeta clasată pe locul 4 au făcut parte Cătălin Necșulea, Claudiu Zoican, Andrei Șandru și Răzvan Anghel. La 800 m, Gabriel Șandru (LPS-CSM) s-a clasat pe locul patru, iar tot în apropiere de podium, pe locul cinci, s-au clasat doi sportivi de la „Trișcu“. Este vorba de Răzvan Anghel, care a realizat un nou record personal la 400 metri și Mihaela Cruceru (aruncarea ciocanului).

Adelina Pap Pastor, victorioasă cu ștafeta în Finlanda

Celălalt concurs la care au participat craiovenii în weekendul trecut este Campionatul European pe echipe, Liga I, desfășurat la Vaasa (Finlanda). Cel mai bun rezultat l-a obținut Adelina Pap Pastor, de la CSM Craiova – CSM Timișoara, care a câștigat medalie de aur cu ștafeta feminină de 4×400 metri, alături de Camelia Florina Gal, Andrea Miklos și Bianca Răzor. Din lotul României au făcut parte alți patru atleți de la CSM Craiova, Andreea Grecu, Ana Maria Roșianu (ambele locul 8 cu ștafeta), Robert Daniel Budin (locul 4 cu Ștafeta) și Ioan Pițigoi, dar și două atlete de la CS Universitatea Craiova, Ancuța Bobocel, clasată pe locul șase la 3.000 m obstacole, și Roxana Ene (locul 8 cu ștafeta).
România, care avea ca obiectiv clasarea între locurile 3-6, s-a clasat pe locul 7. Pe primul loc s-a situat Suedia (320,50 puncte), urmată de Finlanda (314,50 puncte) și Elveția (305,50 puncte), care au promovat în Superligă. Au retrogradat în Liga a II-a ultimele trei clasate (locurile 10-12), Estonia (203 puncte), Bulgaria (193,50 puncte) și Danemarca (187 puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS