7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, precauți cu Astra

Alb-albaștrii, precauți cu Astra

Gigi Mulțescu și Bogdan Vătăjelu își doresc victorii cu Astra și Dacia Unirea Brăila (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gigi Mulțescu și Bogdan Vătăjelu își doresc victorii cu Astra și Dacia Unirea Brăila (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Gigi Mulțescu și căpitanul Bogdan Vătăjelu au prefațat partida cu Astra Ploiești, programată duminică, de la ora 17.30, la Severin, și au comentat și pe tema tragerii la sorți din Cupa României. Ieri, la Casa Fotbalului, s-au stabilit meciurile din optimile de finală, iar gruparea din Bănie va întâlni, în deplasare, pe divizionara secundă Dacia Unirea Brăila, data și ora confruntării urmând să fie stabilite în curând.

Mulțescu: Este foarte important să câștigăm

Strategul echipei CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, nu o subestimează pe Astra și a explicat că trupa lui Marius Șumudică este în revenire de formă.
„Ne așteaptă un meci foarte greu. Întâlnim campioana en-titre, o echipă care după o perioadă mai grea s-a regrupat și a reușit să revină la un potențial de joc foarte bun. Are mulți jucători cu experiență, majoritatea sunt trecuți de 28-30 de ani, iar în ultimele partide au arătat o creștere de formă. Pentru noi este foarte important să câștigăm, pentru că ne-am consolida poziția a doua și ne-ar crește în același timp șansele de a rămâne în play-off. Am folosit perioada de întrerupere pentru a pune la punct pregătirea unor jucători care au fost accidentați, am conservat forma celorlalți și suntem gata să abordăm meciul de duminică. Avem doi jucători care ne lipsesc. Madson încă nu s-a recuperat, iar un mare semn de întrebare este la Ivan, în jurul căruia s-a creat o poveste care mie îmi lasă un gust amar. Ca să spui că Ivan nu a vrut să joace la națională și că s-a dat accidentat (referire la Marcel Pușcaș – n.r.), fără să te informezi, mai ales că ești un salariat al FRF, mi se pare absurd. Pe noi ne interesa foarte mult ca Ivan să fie sănătos și să joace ambele meciuri. Ne-ar fi plăcut să avem și mai mulți jucători la lot. Noi suntem frustrați că nu avem jucători la echipa națională sau că nu joacă“, a spus Mulțescu, considerând că nici meciul cu Brăila nu va fi floare la ureche: „Să nu uităm că Brăila a scos o echipă de Liga I în șaisprezecimi (pe Concordia Chiajna – n.r.). Este una dintre echipele bune ale eșalonului secund. În Cupă, știți cum este, jucătorii din ligile inferioare își dau sufletul în meci, pentru că este un moment special pentru ei. Pot să prindă o formă extraordinară, să aibă șansă, inspirație și, dacă nu ești atent, o pățești. Înaintea meciului cu Sfântu Gheorghe erau discuții, să jucăm cu echipa a doua, să mai odihnim titularii, dar eu am văzut un meci al lor și am zis că e o formație foarte bună și că trebuie să abordăm serios meciul și iată că am avut dreptate. Ne-am dori să câștigăm ambele competiții (Cupă, campionat – n.r.) dacă s-ar putea. Fiind acolo, sus, în clasament și traversând o perioadă bună ne permitem să ne gândim la ambele trofee, dar ar fi bun oricare dintre ele. Important este să fie unul cucerit“.

Vătăjelu: Totul depinde numai de noi

La rândul său, fundașul Bogdan Vătăjelu știe cum ar trebui să joace echipa sa ca să nu rateze punctele cu Astra, cât despre Cupă a afirmat că și-ar fi dorit un adversar mai puternic, numai să joace în Bănie.
„Astra, chiar dacă la începutul campionatului nu a avut o evoluție bună, a început să-și revină. A revenit și Șumudică pe bancă și cred că asta i-a impulsionat mult mai mult pe giurgiuveni. Au și ei absențele lor, iar noi dacă vom juca la fel ca până acum cu siguranță putem să luăm cele trei puncte. Totul depinde numai de noi. În privința Cupei, nu știu cât de favorabili ne-au fost sorții. Vom juca în deplasare, va fi un drum foarte lung, va fi în ultima săptămână din an, iar Cupa este intermediară, adică se va juca între două etape și nu cred că este așa de ușor. Va fi un meci foarte dificil, poate chiar mai dificil decât cel cu Sfântu Gheorghe. Mi-aș fi dorit să întâlnim o echipă cu care să jucăm acasă. Acum, dacă ăștia au fost sorții, vom merge la Brăila cu gândul să trecem mai departe în Cupă“, a subliniat căpitanul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS