17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Marius Păpușoiu, medaliat cu bronz la Cupa României

Craioveanul Marius Păpușoiu, medaliat cu bronz la Cupa României

Antrenorul Constantin Cucu (în centru), alături de cei patru seniori deplasaţi la Cupa României: Bogdan Marinaș, Alberto Ispas, Darius Stănică, Alberto Ispas şi Marius Păpușoiu (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Antrenorul Constantin Cucu (în centru), alături de cei patru seniori deplasaţi la Cupa României: Bogdan Marinaș, Alberto Ispas, Darius Stănică, Alberto Ispas şi Marius Păpușoiu (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Patru pugiliști de la CSM Craiova au participat săptămâna trecută la Cupa României seniori găzduită de orașul Brăila. Este vorba despre Bogdan Marinaș (categoria 56 kg), Darius Stănică (categoria 60 kg), Marius Păpușoiu, la categoria 64 kg și Alberto Ispas (categoria +91 kg). Sportivii antrenați de Constantin Cucu au plecat spre Brăila cu gândul de a cuceri cel puțin o medalie. Cel care a urcat pe podium a fost Marius Păpușoiu, medaliat cu bronz. Păpușoiu a fost învins în semifinale de reprezentantul gazdelor, Marian Vișan, prin abandon în repriza a doua, după ce în primul meci olteanul îl învinsese pe Dumitru Manea (Petrolul Ploiești), prin KO tehnic în repriza a treia. „Eu mă dusesem acolo să iau aur sau argint, dar până la urmă am luat medalie de bronz. Am fost răcit înaintea meciului din semifinale și nu mai aveam forță, nici viteză. Am urcat în ring așa, să am un meci în plus, pentru că știam că nu mai pot face mare lucru“, a spus ieri, pentru GdS, Păpușoiu, cel care mai are în palmares două medalii de aur, una de argint și una de bronz la categorii mai mici de vârstă.

„Ispas a a câștigat clar meciul cu Porcoi“

Supergreul Alberto Ispas s-a oprit după primul meci, fiind învins, la preferințe, de ploieșteanul Tiberiu Porcoi. „Alberto Ispas a câştigat clar lupta în ring cu Tiberiu Porcoi, însă, la protestele antrenorului Titi Tudor, arbitrii au schimbat decizia şi l-au declarat învingător pe ploieştean, verdictul fiind îndelung contestat și de spectatori. Alberto Ispas este cel mai valoros supergreu din Oltenia și în primii din țară. În următorii cinci ani va fi mereu pe podium, vă garantez“, ne spune antrenorul Cucu.
Bogdan Marinaș a fost eliminat și el tot din primul meci, pentru că a avut ghinion să-l aibă ca adversar pe Răzvan Andreiana (Dinamo), cel care ulterior a devenit campion național. Marinaș a abandonat în repriza a doua, după ce Andreiana l-a prins cu o lovitură puternică.
Al patrulea reprezentant al clubului CSM Craiova, Darius Stănică, a disputat un meci preliminar cu Vasile Suciu (Sibiu) și a fost învins la puncte. „Arbitrul l-a dat învingător pe Suciu, considerând că el a fost cel care a avut atitudine pozitivă, care a atacat mai mult“, a completat Constantin Cucu. Alt craiovean, Maike Cioacă, legitimat la SCM Bacău, a obținut medalie de argint la categoria 60 kg, după ce a fost învins de reprezentantul gazdelor, Robert Jitaru, cu o decizie de 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS