17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep face pereche cu Hantuchova la Miami

Halep face pereche cu Hantuchova la Miami

Daniela Hantuchova, partenera Simonei Halep, este o redutabilă jucătoare de dublu
Daniela Hantuchova, partenera Simonei Halep, este o redutabilă jucătoare de dublu

Simona Halep (5 WTA) îşi face încălzirea pentru JO de la Rio, acolo unde va evolua şi în proba de dublu-mixt, alături de Horia Tecău (6-14 august). Sportiva de 24 de ani doreşte să acumuleze cât mai multe meciuri de dublu în picioare, astfel că şi-a exprimat dorinţa de a participa în proba turneului Premier Mandatory de la Miami desfăşurat pe suprafaţă dură. Organizatorii i-au oferit un wild-card, graţie căruia va juca în competiţia de dublu alături de Daniela Hantuchova (Slovacia, 32 de ani). Halep nu a mai format echipă cu Hantuchova până acum, însă sunt şanse mari ca ele două să facă o figură frumoasă în cadrul turneului dotat cu peste şase milioane de dolari. Daniela, fost număr 5 WTA la simplu, este o excelentă jucătoare de dublu, putându-se lăuda cu patru titluri de mare șlem câştigate în carieră la dublu-mixt: Wimbledon 2001 (alături de Leos Friedl), Australian Open 2002 (alături de Kevin Ullyett), Roland Garros 2005 (alături de Fabrice Santoro) şi US Open 2005 (alături de Mahesh Bhupathi).
De asemenea, slovaca mai are în palmares trei finale de Mare Șlem la dublu feminin: Australian Open 2002 (împreună cu Arantxa Sanchez Vicario), Roland Garros 2006 (împreună cu Ai Sugiyama) şi Australian Open 2009 (împreună cu Ai Sugiyama).

Meci dificil în primul tur

Halep şi Hantuchova vor începe astăzi aventura la Miami, iar meciul de debut va fi unul extrem de dificil. Echipa româno-slovacă se va lupta pentru un loc în turul secund cu puternica pereche Sara Errani (Italia)/Carla Suarez Navarro (Spania).

La simplu va juca contra rusoaicei Kasatkina

La simplu, Simona Halep (locul 5 în clasamentul WTA), care a beneficiat de un prim tur liber, va juca mâine împotriva sportivei ruse Daria Kasatkina (poziţia 36 WTA), în turul al doilea al turneului. În primul tur al competiţiei din Florida, Daria Kasatkina (Rusia, locul 36 WTA) a învins-o în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-2, pe Katerina Bondarenko (Ucraina, 59 WTA).
Daria Kasatkina, 18 ani, şi Simona Halep nu s-au mai confruntat niciodată în carieră. Rusoaica a câştigat 542.000 de dolari din premii, în timp ce jucătoarea din România a strâns nu mai puţin de 11 milioane de dolari. Simona are de apărat semifinala de anul trecut. Atunci a fost învinsă de Serena Williams (SUA), în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 5-7. Simona şi Serena se pot întâlni doar în finală în acest an. În runda inaugurală, două românce au fost eliminate: Alexandra Dulgheru a fost învinsă de ucraineanca Lesia Turenko, în trei seturi, cu 6-7 (5), 6-3, 6-3, iar Sorana Cîrstea a fost depăşită de italianca Francesca Schiavone, cu 6-2, 6-4.

Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA, s-a calificat aseară în turul doi al turneului  de la Miami (SUA), după ce a trecut de Maria Sakkari (Grecia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 131 mondială, scor 6-1, 6-3. În turul doi, Begu  va juca în compania Sabinei Lisicki, locul 37 mondial şi cap de serie 29, care a avut liber în runda inaugurală.

Monica Niculescu va juca în turul secund cu  chinezoaica Shuai Peng.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS