20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOradea - Craiova, încă un meci tare din play-off

Oradea – Craiova, încă un meci tare din play-off

Bogdan Popescu (la minge) şi colegii săi au învins o dată Oradea în acest sezon, în Bănie (Foto: Arhiva GdS)
Bogdan Popescu (la minge) şi colegii săi au învins o dată Oradea în acest sezon, în Bănie (Foto: Arhiva GdS)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor juca duminică (ora 20.00, DigiSport) în deplasare cu CSM CSU Oradea, în etapa a doua din play-off-ul Ligii Naționale, grupa valorică A (locurile 1-6). Oltenii au debutat cu stângul în această fază a competiției, fiind învinși pe teren propriu de U BT Cluj, cu scorul de 74-61, în timp ce bihorenii, care sunt liderii clasamentului, s-au impus la Sibiu (scor 83-79). În echipa craioveană a revenit americanul Travis Bureau, absent etapa trecută, pentru a participa la o înmormântare în țara natală. În condițiile în care la un meci doar șase stranieri pot fi trecuți pe foaia oficială, rămâne de văzut pe care dintre jucătorii străini va miza antrenorul Oliver Popovic. CSM Oradea a transferat zilele trecute un american, Martin Zeno, antrenorul Cristi Achim dorind să întărească lotul pentru finalul sezonului. În prima parte a campionatului, SCM-U Craiova a câștigat meciul cu Oradea de pe teren propriu (scor 73-68), iar în retur formația din județul Bihor a câștigat cu scorul de 75-70.
Clasamentul play-off-ului, grupa valorică A, se prezintă astfel: 1. Oradea – 41 puncte, 2. U BT Cluj – 39p, 3. Steaua CSM Eximbank București – 39p, 4. BC Mureș – 37p, 5. SCM-U Craiova – 37p, 6. CSU Atlassib Sibiu – 36p.

Energia apelează la fani pentru a supraviețui

Cealaltă echipă olteană, Energia Târgu Jiu, va primi vizita echipei Phoenix Galați, sâmbătă, de la ora 19.00. Aflat într-o situație aproape fără ieșire, clubul gorjean apelează la suporteri pentru a asigura supraviețuirea echipelor de baschet și de handbal măcar până la finele actualului sezon. „Aflate într-un moment delicat, de răscruce, sporturile de echipă din Gorj au nevoie de ajutor! După multe sezoane în care ne-au adus numeroase bucurii atât la nivel național, cât și la nivel european, momente în care ne-au făcut de atâtea ori să ne simțim mândri că suntem români, echipele clubului Energia Târgu Jiu au nevoie mai mult ca oricând de sprijin…Din cauza situației în care se află clubul, a incertitudinii finanțării din partea CEO, facem apel la suporteri să fie alături de echipele noastre, în număr cât mai mare, indiferent în ce formulă vor juca.
În încercarea de a asigura echipelor sumele necesare pentru a putea continua în competițiile în care sunt angrenate, până la finalul sezonului, ferind astfel de rușine un oraș, un județ și chiar o țară întreagă, pentru că România organizează o grupă de CE la Cluj, iar singura reprezentantă a baschetului românesc în competițiile europene se retrage, CS Energia Târgu Jiu pune la dispoziție doritorilor, persoane fizice și juridice, un cont pentru donații și sponsorizări. Lunar, pentru a asigura transparenţa demersului, se va raporta pe site-ul oficial al clubului numele celor care au contribuit, sumele și felul în care au fost utilizate sumele respective. Numărul contului deschis la Unicredit este: RO31 BACX 0000 0005 6435 4004”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul clubului gorjean.
În grupa locurilor 7-12, clasamentul este următorul: 1. Dinamo București – 34p, 2. Energia Târgu Jiu – 33p, 3. Phoenix Galați – 32p, 4. BCMU Pitești – 29p, 5. BC Timișoara – 28p, 6. Gaz Metan Mediaș – 26p.
La finalul sezonului regulat s-au format două grupe: 1-6 şi 7-12. În aceste grupe, toate echipele au intrat cu punctele acumulate în sezonul regulat și se mai dispută alte zece meciuri, după sistemul fiecare cu fiecare, tur şi retur. Primele două echipe din grupa 7-12 se alătură formațiilor din grupa 1-6 şi se va forma play-off-ul, unde se vor juca trei tururi (sferturi, semifinale şi finala), după regula „cel mai bun din cinci partide“. În play-off-ul Ligii Naţionale de baschet masculin, echipele se vor împerechea după cum urmează: locul 1 – locul 8, locul 2 – locul 7, locul 3 – locul 6 şi locul 4 – locul 5. Echipele rămase pe locurile 9-12 nu vor mai juca, păstrându-şi poziţiile din clasamentul grupei 7-12.
Ultimele două echipe, clasate pe locurile 11 şi 12, vor retrograda în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS