20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, trimisă în play-out

CSU, trimisă în play-out

Simon Măzărache (tricou negru) a marcat primul său gol din Liga I, dar Craiova nu a câştigat (Foto: csuc.ro)
Simon Măzărache (tricou negru) a marcat primul său gol din Liga I, dar Craiova nu a câştigat (Foto: csuc.ro)

Pandurii Târgu Jiu și CS Universitatea Craiova au arătat ceva fotbal ieri-seară, în derbiul Olteniei, disputat pe stadionul „Municipal“ din Severin, contând pentru etapa a 25-a, dar rezultatul final, 1-1, nu mulțumește și nu ajută pe nimeni. Pentru gruparea din Bănie, remiza a însemnat spulberarea visului de a prinde play-off-ul, ideal care se conturase după rezultatele slabe înregistrate în ultimul timp de contracandidatele CSMS Iași și ASA Târgu Mureș. Pentru Pandurii e bun doar pentru statistică, gorjenii fiind deja în play-off.
Partida de la Dunăre a debutat cu o ocazie a gorjenilor, Adrian Ropotan șutând periculos din colțul drept al careului mare, pe lângă poarta Craiovei (‘2). Replica celor de la CSU a însemnat totodată și deschiderea scorului. Nuno Rocha a câștigat o minge în apropierea centrului terenului și i-a pasat pe culoar lui Simon Măzărache (23 de ani), care a șutat de la 16 metri pe lângă portarul Răzvan Stanca, ieșit în întâmpinare (‘8, 0-1). Reușita le-a dat curaj alb-albaștrilor, care au fost aproape de golul doi în minutul 15, când Ivan a reluat cu capul de la șase metri o centrare venită din corner, de pe stânga, dar Stanca a fost la post. Ușor, ușor, pandurii au pus stăpânire pe joc, astfel apărând două ocazii bune, un șut al lui Antal (‘23) și unul al lui Nistor (‘29), ambele rezolvate de portarul Cătălin Straton.

Wellington a închis tabela

La reluare, Pandurii a fost mai insistentă, iar Craiova a preferat să aștepte greșeala adversarei ca să o speculeze, lucru care nu s-a mai întâmplat. O mare ocazie s-a consumat în minutul 63, când Zlatinski a șutat spre poartă dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, Răzvan Stanca a respins în față, l-a doborât apoi din plonjon pe Măzărache, mingea a ajuns apoi la Acka, dar șutul ivorianului a fost atenuat de un fundaș, iar portarul gorjenilor a reușit să rețină balonul. La această fază, craiovenii au solicitat lovitură de la 11 metri la intrarea lui Stanca asupra lui Măzărache, dar arbitrul Petrescu a rămas ferm pe poziție.
A venit rândul gorjenilor să rateze de la câțiva metri: Ciucur a centrat de pe dreapta pentru Hora, care a tras în Iliev, bulgarul opunându-se apoi și la șutul lui Nistor, spre disperarea lui Edi Iordănescu. Până la fluierul final, gorjenii au reușit însă să marcheze, Wellington a profitat de marcajul larg al lui Acka și a reluat cu latul o centrare venită de pe partea stângă, de la Constantin Grecu (‘87).
Pandurii: Stanca – Ciucur, Săpunaru, Vasiljevic, Acsinte – Ropotan, Răuță (‘71, Nicoară) – Nistor, Antal (‘60, Wellington), Răduț – Hora (‘84, Grecu). Antrenor: Edward Iordănescu.
CSU: Straton – Dumitraș, Acka, Iliev, Vătăjelu – Ivan (‘90, Izvoranu), Mateiu, Zlatinski, Băluță (‘63, Hergheligiu) – Rocha, Măzărache (‘76, Achim). Antrenori: Daniel Mogoșanu, Victor Naicu.
Cartonașe galbene: Răuță, Ropotan, Wellington / Dumitraș, Acka, Zlatinski, Băluță.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Miclos Nagy, Mircea Grigoriu; Marian Balaci.

„Am reușit să salvăm un punct“

La final, jucătorii formaţiei Pandurii, Wellington și Ropotan, au recunoscut că evoluția echipei lor nu a fost foarte bună și că trebuie să se mulțumească și cu punctul obținut.
„Sunt foarte bucuros că am reușit să dau gol și să-mi ajut echipa să nu piardă. Îmi pare rău de Craiova, dar ăsta e fotbalul. Pentru noi e bine că am mai pus un punct la clasament și la play-off va fi foarte important. Hora este cel mai bun atacant din România la ora actuală, iar eu sunt sănătos și dacă se va apela la mine voi încerca să mă ridic la nivelul așteptărilor“, a declarat Wellington, la Digi Sport.
„Am început meciul puțin mai slab, nu am reușit să ne punem bine în teren, dar într-un final am înscris și am reușit să salvăm un punct. Cu siguranță că ne gândim deja la meciurile din play-off, o să avem un obiectiv și încercăm să creștem de la meci la meci. Suntem un grup foarte unit și vrem să câștigăm campionatul“, a punctat Adrian Ropotan.

Mogoșanu: Nu am reușit să gestionăm ultimele minute

În tabăra Craiovei, directorul tehnic al CSU, Daniel Mogoșanu, a fost dezamăgit de modul în care au gestionat alb-albaștrii finalul partidei cu Pandurii.
„Diferența poate fi făcută și de rezerve. Iată că banca de rezerve a pandurilor este mult mai bună decât a noastră. În condițiile în care 87 de minute am avut rezultatul în favoarea noastră, cred că meritam victoria. Nu am reușit să gestionăm ultimele minute, am primit un gol foarte ușor, am avut niște contraatacuri, dar nu le-am dus la bun sfârșit și de aici s-a rupt jocul. Era extraordinar dacă luam cele trei puncte, însă nu am reușit și rămânem cu regretul acesta. Ne așteaptă un meci dificil cu CFR Cluj acasă, ne va lipsi un jucător foarte important și încercăm să găsim soluții pentru a câștiga. Pentru noi sunt foarte importante punctele în următoarea perioadă“, a explicat Mogoșanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS