20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu: În România, nu puteam face antrenamentele la parametrii doriți

Marius Ionescu: În România, nu puteam face antrenamentele la parametrii doriți

12507598_10201177944328492_7684842392737641225_n

Mai mulți atleți români, printre care și patru craioveni, au fugit de ger și se pregătesc într-o stațiune din Portugalia, acolo unde sunt între 15 și 18 grade Celsius.

În timp ce în România temperaturile au coborât foarte mult, un grup de atleți din țara noastră a plecat să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la Monte Gordo, o stațiune în Portugalia, unde în această perioadă se înregistreză temperaturi între 15 și 18 grade Celsius.
În Monte Gordo se antrenează și cei trei atleți craioveni calificați la Jocurile Olimpice, Marius Ionescu (foto), Claudia Ștef și Florina Pierdevară, grupul craiovenilor fiind întregit de Marius Bușcă. Marius Ionescu a început pregătirea alături de sportivii români, dar și de parteneri de antrenament din alte țări și a spus că în România i-ar fi fost imposibil să se antreneze în această perioadă din cauza gerului și a zăpezii.
„Pe 16 ianuarie am ajuns în Monte Gordo și avem în plan să stăm până în 15 martie. Mă bucur că am plecat la timp din România, deoarece în actualele condiții climaterice nu aș fi putut face antrenamentele la parametrii doriți. Aici, în Portugalia, m-au așteptat doi nemți alături de care am și început pregătirea. Prima mea cursă va fi cea de la Alphen, din Olanda, de 20 de kilometri, pe care am câștigat-o anul trecut. Este un an important pentru mine, iar obiectivele principale sunt să mă feresc de accidentări, iar la Rio să mă clasez mai bine decât am făcut-o acum patru ani la Londra“,  a spus Marius Ionescu.

„Am înțeles de ce maratonistele noastre au decis să trăiască în altă țară“

Sportivul de 30 de ani, legitimat la CSM Craiova și CSM Ploiești, a vorbit și despre vizita în Japonia, acolo unde a fost recent împreună cu colega sa de la CSM Craiova, Claudia Ștef. „Piciul“ a avut numai cuvinte de laudă despre modul de gândire al niponilor când vine vorba de sport și s-a rezumat să spună că înțelege de ce maratonistele din România au ales să trăiască în altă țară. „Am rămas și eu impresionat și, ca să pun paie pe foc, pot spune că după deplasarea și «tratamentul» din Japonia am înțeles de ce maratonistele noastre au decis să trăiască în altă țară. Sunt apreciate și respectate la adevărata valoare. Legat de cum privesc japonezii sportul, eu cred că nu o să ajungem niciodată la acest nivel“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS