20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au pierdut nemeritat cu Dinamo

Pandurii au pierdut nemeritat cu Dinamo

Mihai Răduţ (stânga) a contribuit la golul lui Valentin Munteanu (foto: prosport.ro)
Mihai Răduţ (stânga) a contribuit la golul lui Valentin Munteanu (foto: prosport.ro)

Pandurii Târgu Jiu a jucat bine, dar nu s-a ales cu nici un punct din „Groapă”, după ce a pierdut cu 2-1 partida disputată sâmbătă seară, la Bucureşti, cu Dinamo, în etapa a 22-a din Liga I.

„Câinii” au deschis scorul prin Marcel Essombe, care a plasat mingea de la doi metri, după o pasă venită de pe stânga, de la Cosmin Matei (’39), golul fiind validat deşi a fost ofside la jucătorul dinamovist. Gorjenii au restabilit egalitatea în minutul 62, după o incursiune a lui Răduţ şi o pasă în dreapta pentru Valentin Munteanu, care a şutat imparabil de la marginea careului de 16 metri. Dinamoviştii au dat lovitura în prelungiri, prin Puljic, care a reluat cu capul de la patru metri o centrare venită de pe stânga (’90+1).

Dinamo: Cerniauskas – Fai Collins, An. Marc (’84, Puljic), Mevlja, St. Filip – Nedelcearu – D. Rotariu (’77, Shalaj), P. Anton, Palic, C. Matei (’82, Vojnovic) – Essombe. Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico Da Silva, Filipetto, Momcilovic – Droppa, Săpunaru – Răduţ (’88, Ciucur), D. Nistor (’85, Vasiljevic), Nicoară (’59, V. Munteanu) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: An. Marc ’58, S. Filip ’65, Palic ’69, Nedelcearu ’79, Puljic ’90+5 / Droppa ’77, ’86, Filippetto ’90+6.

Cartonaş roşu: Droppa ’86.

Au arbitrat: Marcel Bârsan – Aurel Oniţă, Marius Marchidanu; Iulian Dima.

Observator: Patriţiu Abrudan.

În etapa viitoare, ultima din 2015, Pandurii Târgu Jiu va întâlni pe Astra Giurgiu, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin.

 

Edi Iordănescu a acuzat arbitrajul

 

Antrenorul echiopei Pandurii, Edi Iordănescu, a acceptat cu greu înfrângerea suferită în faţa „câinilor”, considerând că arbitrajul a făcut diferenţa.

„Sigur că e frustrant să pierzi în prelungiri. Şi în tur am fost egalaţi în prelungiri, în minutul 94, la o fază discutabilă. Acum s-a rupt echilibrul din nou la o fază discutabilă şi încerc să fiu obiectiv şi echilibrat, să mă concentrez pe greşelile pe care le-am făcut, dar e deranjant când te gândeşti la cum s-a rupt echilibrul. Noi suntem o echipă mică, de provincie, dar cu personalitate, care practică un fotbal pozitiv. Nu întâmplător am ajuns pe locul pe care-l ocupăm, dar suntem conştienţi că nu suntem pregătiţi să ne luptăm pentru titlu, aşa cum ne vedeau mulţi. Nu avem forţa necesară să ne luptăm nici cu anumite maniere de arbitraj. Evit mereu să vorbesc despre arbitraj, dar să se analizeze primul gol, să vedem dacă a fost sau nu ofside şi cum s-a acordat al doilea cartonaş galben la Droppa, care plânge în vestiar. Acest cartonaş roşu a făcut să se rupă echilibrul şi a condus la al doilea gol, pentru că s-au pierdut perechile de marcaj, iar noi nu am mai putut să transmitem nimic de pe margine. Nedelcearu a făcut 30 de faulturi şi nu i s-a dat al doilea cartonaş. Încerc de mâine să-mi regăsesc concentrarea şi să vorbesc cu băieţii, dar e greu când intri în vestiar şi când comunici ei să se uite în gol, pentru că simt şi ei că nu avem forţa să ne luptăm. Poate nu atragem prea mult interes şi de aceea noi suntem bineveniţi pentru un loc mai jos în clasament”, a declarat Edi Iordănescu, eliminat şi el la sfârşitul meciului, după ce a aplaudat ironic brigada de „fluieraşi”.

 

Mircea Rednic: Suntem 90% în play-off

 

De partea cealaltă, tehnicianul lui Dinamo, Mircea Rednic, s-a arătat bucuros pentru victoria obţinută, care rezolvă în mare măsură calificarea în play-off-ul Ligii I.

„Dacă a validat arbitrul, înseamnă că a fost gol valabil pentru Essombe. Îmi pare rău pentru Edi Iordănescu şi pentru Pandurii, ca echipă, pentru că şi în tur am câştigat în ultimul minut. Înseamnă că suntem pregătiţi să jucăm până când arbitrul fluieră sfârşitul meciului şi chiar am fost inspirat cu introducerea lui Puljic. Mă bucur mult pentru cele trei puncte. Suntem 90% în play-off şi ca să rezolvăm problema trebuie să câştigăm cu CFR Cluj”, a declarat Rednic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS