20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea a urcat pe locul doi, după o victorie la scor

CS Universitatea a urcat pe locul doi, după o victorie la scor

Craiovenii (în alb) şi-au îmbunătăţit golaverajul în meciul cu timişorenii (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Craiovenii (în alb) şi-au îmbunătăţit golaverajul în meciul cu timişorenii (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Handbaliștii de la CS Universitatea Craiova continuă șirul rezultatelor bune în acest tur al Diviziei A, seria B. Oltenii rămân neînvinși, iar ieri au obținut cea mai categorică victorie din acest sezon, impunându-se cu scorul de 44-32 (23-13) în disputa cu Poli II Timișoara, spre bucuria celor aproximativ 150 de spectatori prezenți în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Oaspeții, o echipă cu mulți jucători tineri, încasaseră înfrângeri pe bandă rulantă și nu au putut emite pretenții în jocul de ieri. Pentru că scorul le-a permis, antrenorii de la CS Universitatea Craiova, Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu, au trimis în teren și jucătorii care evoluează mai puțin. „Am avut încă un meci foarte bun, ceea ce mă bucură, pentru că aveam ceva emoții. După trei săptămâni de pauză, e greu să reintri în presiunea unui meci oficial. Antrenamentele nu se apropie de un meci cu miză. Pentru că nu am avut emoții în adjudecarea victoriei, am rulat întreg lotul. Avem un jucător accidentat de o lună, Mănescu, și consider că restul jucătorilor l-au suplinit foarte bine. Sperăm să se refacă mai repede“, a spus antrenorul Dumitrescu.

Locurile 1-2, obiectivul pentru finalul anului

Acest succes, al șaptelea din nouă partide, coroborat cu celelalte rezultate înregistrate în această rundă, i-au dus pe olteni un loc mai sus, adică pe poziția a doua, la cinci puncte în spatele liderului CSM Făgăraș, cu mențiunea că formația din județul Brașov are un meci mai mult disputat.
CS Universitatea are unul dintre cele mai bune începuturi de campionat, iar antrenorul Costin Dumitrescu a spus că o clasare pe podium ar fi foarte bună și speră că finalul turului va găsi formația olteană în primele două din serie: „Dacă jucătorii vor fi feriți de accidentări și vor continua să muncească la antrenamente cu plăcere și devotament, vor continua rezultatele bune. Consider că meciurile cu Satu Mare și Făgăraș vor fi decisive pentru stabilirea configurației clasamentului la finalul turului. Eu sper să fim pe locurile 1-2. În ceea ce privește obiectivul pentru acest campionat, ne-am propus să prindem podiumul. Este un target un pic îndrăzneț, dacă suntem corecți și ținem cont de bugetul nostru și de faptul că avem un lot tânăr, dar ne-am autoimpus acest obiectiv în ideea de a crește un pic presiunea și greutatea de pe umerii jucătorilor. Dacă ne reușește, ar fi senzațional. Echipa merge bine, dar mai este mult, de abia suntem la prima treime a campionatului, nu vreau să spun vorbe mari. Ne-am depășit cu mult condiția, iar podiumul este mai mult decât mulțumitor pentru acest campionat“.

Jucătorii au intrat în atenția altor antrenori

Jucătorii din Bănie vor să le arate tuturor că parcursul din primele nouă etape nu este întâmplător. „Trebuie să confirmăm forma bună prin locul pe care vom termina campionatul. Dacă nu, lumea va putea spune că a fost întâmplare sau noroc. Aceste rezultate au în spate multă muncă“, a mai spus Dumitrescu, care se mândrește că a reușit să-i facă pe jucători să evolueze cu zâmbetul pe buze: „Handbalul fără zâmbet pe buze, fără bucuria de a juca este ciuntit, este șchiop. Dacă ai și plăcere, și performanțe nu ai decât un drum, în sus“.
Antrenorul a mai precizat că, prin jocul bun prestat, câțiva jucători din lotul craiovean au atras atenția altor cluburi și consideră că doi-trei pot evolua chiar și în Liga Națională, chiar dacă nu titulari, dar că mai întâi trebuie să acumuleze experiență în Divizia A.
În partida de ieri cu Poli II Timișoara, pentru CS Universitatea au evoluat jucătorii: Păun, Lupitu, Constantina (5 goluri), A. Ion (4), Luntraru (6), Dumitrescu, Zaritchi (4), Iovănescu (3), Ianăși (8), Ciorogaru (1), Mitran (1), Tudor (8), Cărăgui (3), Gușatu (1) și Maxim.
În etapa a zecea, craiovenii vor întâlni în deplasare HCM Sighișoara (locul șase).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS