14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, din nou puternici

Alb-albaștrii, din nou puternici

Andrei Ivan a jucat de nota 10 împotriva „lupilor galbeni“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan a jucat de nota 10 împotriva „lupilor galbeni“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a reușit să mențină cadența după meciuriule câștigate cu FC Voluntari și CSMS Iași și a bifat duminică seară al treilea succes consecutiv, scor 1-0 la Ploiești cu Petrolul, victorie care a propulsat-o pe locul șapte în clasament și a apropiat-o de locurile de play-off.
„Am reuşit să înscriem relativ repede și asta a contat mult. Ne-am mai creat câteva ocazii de a înscrie pe parcurs şi cred că am fi putut să mărim diferenţa în primele 15-20 de minute. Am avut o posesie destul de bună, adversarii nu s-au apropiat periculos. În a doua repriză, odată cu trecerea timpului, am fost nevoiţi să cedăm deliberat teren, am fost nevoiţi să facem două schimbări din cauza unor accidentări (Kay şi Ivan – n.r.). În ultimele etape nu am mai avut ghinionul teribil să ratăm atât de mult. Este a treia victorie consecutivă, am urcat şi în clasament, ne-am apropiat de locurile de play-off şi sperăm să obţinem cât mai multe puncte în continuare. Îi felicit pe băieți pentru modul în care au luptat“, a declarat antrenorul CS Universitatea, Emil Săndoi, după succesul de la Ploiești.

Ivan s-a făcut mare

Până mai ieri, Andrei Ivan era un tânăr talentat, de perspectivă, cu ceva probleme specifice vârstei, dar remediate cu ajutorul oficialilor de la CS Universitatea Craiova, care au fost foarte atenți la modul în care evoluează juniorul cumpărat cu bani grei de la Sporting Pitești. Astăzi s-a transformat în „Ivan cel groaznic“ – pentru defensivele adverse și „Ivan cel mare“ – pentru cei care susțin alb-albastrul grupării din Bănie. Atacantul de 18 ani, care a cochetat cu loturile naționale de juniori ale României, a tras tare la antrenamente și a fost propulsat în primul unsprezece de Emil Săndoi, iar antrenorul a fost răsplătit din plin. Ivan a marcat cu CSMS Iași și a „recidivat“ duminică seară, la Ploiești, fiind decisiv în partida cu Petrolul.
„Mă bucur foarte mult pentru Ivan, a făcut o partidă foarte bună. Îmi pare rău că s-a accidentat pe parcurs și sperăm să nu fie ceva grav“, a declarat antrenorul Emil Săndoi.
„Am suferit o entorsă, dar sper să-mi revin repede şi să joc la Bacău, dacă nu, cu Târgu Jiu. Am fost foarte concentrat pentru acest meci. M-a motivat ce mi-a transmis Pecanha înainte de joc, că nu-i marchez. Sunt bucuros că am înscris al doilea gol consecutiv şi sper să o ţin tot aşa. Vreau să mai rămân la Craiova încă un sezon şi apoi să plec în afara ţării“, a spus Andrei Ivan, care în urmă cu aproximativ o săptămână fusese propus de managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, pentru naționala mare.

„Ne aşteptam la un meci de luptă“

Thaer Bawab a afirmat că se aştepta la un joc greu contra Petrolului, dar că punctele au intrat firesc în contul echipei sale. „Ştiam că situaţia Petrolului este foarte complicată, e pe ultimul loc, şi ne aşteptam la un meci de luptă, mai ales că jucam pe un teren prost. Noi veneam după două victorii şi ne doream foarte mult un nou succes şi am făcut un meci superb cred eu. Trebuia să ne revenim, ştiam ce trebuie să facem şi din fericire am luat cele trei puncte“, a spus „Baba“.
Bucuros şi optimist s-a arătat şi atacantul Costin Curelea, care a punctat că lucrurile nu s-au schimbat deloc după plecarea lui Sorin Cârţu. „Cu siguranţă că vrem să redevenim echipa de anul trecut. Ne dorim să intrăm în zona play-off-ului, pentru că acolo ne este locul. Credem că am practicat încă de la începutul campionatului un joc bun, dar nu am reuşit să câştigăm din mai multe motive. Ne facem în continuare jocul şi se pare că acum am şi marcat şi astfel am câştigat. Era important să legăm victoriile şi vom evolua cu un moral bun în continuare. Lucrurile nu s-au schimbat de la plecarea lui Sorin Cârţu, dar probabil că a apărut şi norocul. A rămas Emil Săndoi la echipă şi este practic acelaşi lucru. Nu-i simţim lipsa lui Sorin Cârţu, pentru că ştim că este alături de noi. A trecut pe la noi, la antrenamente, ne-a îmbărbătat şi probabil că discută cu Emil Săndoi. Sperăm să fie în continuare alături de noi, măcar cu sufletul“, a explicat Costin Curelea.

Meciul cu SC Bacău, abordat cu rezervele

Pentru CS Universitatea Craiova urmează meciul cu SC Bacău, din 16-imile Cupei României, programat mâine, de la ora 16.30, pe terenul divizionarei secunde. Tehnicianul alb-albaștrilor a punctat că va aborda această confruntare cu jucătorii care au evoluat mai puțin până acum, dorind să-i aibă apți pe majoritatea titularilor pentru derbiul Olteniei cu Pandurii, programat sâmbătă, de la ora 17.00, pe „Extensiv“. Pentru meciul cu SC Bacău sunt incerți Kay, Ivan, Bawab și Madson, în timp ce Dumitraș și Izvoranu sunt săriți din „schemă“ din cauza accidentărilor, iar Zlatinski își va ispăși etapa de suspendare după cele două „galbene“ transformate în cartonaș roșu în confruntarea cu Petrolul.
„În jocul de Cupă nu vrem să folosim toţi jucătorii, o să rulăm puţin lotul“, a subliniat Săndoi.
„Trebuie să ne concentrăm acum pe meciul cu SC Bacău, pentru că şi Cupa e foarte importantă, ne poate duce în Liga Europa şi cred că pentru noi e un obiectiv. Apoi ne vom pregăti pentru meciul cu Pandurii, care o să fie foarte greu, dar sperăm să fie bine, pentru că vom juca pe stadionul nostru şi cu suporterii noştri“, a comentat atacantul Thaer Bawab.
„Sigur că este un obiectiv pentru noi Cupa României. Cu siguranţă va fi un meci greu, dar vrem să ajungem cât mai sus şi, de ce nu, să câştigăm trofeul“, a afirmat Costin Curelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS