20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJoiţa este fericit, ringul din curtea sa este acum acoperit

Joiţa este fericit, ringul din curtea sa este acum acoperit

80 de pugilişti au fost la inaugurarea arenei de box din curtea lui Joiţa (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
80 de pugilişti au fost la inaugurarea arenei de box din curtea lui Joiţa (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Aproape 200 de persoane s-au adunat ieri în curtea antrenorului craiovean de box Ion Joiţa. Fostul campion european şi balcanic a luptat aproape trei ani să-şi aranjeze ringul de box din propria ogradă, iar după ce i-a pus acoperişul s-a gândit să organizeze o gală.
La invitaţia antrenorului voluntar de la CSM Craiova au răspuns aproape 80 de sportive de la cluburi din şase judeţe. Invitaţii au fost primiţi în acordurile muzicale ale unei trupe de lăutari. Pentru a fi o gazdă bună, maestrul Joiţa a pregătit pentru fiecare scaune, împrumutate ce-i drept, iar soţia antrenorului i-a servit pe oaspeţi cu apă, cafea şi covrigei.

Chiar dacă erau meciuri amicale, pugiliştii au boxat ca şi cum ar fi fost la o competiţie de anvergură
Chiar dacă erau meciuri amicale, pugiliştii au boxat ca şi cum ar fi fost la o competiţie de anvergură

Meciurile, majoritatea de băieţi şi câteva de fete, au fost spectaculoase. „Actorii“ din ring nu s-au ferit să-şi împartă pumni, fiecare dorind să demonstreze publicului că este mai valoros decât adversarul.

Cristina Băran (stânga) şi Liliana Tudor sunt colege de antrenament în grupa antrenorului Joiţa
Cristina Băran (stânga) şi Liliana Tudor sunt colege de antrenament în grupa antrenorului Joiţa

„Au fost boxeri ca la un campionat naţional“

Ion Joiţa a făcut ringul din pasiune pentru meseria de antrenor, dar şi de nevoie. L-a montat în urmă cu ceva timp, a mai făcut sparring-uri acolo, dar îi părea tare rău că suprafaţa de luptă ar putea fi deteriorată din cauza ploilor sau a zăpezilor. Ieri răsufla uşurat şi chiar se mândrea cu construcţia pe care a numit-o „Arena Joiţa“. „Am făcut o gală de box să inaugurez acoperişul şi ringul pe care l-am făcut. Sunt trei ani de când mă chinui să fac aşa ceva. Am depus toate eforturile şi am reuşit să fac această arenă de box. Vreau să scot sportivi de performanţă. Îi mulţumesc foarte mult domnului Constantin Popeci, care a făcut toată structura metalică şi acoperişul pe banii dumnealui, lui Sorin Manda, care chiar dacă nu mai este director la CSM Craiova, clubul unde sunt legitimaţi sportivii mei, mă ajută foarte mult. Îi mulţumesc şi doamnei Rela Filip, directoarea de la RAADPFL, pentru ajutor. Au fost aproximativ 80 de sportivi din şase judeţe, exact ca la un campionat naţional. Vreau să invit, pe rând, colegii din ţară să vadă ce am făcut. Mulţi au auzit ce am făcut. Pot să mă laud că în România nu există aşa ceva“.

arena joita

„Am făcut ringul pentru toţi sportivii din Craiova“

Joiţa a spus cu părere de rău că ceilalţi antrenori din Craiova nu i-au acceptat invitaţia: „Am invitat colegii de la Craiova, dar nu a venit nici unul. Nu am nimic cu ei, probabil sunt invidioşi. Nu ştiu de ce nu vor să colaboreze. Dragomir mi-a zis că pleacă la Bistriţa, că are sportivă la finala pe ţară. L-am invitat pe Buzduceanu, a zis că vine, dar nu a venit. Nea Vasile Fântână a trimis sportiv. Am făcut asta pentru toată Craiova, nu numai petru mine“.

Invitaţie pentru colegi

Totuşi, antrenorul care de mulţi ani scoate campioni pentru CSM Craiova fără să fie remunerat speră că ringul său îi va ajuta pe toţi sportivii din Craiova să se perfecţioneze. Şi cum sezonul rece se apropie, Joiţa vrea să închidă ringul, pentru a se putea boxa şi iarna acolo: „Dacă aş putea să şi închid, ar fi şi mai bine pentru că aş putea face şi iarna meciuri aici. Nu avem ring în oraş decât la Polivalentă. Cel de la mine este foarte bun şi invit toţi colegii mei să boxăm aici, la mine acasă“.

Galerie foto:

CIMG2601

CIMG2610

CIMG2620

CIMG2621

CIMG2632

CIMG2643

CIMG2646

CIMG2670

CIMG2709

CIMG2731

CIMG2732

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS