14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii Târgu Jiu, ţinută în şah de CFR Cluj

Pandurii Târgu Jiu, ţinută în şah de CFR Cluj

Mihai Roman (în alb) nu a făcut o partidă strălucită cu CFR Cluj (foto: panduriics.ro)
Mihai Roman (în alb) nu a făcut o partidă strălucită cu CFR Cluj (foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate ieri seară, scor 1-1, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, în faţa formaţiei CFR Cluj, la capătul unei evoluţii modeste, aceasta fiind ultima partidă a etapei a 7-a din Liga I.

Oltenii au deschis scorul prin Momcilovic, care a reluat cu capul, din careul mic, de lângă bară, o minge venită de la Lukas Droppa, după un corner executat de pe partea dreaptă (’35, 1-0). Gorjenii ar fi putut face 2-0 în minutul 40, când Nistor i-a pasat excelent lui Mihai Roman pe culoar, lăsându-l singur cu portarul, atacantul craiovean l-a driblat pe Marc, dar şi-a făcut mingea prea lungă şi i-a permis astfel lui Tânc să intervină. CFR Cluj a restabilit egalitatea în minutul 43, când Tiago i-a centrat bine lui Cristian Lopez, iar lovitura acestuia de cap, deviată şi de Şandru, l-a lăsat pe Mingote spectator (’43, 1-1).

 

S-a jucat fără vlagă şi în repriza a doua

 

La reluare, ardelenii au început mai bine, având o primă mare ocazie în minutul 54, când Beleck a şutat puternic din marginea careului mare, poziţie centrală, dar Mingote s-a întins şi a deviat mingea în bară, care apoi a ricoşat în lateral. Replica pandurilor a venit târziu, Momcilovic i-a centrat în careu lui Wellington, iar atacantul brazilian a reluat cu capul în poartă, însă dintr-o evidentă poziţie de offside (’71). Până la final s-a jucat pe contre, însă fără să mai fie consemnate ocazii mari.

Pandurii: Mingote – Momcilovic, Şandru (’46, Filippetto), Fernandes, Unguruşan – Mrzljak, Droppa – Nicoară (’75, Ciucur), Nistor, Hora – M. Roman (’46, Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.

CFR Cluj: Marc – Cristian Lopez, Larie, Tânc, Camora – Petrucci, Mureşan – Jakolis (’89, Voiculeţ), Păun (’80, Vitor Bruno), Tiago Lopez – Beleck (’73, Negruţ). Antrenor: Francisc Dican.

Cartonaşe galbene: Şandru ’12, Unguruşan ’57, Droppa ’85, Mrzljak ’88 / Mureşan ’49.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Vladimir Urzică, Sebastian Eugen Gheorghe; Florin Mihai Marcu.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Aurel Beldeanu.

În etapa viitoare, Pandurii Târgu Jiu va evolua în Moldova, contra FC Botoşani, disputa având loc sâmbătă, de la ora 18.30.

 

Edi Iordănescu: Trebuie să ne mulţumim cu punctul obţinut

 

La conferinţa de presă, antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu, a afirmat că şi-a dorit mult victoria cu CFR Cluj, însă trebuie să accepte remiza la cum s-a jucat.

„A fost un joc de la care ne propusesem mai mult, ne doream cele trei puncte şi sunt nemulţumit. La fel de nemulţumit sunt pentru prima repriză, pentru că nu am intrat, aşa cum îmi doream, în joc, am făcut multe greşeli, n-am avut personalitate şi încredere şi acest lucru se datorează în special ultimului joc pe care l-am pierdut şi în special maniera cu care l-am pierdut. Am reuşit să marcăm, iar eu sunt obiectiv şi recunosc că nu a fost repriza pe care ne-o doream. Ba mai mult, am avut şi situaţii de unu la unu cu portarul să facem 2-0. A fost un moment-cheie, a contat foarte mult şi asta a făcut ca să primim gol şi să intrăm la pauză egalaţi. În repriza a doua am avut iniţiativă, am fost echipa mai preocupată pentru joc, iar cu puţină concentrare şi atenţie puteam să câştigăm jocul. Este adevărat că şi CFR a avut două-trei contre destul de periculoase, dar asta este, am luat un punct în clasament şi trebuie să ne mulţumim cu el în momentul de faţă”, a declarat Edi Iordănescu.

 

Roman e pe picior de plecare

 

Tehnicianul pandurilor a explicat şi apatia lui Mihai Roman din teren, mărturisind că atacantul său este foarte aproape de un tranfer în străinătate, dar fără să precizeze clubul, care se pare că ar fi din liga a doua germană.

„Pentru Mihai Roman, în ultima săptămână, clubul a avut nişte discuţii cu o grupare din străinătate şi bineînţeles că a ajuns asta şi la urechile lui, pentru că era implicat, trebuia să-şi negocieze condiţiile împreună cu impresarul şi asta l-a afectat foarte tare. M-am gândit înainte de joc să nu încep cu el, însă nu ştiam cum va interpreta clubul respectiv. Îl cunosc şi ştiu că e un jucător cu extrem de mult potenţial şi nu trebuie condamnat, pentru că dacă acum a ratat acea fază, altădată ne-a scos, e golgheterul echipei. În final am ales să încep cu el şi am sperat că reuşeşte să se redreseze. La pauză am decis să-l schimb pentru că am considerat că este în interesul echipei şi eram forte sceptic şi nu ştiam dacă va putea să depăşească momentul şi cred că decizia a fost cea corectă”, a explicat Edi Iordănescu.

 

Paul Anton, la o semnătură de Ufa

 

Strategul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, a admis faptul că Paul Anton (24 de ani) este ca şi vândut în Rusia, la Ufa, echipă care va plăti pentru căpitanul gorjenilor 1.300.000 euro.

„Paul Anton e ca şi plecat, e la o semnătură distanţă de Ufa. A fost motivul principal pentru care nu s-a regăsit în lot, risca o accidentare şi putea să se compromită transferul. Îmi cade foarte greu, dar trebuie să accept realitatea, pentru că suntem un club care trebuie să şi producem. Pierd un jucător foarte important în economia jocului nostru şi în acelaşi timp un lider şi în teren, şi în afara acestuia. Este însă vorba despre o sumă de bani, care dacă satisface clubul atunci şi jucătorul este satisfăcut de ofertă. Trebuie să accept această pierdere. Trebuie să găsim jucători care să vină şi să se adapteze şi să ajute echipa. E un moment greu pentru mine şi pentru echipă, dar sunt sigur că în final ne vom îndeplini obiectivul şi de la joc la joc va creşte. Am nevoie de jucători ca să acopăr în primul rând din punct de vedere cantitativ echipa pe posturi. Acum, sigur, îmi doresc şi calitate ca să putem să realizăm ceea ce ne-am propus”, a punctat Edi Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS