22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Fostul arbitru Ion Dumitrică a decedat (UPDATE)

Fotbal – Fostul arbitru Ion Dumitrică a decedat (UPDATE)

Ion Dumitrică a trecut în neființă (foto: Alexandru Vîrtosu)
Ion Dumitrică a trecut în neființă (foto: Alexandru Vîrtosu)

Fotbalul doljean este în doliu. Fostul mare arbitru asistent Ion Dumitrică a trecut sâmbătă în nefiinţă, în urma unui infarct, în ciuda eforturilor făcute de medicii de la urgenţa spitalului din Mangalia, unde se afla.

Dispariţia lui Ion Dumitrică este deplânsă de AJF Dolj şi CJA Dolj, care au emis un comunicat înduioşător pe portalul FRF dedicat fotbalului mic:

„Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj, alături de Comisia Judeţeană de Arbitri Dolj, anunţă cu nemăsurată durere în suflet dispariţia dintre noi a unuia dintre cei mai mari arbitri români. Data 08.08.2015 va rămâne însemnată în sufletele tuturor oamenilor de sport din Oltenia şi nu numai ca fiind una dintre cele mai dureroase zile, datorită evenimentului tragic petrecut: dispariţia dintre noi a fostului mare arbitru asistent Ion Dumitrică.

Născut pe 21 august 1959, cel ce ar fi împlinit peste numai 13 zile onorabila vârsta de 56 de ani, a avut parte de o carieră sportivă fabuloasă. A început fotbalul la Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi a făcut performanţe inegalabile, la una dintre cele mai mari echipe de fotbal ale vremii. Odată ce a încetat activitatea de fotbalist, a început cariera de arbitru. Ambiţia nemăsurată şi profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga carieră, dar şi în viaţă, l-au făcut să devină, fără doar şi poate, unul dintre cei mai mari arbitri asistenţi ai României. A avut o carieră internaţională presărată cu jocuri din fazele superioare alei Cupei UEFA, peste 200 demeciuri pe plan intern în primul eșalon al României, peste 15 partide interanționale de importanță mare, derbiuri ale României şi numeroase aprecieri la nivel naţional şi internaţional. Alături de Ion Crăciunescu, Adrian Porumboiu, Nicolae Grigorescu, Ion Constantinescu, Patriţiu Abrudan şi mulţi alţii , a făcut parte din ceea ce a fost cu siguranţă cea mai talentată generaţie a arbitrajului românesc.

Asa cum chiar el spunea: „Atunci când am agăţat ghetele în cui , mi-am promis că nu voi mai călca la stadion. Am rezistat doar câteva luni!” .

Pasiunea pentru fotbal şi mai ales pentru arbitraj, l-au făcut să nu stea departe de fenomen. A revenit ca observator de arbitri al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), împărtăşind astfel din experienţele internaţionale şi profesionalismul inegalabil, celor mai tineri arbitri ai vremii.

În decembrie 2012 a venit alături de Comisia Judeţeană de Arbitri Dolj în funcţia de vicepreşedinte. A reuşit resuscitarea arbitrajului la nivel judeţean prin încrederea arătată în tinerii arbitri, corectitudinea deosebită arătată în cele mai grele momente şi munca neobosită depusă în cadrul CJA Dolj timp de aproape trei ani.

Tată a doi copii şi bunic, exemplar soţ, Ion Dumitrică va rămâne mereu în sufletele noastre ca om şi profesionist prin caracterul puternic demonstrat în toţi aceşti aproape 56 de ani.

Comisia Judeţeană de Arbitri Dolj, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj, transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate şi sprijin neobosit, asa cum domnul Ion Dumitrică a arătat în toţi aceşti 56 de ani faţă de orice activitate desfăşurată”, se arată în comunicatul postat pe frf-ajf.ro.

Dumnezeu să-l odihnească!

UPDATE: Familia a decis duminică seară ca trupul neînsuflețit al lui Ion Dumitrică să fie depus totuși la capela Bisericii „Sfântul Ioan Valahu”, situată față în față cu Liceul „George Bibescu”. Înmormântarea va avea loc marți, de la ora 12.00, la Cimitirul „Nord”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS