14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZdrâncă munceşte cu folos

Zdrâncă munceşte cu folos

Dan Zdrâncă (centru) și cei patru tineri portari pe care îi pregătește pentru echipa mare a lui Al Hilal
Dan Zdrâncă (centru) și cei patru tineri portari pe care îi pregătește pentru echipa mare a lui Al Hilal

Craioveanul Dan Zdrâncă și-a început cariera de antrenor în urmă cu aproximativ trei ani și, după o experiență scurtă în Liga a III-a, la CS Apa și CS Podari, l-a urmat pe Aristică Cioabă în Oman, pregătind goalkeeperii lui Sport Club Saham timp de un an (2013/2014). „Principalul“ Cioabă a părăsit-o apoi pe Saham pentru Al Orouba, apoi a mers la Al Shabab (Kuweit), iar Zdrâncă a rămas în Oman, dar la Al Orouba, fiind ofertat de noul staff tehnic. La scurt timp, telefonul a sunat și Laurențiu Reghecampf i-a schimbat hotărârea, solicitându-l în Arabia Saudită, la echipa olimpică a lui Al Hilal, un club imens în Asia, iar răspunsul nu putea fi decât pozitiv.
„Am început munca la Al Orouba pe 15 iunie 2014 și după aproximativ o săptămână Reghecampf mi-a spus că are nevoie de mine la echipa olimpică, un fel de echipa a doua, de tineret-speranțe, a lui Al Hilal, și m-a întrebat dacă pot să reziliez contractul. M-am ocupat de asta imediat, oamenii au înțeles situația și nu s-au opus, pentru că au un mare respect pentru Al Hilal, care este un fel de Real Madrid în Asia. Cei de la Orouba m-au rugat să nu-i las descoperiți și să le aduc un antrenor de portari, iar eu l-am propus pe gălățeanul Mihai Barbu. La ceva timp managerul echipei de la Orouba m-a sunat, mi-a mulțumit și mi-a spus că o să am ușa deschisă oricând la clubul lor. La Al Hilal am început munca din 1 august și pot spune că mă simt foarte bine în Arabia Saudită“, a spus Dan Zdrâncă, pentru GdS.

Nu l-a afectat plecarea lui Reghecampf

Dan Zdrâncă a povestit că plecarea antrenorului Laurențiu Reghecampf de la Al Hilal nu i-a adus necazuri, așa cum a crezut, și a punctat că a rămas la fel de bine văzut în cadrul clubului.
„După plecarea lui Mister (Reghecampf – n.r.), cu acceptul lui am rămas la olimpicii mei și mi s-a propus să ajut și prima echipă a clubului. Am fost cu seniorii la trei meciuri, la Al Ahli, unde am făcut 1-1, cu Lokomotiv Tașkent – am bătut 3-1 în Liga Campionilor Asiei, și cu Najran, unde am învins cu 2-0. După care a venit staff-ul grec și eu mi-am continuat munca la echipa olimpică. Repet: am rămas doar pentru că Reghe a fost de acord. M-a ajutat enorm în viață, inclusiv când l-am avut antrenor la FC Snagov. Eu nu puteam să-l dezamăgesc și să rămân de capul meu. Dacă în vară îmi va cere să-l urmez la vreo echipă, indiferent care ar fi ea, aș accepta fără să stau pe gânduri, pentru că este un om adevărat și un mare antrenor“, a punctat Dan Zdrâncă.

„Condițiile sunt excelente, totul este la superlativ“

Fostul portar al Extensivului a explicat care îi este obiectivul la echipa de olimpici de la Al Hilal și a punctat că este tentat să continue la clubul saudit, considerând că în momentul de față lucrează la un nivel foarte bun.
„Avem o echipă foarte bună și la olimpici, nu doar la seniori. Noi suntem pe locul secund în clasament, la un punct de Al Shabab, și avem meciul direct acasă, deci avem șanse mari la campionat. În ceea ce mă privește, pregătesc patru portari, din care unul a fost convocat la naționala olimpică a Arabiei Saudite. De asta sunt și eu venit în țară, am o vacanță de zece zile, pentru că naționala olimpică a Arabiei Saudite susține un turneu prin Iran și de la echipa noastră au fost convocați nouă jucători, printre care și portarul Sultan. Obiectivul meu este să contribui la promovarea unui portar la echipa mare, iar în momentul ăsta sunt în grafic. Sultan este sub vârstă, că la ei, la olimpici, se apără cu portari de 21 de ani, iar el are 19. L-au folosit foarte des și a ajutat echipa la multe meciuri importante. Cred că o să-l ia la vară la echipa mare, pentru că acolo sunt patru portari, iar doi dintre ei au peste 30 de ani și conducătorii tot timpul au făcut loc jucătorului de viitor. Nu o să apere la seniori, ci o să «coboare» tot la olimpici, dar clar va fi o variantă de viitor pentru prima formație a clubului“, a spus Dan Zdrâncă.
„Condițiile sunt excelente, totul este la superlativ, dar nu sunt surprins pentru că este cel mai mare club din Asia. Mai am contract până în iulie și, dacă nici una dintre părți nu face hârtie scrisă că sunt nemulțumiri, contractul se reînnoiește automat pe încă un an. Eu aș vrea să rămân, pentru că este un club serios, dar nu se știe ce-mi rezervă viitorul“, a completat Dan Zdrâncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS