21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLPS „Petrache Trișcu“, o singură medalie în sezonul de sală

LPS „Petrache Trișcu“, o singură medalie în sezonul de sală

Componentele echipei de ştafetă de la Trişcu, aici alături de antrenorul Nicuşor Bugiulescu, au obţinut medalia de argint
Componentele echipei de ştafetă de la Trişcu, aici alături de antrenorul Nicuşor Bugiulescu, au obţinut medalia de argint

Echipa feminină de ștafetă de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova a obținut medalia de argint la Campionatul Național indoor (sală) rezervat juniorilor 3, desfășurat weekendul trecut la Bacău. Ștafeta a fost alcătuită din sportivele Vanessa Balaci, Andra Bojneagu, Ionela Trușcă și Roxana Gugu. Fetele sunt pregătite de Nicușor Bugiulescu, Petra Iacob și Marian Neacșu.
Aceasta este singura medalie cucerită de atleții de la Liceul cu Program Sportiv în sezonul de sală, ceva neobișnuit pentru că reprezentanții acestei secții obțineau un număr mult mai mare de clasări pe podium în sezonul de sală.
Cătălin Brândușoiu, directorul adjunct al LPS „Petrache Trișcu“, a spus ieri că sunt mai multe cauze care au dus la obținerea unei singure medalii la competițiile atletice din acest început de an. Totodată, acesta este optimist că în sezonul de vară numărul medaliilor va crește.
„Am luat o singură medalie, dar am avut și numeroși sportivi clasați aproape de podium, pe locul patru sau cinci. Deci au fost în finală, iar primele șase locuri punctează. Ne aflăm într-o perioadă de reconstrucție, cu schimb de generații. Mai mulți sportivi valoroși, cum sunt Roxana Ene, Aurel Rotaru, Sorin Coandă au trecut la seniori. Pentru noi, este o mândrie că putem da sportivi valoroși la cluburile din oraș. Altă problemă a fost legată de accidentările unor sportivi cu șanse la medalii. A fost cazul Danielei Bogdan sau al unor atleți care ar fi trebuit să facă parte din ștafetă, atât la feminin, cât și masculin“, a explicat Brândușoiu.
Spre deosebire de anii anteriori, sportivii de la „Trișcu“ nu au mai beneficiat anul acesta de cantonament de pregătire la Herculane, oferit de Consiliul Județean Dolj. Și acest aspect a avut un rol important pentru că bugetul alocat celor șapte secții sportive din liceu nu ajunge pentru plata unor stagii de pregătire. „Într-adevăr, acel cantonament ne prindea bine în anii trecuți, dar acum nu am mai făcut. Cu banii ne descurcăm destul de greu. Am încercat să ducem atleții la un grand prix și la finală. În ceea ce privește condițiile de pregătire, atleții se antrenează încă pe stadionul «Ion Oblemenco», dar a fost puțin mai greu pentru că în unele zile veneau utilaje mari ca să taie scaunele, să le transporte, și trebuia ca antrenorii și sportivii să aibă grijă să nu aibă loc accidente. Cu sprijinul RAADPFL Craiova, copiii începători au intrat să se antreneze la Sala Polivalentă, unde este pista aceea de atletism, dacă îi pot spune așa, pentru că de fapt este o vopsea pe ciment. Noi avem tradiție în probele de sprint, dar sportivii care fac această probă nu s-au putut antrena acolo pentru că are lungime de 20 de metri și nici nu pot folosi încălțările speciale. Sunt optimist că în sezonul de vară vom obține medalii mult mai multe, pentru că încă avem sportivi cu șanse mari la podium, cum ar fi Târșogoiu, Chircă, Daniela Bogdan“. Secția de atletism de la LPS „Petrache Trișcu“ are 16 profesori (titulari și suplinitori), iar în 2014 s-a clasat pe locul doi în topul pe medalii, după secția de karate. În total, liceul craiovean a obținut anul trecut 227 de medalii.

Fetele de la CS Universitatea nu au făcut sezon de sală

Trecând la cluburile de seniori din Bănie, CS Universitatea nu a avut nici o sportivă medaliată la Campionatul Național de sală, dar trebuie făcută mențiunea că doar o alergătoare a făcut sezon de sală. Este vorba despre Roxana Ene, care a ocupat locul patru în proba de 400 de metri, la senioare. Restul fetelor care anii trecuți urcau pe podium fie au fost accidentate, fie s-au despărțit de club.
„Noi nu avem nici o medalie la atletism în sezonul de sală. Unele fete sunt după accidentări, și anume Ioana Doagă și Luminița Achim, iar altele au plecat de la noi. Florina Pierdevară s-a angajat în Armată și este legitimată doar la Steaua, iar Ionela Dincă și Adelina Tănasie și-au manifestat dorința să plece la cluburi mai mari, unde să le fie mai bine. Este normal să nu blochezi un sportiv și am fost de acord să le las să plece către cluburi care pot să le ofere mai mult decât CS Universitatea“, a spus Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova.
„Am decis să plecăm deoarece condițiile pe care le aveam, mă refer la medicamentație și lipsa unui cantonament, nu ne ajungeau pentru a face mare performanță. Domnul Badea a fost foarte de treabă, în sensul că ne-a sprijit și chiar ne-a ajutat să ne găsim alt club. Acum suntem în discuții cu mai multe cluburi“, a explicat atleta Adelina Tănasie.

CSM Craiova, 14 medalii naționale, două internaționale

La polul opus, CSM Craiova a obținut 12 medalii la Campionatul Național de sală, prin Marian Oprea, Daniel Budin (două medalii), Ioan Pițigoi (două), Cornel Bănănău, Ana Maria Roșianu (două), Daniela Constantinescu, ștafeta de 4×2 tururi senioare (două medalii) și Andrei Ștefana.
Acestora li se adaugă două medalii internaționale. Andrei Ștefana a obținut medalia de aur la Campionatul Balcanic din Turcia, la 3.000 m, iar sâmbătă triplu saltistul Marian Oprea a obținut medalia de bronz la Europenele de la Praga.
Tot în sezonul de iarnă, soții Ileana și Cosmin Sorescu au obținut medalii de aur, respectiv argint la Campionatul Național de aruncări lungi, desfășurat în aer liber, la Arad.
Spre deosebire de atleții de la „Trișcu“ și CS Universitatea, mare parte dintre atleții care au luat medalii pentru CSM Craiova au dublă legitimare și au beneficiat de condiții mai bune de pregătire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS