15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au trimis "câinii" în cuşcă

Pandurii au trimis „câinii” în cuşcă

Gorjenii (albastru) au beneficiat de un arbitraj corect din partea craioveanului Găman în returul cu Dinamo (foto: panduriics.ro)
Gorjenii (albastru) au beneficiat de un arbitraj corect din partea craioveanului Găman în returul cu Dinamo (foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu a dat lovitura în Şoseaua „Ştefan cel Mare” şi a câştigat ieri seară şi meciul retur al semifinalei cu Dinamo, cu 3-1, după ce în tur se impusese cu 2-1 pe „Municipal”, şi va juca finala Cupei Ligii. Pentru gorjeni au marcat Matulevicius (’65), care a transformat o lovitură de la 11 metri obţinută de Mihai Răduţ, Pleaşcă (’71), acesta punând latul de la 12 metri, după o combinaţie între Matulevicius şi Nistor, şi Răduţ (’88), care a punctat cu un şut de la aproximativ 16 metri. Replica dinamoviştilor a venit în minutul 83, Gicu Grozav transformând cu precizie o lovitură liberă de la 20 de metri, poziţie centrală.

Dinamo: Naumovski – Fai (’67, Rotariu), Nedelcearu (’85, Marc), Bunoza, St. Filip – C. Matei, N. Grigore, Elhamed, V. Lazăr (’57, Grozav) – M. Niculae, Bilinski.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Răduţ, Nistor (’85, Eric), Nicoară (’68, Pleaşcă) – M. Roman (’34, Matulevicius).

Cartonaşe galbene: Grigore, Nedelcearu / Unguruşan, Mihai Roman, Vasiljevic, Cordoş.

Au arbitrat: George Găman – Sebastian Gheorghe, Alexandru Cerei.

Nistor și colegii săi au sărbătorit alături de suporteri calificarea în finala Cupei Ligii (foto: panduriics.ro)
Nistor și colegii săi au sărbătorit alături de suporteri calificarea în finala Cupei Ligii (foto: panduriics.ro)

În finală, prima din istoria grupării din Târgu Jiu, Pandurii o va întâlni, probabil, pe Steaua Bucureşti, care va juca returul semfinalei cu Astra astăzi, de la ora 19.00 (Digi Sport), la Giurgiu, iar confruntarea porneşte de la scorul de 3-0 în favoarea campioanei României.

 

Obiectivul e să câştigăm trofeul

 

Tehnicianul gorjenilor, Edi Iordănescu, şi-a felicitat jucătorii la final şi speră să repete isprava şi duminică, în disputa din campionat cu Steaua, programată la Târgu Jiu, de la ora 20.30 (Digi Sport). „E pentru prima oară în istorie când ne calificăm în finala unei competiţii. Sper ca în final să ne bucurăm mai mult decât acum, pentru că obiectivul e să câştigăm trofeul. Vreau să îi felicit pe băieţi pentru cum şi-au respectat sarcinile. Am făcut un bloc funcţional şi nu i-am lăsat pe adversari să îşi dezvolte jocul. Sunt fericit pentru echipă, pentru conducere şi pentru suporteri. Vreau să o felicit şi pe Dinamo, e o echipă care are multă calitate, se va vedea asta şi în Liga I. După Dinamo, jucăm împotriva Stelei. E greu, mai ales că s-a acumulat multă oboseală, venim după trei deplasări succesive. Dar nu suntem cu nimic inferiori Stelei, vreau să câştigăm ambele meciuri”, a declarat Edi Iordănescu.

 

„Ştim că putem să ne salvăm şi de la retrogradare”

 

La rândul lor, jucătorii Mihai Răduţ şi Matulevicius s-au arătat entuziasmaţi de calificarea în finala Cupei Ligii şi îşi doresc să obţină rezultatele notabile şi în campionat şi să rezolve problema evitării retrogradării.

Mihai Răduț a făcut un meci excelent contra lui Dinamo (foto: panduriics.ro)
Mihai Răduț a făcut un meci excelent contra lui Dinamo (foto: panduriics.ro)

„Toţi voiau o finală Steaua – Dinamo, pentru că sunt cele mai titrate echipe, dar noi ne-am motivat şi am reuşit să ne calificăm. Jucăm o finală, e istorică pentru acest club. Sperăm să clarificăm situaţia din campionat. Sperăm să spălăm ruşinea din tur, când Steaua ne-a bătut la un scor foarte mare. Suntem încrezători că ne vom salva de la retrogradare”, a spus Mihai Răduţ.

Matulevicius le-a dat mari bătăi de cap fundașilor bucureșteni (foto: panduriics.ro)
Matulevicius le-a dat mari bătăi de cap fundașilor bucureșteni (foto: panduriics.ro)

„Suntem mândri că am bătut pe Dinamo pe terenul ei. Golul ăsta îmi dă multă încredere. E un trofeu important, ne doream mult să mergem în finală. Avem încredere foarte multă după victoria de azi. Ştim că putem să ne salvăm şi de la retrogradare. Ca atacant îţi doreşti mereu să marchezi. Vrem să scoatem un rezultat bun şi cu Steaua. Nu ne gândim la ce s-a întâmplat în turul cu ei. A fost un meci ciudat. După finalul campionatului mie mi se termină contractul, voi vedea ce voi face. Voi discuta cu şefii clubului şi vom lua o decizie”, a afirmat Matulevicius.

 

Teja are regrete

 

Antrenorul lui Dinamo, Mihai Teja, a admis că echipa sa are probleme pe partea dreaptă acolo unde nici Bărboianu şi nici Fai nu au dat randament în ultimele două meciuri. „Îmi pare rău pentru această înfrângere mai ales că am jucat şi în faţa propriilor suporteri. Nu am făcut un joc foarte bun, ei au aşteptat greşelile noastre, iar această greşeală a venit la acel 11 metri. După aceea am ieşit la joc, nu mai aveam nimic de pierdut. Nu vreau să comentez arbitrajul, dacă noi dădeam două, trei goluri arbitrul nu ne scotea mingea din poartă. Avem probleme pe partea dreaptă, am pierdut şi la Târgu-Mureş şi azi. Nu avem continuitate şi omogenitate”, a declarat Mihai Teja, la Digi Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS